WingTech הסינית מנסה לרכוש את יצרנית השבבים ההולנדית Nexperia
28 אוקטובר, 2018
עוד ניסיון סיני לרכוש יצרנית שבבים זרה. נקספריה, המספקת רכיבים לשוק המובייל, ה-IoT והרכב, התפצלה ב-2016 מ-NXP. המכשול: הוועדה הפדראלית להשקעות זרות תצטרך לאשר את העסקה
הסינים ממשיכים בניסיותיהם לרכוש חברות טכנולוגיה זרות במטרה לחזק את תעשיית השבבים המקומית. בסוף השבוע דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס, שחברת Wingtech Technology הסינית, הנחשבת לקבלנית ייצור הסמארטפונים הגדולה בסין, מתכוונת לרכוש את השליטה ביצרנית הרכיבים ההולנדית Nexperia, שהתפצלה מחברת NXP בשנת 2016. מדיווח לבורסה של ווינגטק משבוע שעבר, עולה שהיא מעוניינת כ-75% ממניות נקספריה תמורת כ-3.6 מיליארד דולר, ובכך למעשה להשתלט עליה.
חברת נקספריה היא יצרנית שבבים בעלת מפעל ייצור משלה, המספקת רכיבים דיסקרטיים, לוגיים, דיודות וטרנזיסטורים MOSFET לשלושה שווקים עיקריים: רכב, מובייל ואביזרים לבישים, ולמגזר התעשייתי. נקספריה היתה בעבר חטיבת המוצרים הסטנדרטיים (Standard Products) של ענקית השבבים ההולנדית NXP. ביוני 2016 מכרה אותה NXP לקבוצה של משקיעים פיננסיים בראשות קרן ההשקעות הסינית JAC וקרן ההשקעות Wise Road.
כיום החברה מעסיקה כ-11,000 עובדים באירופה, ארה"ב ובאסיה, ומספקת כ-85 מיליארד רכיבים בשנה. לחברה שני מפעלי ייצור: בהמבורג, גרמניה ובסטוקפורט, בריטניה. הרכיבים שלה נמכרים בישראל באמצעות המפיצים הגלובליים ארו/רפק, אבנט/EBV, פיוטצ'ר אלקטרוניקס, מאוזר, Digi-Key ופארנל. באמצעות עיסקת הרכישה, מעוניינת ווינגטק להרחיב את סל המוצרים שלה בשווקים הללו ולהרחיב את מעגל הלקוחות הגלובלי.
האם הסינים יתגברו על משוכת ה-CFIUS?
עם זאת, העסקה עדיין טעונה את אישור הרשויות הרגולטוריות, וכפי שהתברר לא אחת בשנים האחרונות, הסכם מיזוג בין שתי חברות אינו מבטיח כי העסקה תושלם בסופו של דבר, בייחוד כאשר מדובר בעסקת רכש שבה מעורב גורם סיני. מנקודת המבט של הסינים, המכשול העיקרי בדרך למימוש העסקה הנוכחית נובע מכך שהיא תידרש להיות מאושרת על-ידי הוועדה הפדרלית להשקעות זרות (CFIUS), וזאת מאחר שלנקספריה יש פעילות בארצות הברית.
בשנתיים האחרונות, על רקע המתיחות הגוברת בין ארצות הברית לסין, ועדה זו, שתפקידה לבחון את הסיכונים הביטחוניים בעסקאות עם גורמים זרים, היוותה כלי לסיכול של ניסיונות של חברות או קרנות סיניות לרכוש חברות טכנולוגיה אמריקניות ואירופיות, מתוך חשש לזליגה של טכנולוגיה רגישה לידיים סיניות.
בשנה שעברה הצליחה הוועדה לבלום את עסקת הרכישה של חברת השבבים Lattice על-ידי קרן ההשקעות Canyon Bridge, וזאת לאחר שנחשף בתקשורת כי מרבית המימון של הקרן, שבסיסה בארצות הברית, מגיע למעשה מהממשל הסיני. השנה הצילחו הסינים לגמול לאמריקאים, והכשילו את עיסקת המיזוג בין NXP וקואלקום. אם גם הפעם תכשיל הוועדה את העסקה, הדבר צפוי להגביר את המתיחות בין ארצות הברית לסין.
פורסם בקטגוריות: ייצור וקבלנות משנה , מיזוגים ורכישות , סמיקונדקטורס
פורסם בתגיות: Nexperia' Wingtech