עסקת ענק: SoftBank תרכוש את ARM תמורת 32 מיליארד דולר

19 יולי, 2016

התאגיד היפני ניצל את הפיחות בשטרלינג כדי לרכוש את ARM הבריטית, שנחשבת ליצרנית השבבים המובילה בשוק הסלולאר. סופטבנק רוכשת את ARM כדי לחדור לשוק ה-IoT. העסקה עדיין כרוכה באישור הרגולטורים בבריטניה.

התאגיד היפני ניצל את הפיחות בשטרלינג כדי לרכוש את ARM הבריטית, שנחשבת ליצרנית השבבים המובילה בשוק הסלולאר. סופטבנק רוכשת את ARM כדי לחדור לשוק ה-IoT. העסקה עדיין כרוכה באישור הרגולטורים בבריטניה.

MARVELL-ARMADA carousel-Softbank_ARM43

עסקת ענק בתעשיית האלקטרוניקה העולמית. ענקית הטלקומוניקציה היפנית SoftBank תרכוש את חברת השבבים הבריטית ARM תמורת 32 מיליארד דולר. העסקה תתבצע במזומן על פי מחיר של 17 ליש"ט למנייה. מדובר בפרמיה ניכרת של 43% לעומת מחיר המנייה של ARM. העסקה אושרה על ידי הדירקטוריונים של שתי החברות, ואולם המהמורה העיקרית להשלמת העסקה תהיה קבלת אישור מהרגולטורים בבריטניה ובאיחוד האירופי. אם העסקה אכן תצא לפועל היא תהיה הרכישה הגדולה ביותר של חברת טכנולוגיה אירופית אי פעם.

במסגרת ההסכמות, צוות ההנהלה הבכיר של ARM יישאר בתפקידו וגם מטה החברה יישאר בקיימברידג' בבריטניה. כמו כן, סופטבנק התחייבה להגדיל את כוח האדם של ARM בבריטניה פי שניים בחמש השנים הקרובות, וזו בשורה טובה עבור ההיי-טק הבריטי בימים אלה של טלטלה לאחר הברקזיט. ARM , שנסחרת בבורסה של לונדון על פי שווי שוק של כ-24 מיליארד ליש"ט, מעסיקה 4,000 עובדים.

לא ניתן גם להתעלם מהעיתוי של העסקה. מדובר בעסקה המשמעותית הראשונה בשוק הבריטי מאז שהחליטה בריטניה במשאל עם בסוף יוני לפרוש מהאיחוד האירופי. בעקבות הברקסיט צנח השטרלינג בעשרות אחוזים למול הין, מה שהוסיף לכדאיות של העסקה עבור התאגיד היפני. כעת, העיניים נשואות לרגולטורים בבריטניה. בעבר הרגולציה הבריטית כבר טרפדה עסקאות לרכישת ARM על ידי חברות כמו טקסס אינסטרומנט ואפל בטענה שהדבר ייצור מונופול.

 הקרב על האינטרנט של הדברים

ARM אינה מייצרת את השבבים שלה בעצמה אלא מפתחת את הארכיטקטורה של השבבים ומוכרת לחברות את הזכות לעשות שימוש בארכיטקטורה ובפטנטים שלה במכשירים שלהם. ARM נחשבת למובילה בתחום המובייל, כאשר על פי ההערכות 99% ממכשירי המובייל כוללים רכיבים שמתבססים על הארכיטקטורה של ARM והיא למעשה חולשת על השוק ללא עורריןם. מערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל ו-iOS של אפל מתבססות על טכנולוגיה של ARM. עד היום, יוצרו מעל 85 מיליארד מכשירים שמתבססים על הארכיטקטורות של ARM. בשנת 2015 מכרה ARM 15 מיליארד שבבים לתעשיית הסלולאר.

ואולם, הרכישה של ARM קשורה יותר לקרב המתלהט בתחום האינטרנט של הדברים, המסומן על ידי חברות הטכנולוגיה כמהפכה הבאה ומנוע הצמיחה העתידי של תעשיית השבבים. סופטבנק רוכשת את ARM כדי לחדור לתחום ייצור השבבים ליישומים ההולכים ומתרחבים שנוגעים לעולם ה-IoT, כגון מוצרים לבישים, רובוטים ורחפנים, בית חכם, רכב אוטונומי ועיר חכמה. התחרות העיקרית היא מול אינטל, שסימנה את תחום ה-IoT כתחום אסטרטגי ושואפת להטמיע את הטכנולוגיה למגוון של מוצרים בתחום ה-IoT. התחום אמנם עדיין מצוי בחיתוליו, אך המאבק על הבכורה כבר החל, והרכישה של ARM מהווה הצהרת כוונות מבחינת סופבנק ותמצב אותה כחברה עולמית מובילה.

סופטבנק היא חברת אחזקות והיא חולשת על תחומים רבים כגון רובוטיקה, טלקומוניקציה, אינטרנט, אלקטרוניקה ומסחר אלקטרוני. סופטבנק היא בעלת המניות הראשית בעליבאבא הסינית וחברת הסלולאר ספרינט. סופטבנק נסחרת בבורסה של טוקיו על פי שווי שוק של כמעט 63 מיליארד דולר.

 

 

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות