מאסיבית פיתחה מדפסת המחליפה את מכונת ה-CNC
1 אפריל, 2021
המדפסת של החברה מדפיסה תבניות יציקה גדולות לחומרים מרוכבים. מאסיבית מעריכה את השוק הפוטנציאלי הכולל למוצריה בכ-75 מיליארד דולר. מייסד החברה, גרשון מילר, ייסד בעבר את החברות אובג'ט ועידנית
בעולם ההדפסה בתלת-מימד, שם המשחק כיום הוא ייצור. יצרניות רוצות לעבור משימוש במדפסות תלת-מימד לבניית אבות-טיפוס לשימוש במדפסות כחלק אינטגרלי מקו הייצור. חברת מאסיבית (massivit) מלוד, שהונפקה בבורסת תל-אביב לא מכבר, פיתחה מדפסת חדשה, Massivit 10000, שמהווה חלופה למכונת CNC ומאפשרת להדפיס במהירות תבניות יציקה גדולות מימדים לחומרים מרוכבים כמו סיבי פחמן ופיברגלאס לתעשיות הרכב, הספנות, הרכבות, התעופה, הבנייה, הבידור ועוד. החברה כבר קיבלה 8 הזמנות רכש למדפסת החדשה מלקוחות בארצות הברית, בריטניה, צרפת וטייוואן.
המדפסת של מאסיבית פועלת בשיטה הקרויה Cast In Motion. בשיטה זו, המדפסת בונה באמצעות ראש הדפסה אחד, תבנית חלולה שלתוכה יוצקים דרך ראש יציקה נפרד את החומר התעשייתי שממנו מורכבת התבנית. בשיטה זאת, ניתן לצקת לתבנית החלולה המודפסת גם חומרים נוספים כדוגמת עץ, אלומיניום או חומרים מרוכבים שונים. עם גמר ההדפסה טובלים את האובייקט במי ברז רגילים, ולאחר זמן מה המעטפת החיצונית נשברת מעצמה ונפרדת מן האובייקט הפנימי.
כיום, בניית תבנית יציקה עשויה להיות תהליך ממושך ויקר הכולל כמעט 20 שלבים שונים, בעוד שבמדפסת של מאסיבית ניתן לייצר את אותה תבנית ב-4 שלבים בלבד ובתוך מספר ימים, במקום שבועות. בחברה מעריכים את היקף השווקים הפוטנציאליים שאליהם היא פונה בכ-75 מיליארד דולר.
החברה השלישית של מייסד Objet
חברת מאסיבית הוקמה בשנת 2013 על-ידי גרשון מילר, הנחשב ליזם וטכנולוג מוערך מאוד בתחום התלת-מימד. מילר החל את דרכו בתחום בסוף שנות השמונים בחברת 3D Systems, שבה שימש כמנהל מו"פ. בשנת 1994 הוא ייסד את חברת Idanit שפיתחה מכונות דפוס דיגיטליות בפורמט גדול מאוד עבור יישומים דוגמת שלטי חוצות. בשנת 1998 החברה נמכרה ל-Scitex תמורת 63 מיליון דולר, ולאחר מספר שנים נרכשה על-ידי חברת HP העולמית.
בשנת 1998 הוא היה שותף להקמת חברת Objet מרחובות, ושימש כטכנולוג הראשי שלה. אובג'ט נחשבת לחברה שפיתחה את טכנולוגיית הפולי-ג'ט, שבה נעשה שימוש בראשי דיו לצורך יצירת אובייקטים תלת-מימדיים. בשנת 2012 התמזגה אובג'ט עם סטרטסיס האמריקאית, וביחד הפכו לאחת מהחברות הגדולות והחשובות בתחום הדפסות התלת-מימד.
לאחר המיזוג עם סטרטסיס עבר מילר לאתגר הבא וב-2013 הקים את מאסיבית ביחד עם איגור יעקובוב ומשה אוזן, ואף השקיע מכספו בסבב הסיד. בשיחה עם Techtime הסביר מילר כי מאסיבית מהווה שלב נוסף באבולוציה של עולם התלת-מימד והמעבר לשימוש בטכנולוגיה זו לצורך ייצור סדרתי והמוני. "זו החברה עם הפוטנציאל הכי גדול מבין החברות שהייתי מעורב בהקמתן".
מאבות-טיפוס לייצור תעשייתי
מדפסות תלת-מימד הפכו בעשורים האחרונים לחלק אינטגרלי מתהליכי הפיתוח בתעשיות רבות. היכולת לעצב בתוכנת מחשב אובייקט דיגיטלי ולאחר מכן להדפיס במהירות אב-טיפוס במדפסת תלת-מימד ולבדוק אם הוא עובד כהלכה ומשתלב עם יתר החלקים במוצר השלם, האיצה והוזילה באופן דרמטי תהליכי פיתוח והכנה לייצור. השלב הבא בעולם התלת-מימד הוא שימוש במדפסות הללו לא רק לצורך בנייה מהירה של אבות-טיפוס, אלא לצורך ייצור סדרתי של חלקים סופיים.
לדברי מנכ"ל מאסיבית, ארז צימרמן, ישנם שלושה חסמים עיקריים לשימוש בהדפסות תלת-מימד לייצור תעשייתי: מהירות, גודל ואיכות החומר הסופי. "הטכנולוגיה שלנו נועדה לתת מענה לשלושת האתגרים הללו". מאסיבית פיתחה חומר בעל תכונות ייחודיות המאפשר לקצר את זמני בניית האובייקט. בעולם התלת-מימד ישנן מספר שיטות הדפסה ובכל אחת מהן נעשה שימוש בחומרים מסוג שונה. בשיטת ה-FDM מתיכים חומר מוצק ופורסים ממנו שכבות דקות, ובשיטת הפולי-ג'ט מרססים על מצע המדפסת נוזל פולימרי ומקשים אותו באור אולטרה-סגול. תהליכים אלו נמשכים שעות רבות.
החומר של מאסיבית נמצא במצב ביניים בין מוצק לנוזל במרקם של משחה צמיגית. מצד אחד קל לעצב את צורתו, ומנגד הוא מתקשה במהירות על מגש ההדפסה שבתוך המכונה. צימרמן: "חלקים שלוקח כ-19 שעות להדפיס במדפסות אחרות, אצלנו ניתן להדפיס בתוך כ-47 דקות. פגוש של רכב, שלעיתים לוקח 6-8 ימים להדפיס, אצלנו ניתן להדפיס תוך 14 שעות. ברגע שפרצנו את מחסום המהירות, פרצנו גם את מחסום הגודל".
מדפסת Massivit 10000 היא הדור השני של מדפסות החברה. הדור הראשון, Massivit 1800, משמש להדפסה של חלקים גדולים (1.2 X 1.5 X 1.8 מטר) לצורך בנייה מהירה של אבות-טיפוס וייצור בהתאמה אישית. החברה מכרה עד כה כ-140 מדפסות בסכום כולל של 43 מיליון דולר. בשנה האחרונה נחתמו הסכמי הפצה גדולים עם חברות מיפן ואיטליה. לפני מספר חודשים הצטרף דדי פרלמוטר לחברה כמשקיע וכחבר דירקטוריון. בתחילת מרץ הונפקה החברה בבורסת תל-אביב לפי שווי של כ-660 מיליון שקל.
פורסם בקטגוריות: 3D-Printing , חדשות , ייצור וקבלנות משנה
פורסם בתגיות: CNC , ארז צימרמן , גרשון מילר , מאסיבית