RailVision הצליחה בניסוי עם חברת הרכבות של איטליה
13 נובמבר, 2016
המערכת של רייל ויז'ן, המספקת התרעה לנהגי קטר מפני מפגעים על המסילות, הותקנה על קטר של Trenitalia ונבחנה בתנאי ראות ומזג אוויר קשים. חברת פורסייט מחזיקה בכ-32% מחברת רייל ויז'ן
המערכת של רייל ויז'ן, המספקת התרעה לנהגי קטר מפני מפגעים על המסילות, הותקנה על קטר של Trenitalia ונבחנה בתנאי ראות ומזג אוויר קשים. חברת פורסייט מחזיקה בכ-32% מחברת רייל ויז'ן

חברת פורסייט (ForeSight), המפתחת מערכות התרעה (ADAS) תלת-ממדיות לנהגים, מדווחת היום כי חברת חברת רייל ויז’ן (RailVision) השלימה ניסוי מוצלח בשיתוף חברת הרכבות הלאומית של איטליה Trenitalia במערכת ההתרעה לנהגי קטר שפיתחה. פורסייט מחזיקה בנתח של 32% בחברת רייל ויז'ן. מנייתה של פורסייט עולה היום במסחר בבורסה בתל אביב בכ-3.3%.
חברת רייל-וז'ן הוקמה בשנת 2014 ופיתחה מערכת התראה המזהירה את נהג הקטר בפני התנגשות אפשרית במכשולים, חפצים ובני-אדם על מסילת הרכבת. המערכת מבוססת על שימוש במצלמה תרמית ואלגוריתם ייעודי ומסוגלת לזהות עצמים המצויים על גבי מסילת הרכבת ממרחק של למעלה מ-1,500 מטר בכל תנאי מזג האוויר ובתנאי ראות ירודים. המערכת מזהה את העצם, מסווגת אותו ומספקת לנהג הקטר התראה מוקדמת המאפשרת לו לבלום את הרכבת ולמנוע פגיעה בעצם או התנגשות קטלנית.
כפי שנמסר על ידי רייל ויז’ן, במסגרת הניסוי הותקנה המערכת על גבי קטר של Trenitalia לתקופה של מספר ימים. המערכת נבחנה, בין היתר, במהירויות נסיעה גבוהות, בתנאי מזג האוויר קשים (לרבות בגשם שוטף) ובתנאי תאורה קשים – ובכלל זה בחושך מוחלט. כמו כן, במסגרת הניסוי נבדקה יכולת המערכת לגלות מפגעי בטיחות, כמו גם יכולתה לגלות בעיות תשתית במסגרת תחזוקה מונעת.
רייל ויז’ו מסרה כי המערכת עמדה בניסוי בהצלחה, וכי בעקבות הצלחת הניסוי היא עתידה לקיים ניסויי המשך עם Trenitalia. כמו כן, בהמשך שנת 2016 ובתחילת שנת 2017 מתוכננים לרייל ויז’ן מספר ניסויים עם לקוחות פוטנציאליים מרכזיים ברחבי העולם.
כאמור, בשבוע שעבר השלימה פורסייט פעימה שנייה בהשקעה בחברתרייל ויז’ן, וכעת מחזיקה פורסייט 32% מהון המניות המונפק של רייל ויז’ן וכ-48% מהון המניות של רייל ויז’ן בדילול מלא.
גם רכבת ישראל שותפה בפיתוח המערכת של רייל ויז'ן. ב-2015 חתמה רייל ויז'ן הסכם שיתוף פעולה עם רכבת ישראל, שבמסגרתו התחייבה רכבת ישראל לסייע לפתח את המערכת ולערוך בה ניסויים וגם להטמיע בסופו של דבר את המערכות המוגמרות ברכבות שלה. ההסכם החדש, שעליו הודיעה RailVision היום, מהווה המשך והעמקה של שיתוף הפעולה הראשוני.
פורסם בקטגוריות: Automotive , חדשות , רכב אוטונומי
