חברת בלקין קיבלה מימון של 17.5 מיליון אירו מהאיחוד האירופי

20 דצמבר, 2021

החברה פיתחה מכשיר לטיפול חד-שנתי במחלת הגלאוקומה באמצעות הקרנת לייזר המביאה לניקוז הנוזלים. החברה משלימה בימים אלה ניסוי קליני באירופה ובריטניה, לאחריו תוכל לקבל אישור שיווק

חברת בלקין ויז'ן (Belkin Vision) מיבנה, אשר פיתחה מכשיר לייזר לטיפול במחלת הגלאוקומה, קיבלה ממועצת החדשנות של האיחוד האירופי (European Innovation Council Accelerator) מימון בגובה של 17.5 מיליון אירו. המימון כולל מענק כספי בסך 2.5 מיליון אירו והיתרה כהשקעה עתידית בהון המניות של בלקין. בלקין היתה אחת מ-99 חברות שנבחרו לקבל את המימון, מתוך 2,000 חברות שהגישו בקשה. בלקין היא חברת פורטפוליו של חברת ביולייט, המחזיקה ומשקיעה בחברות המפתחות מוצרים חדשניים לטיפול במחלות עיניים.

בלקין מבצעת בימים אלה ניסוי קליני באירופה ובבריטניה וצפויה להציג את תוצאותיו במהלך 2022. בתום הניסוי תגיש החברה בקשה לאישור שיווק המערכת. בכוונת החברה לבסס את פעילותה בשלב ראשון באירופה. מחלת הגלאוקומה היא מחלה כרונית הפוגעת בכ-140 מיליון אנשים בעולם. היא גורמת להתדרדרות הראייה עד לכדי עיוורון, לרוב עקב לחץ תוך-עיני גבוה.

טיפול אוטומטי, פעם בשנה, הנמשך שנייה אחת בלבד

אומנם לא ניתן לרפא אותה אולם ניתן לעכב את התהליך באמצעות טיפול בטיפות עיניים. הבעיה נעוצה בכך שמדובר בטיפול האורך זמן ודורש משמעת, ולכן כמחצית מהחולים מפסיקים אותו בתוך שנה מתחילת הטיפול. הפתרון של החברה מבוסס על תהליך אוטומטי נטול כאבים הנמשך שנייה אחת בלבד: הקרנה של 120 פולסי לייזר קצרצרים (באורך של ננו שניות כל אחד) אל גבולות האישון, אשר מאיצה את תהליך ניקוז הנוזלים מהעין, ועל-ידי כך מפחיתה את הלחץ התוך עיני.

התהליך מתבצע פעם בשנה, באופן אוטומטי וללא מגע: מערכת ההקרנה מתכווננת אל מטרתה באמצעות מצלמה הכוללת אלגוריתם עיבוד תמונה המזהה את אתרי היעד וממקד בהם את קרני הלייזר. הטכנולוגיה מוגנת באמצעות שני פטנטים של החברה: הראשון הוא למיקוד אנרגיה אלקטרו-מגנטית באתר יעד בעין, והשני הוא לאיתור אוטומטי של היעד ומעקב אחריו גם כשהעין בתנועה.

היערכות לפעילות מסחרית בשנת 2021

שנת 2020 היא שנת מעבר קריטית עבור החברה. חברת בלקין לייזר הוקמה בשנת 2013 ומאז עוסקת בפיתוח הטכנולוגיה. השנה הטכנולוגיה הגיעה לבשלות, והחברה החלה בפיתוח גרסה מסחרית של המערכת. במקביל, היא הציגה בינואר השנה את התוצאות הראשונות של ניסוי קליני בקרב 120 חולים שנערך בלונדון במסגרת קונסורציום GLAUrious.

המשך הניסויים במסגרת הקונסורציום נועד לספק מידע להגשת בקשת אישור שיווק מה-FDA בארה”ב, כנראה לקראת סוף 2020, והגשת בקשה לקבלת אישורים בסין, בתחילת 2021. לאחר מכן היא אמורה להתחיל בתהליכי המסחור של הטכנולוגיה.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: אלקטרואופטיקה , גיוסי הון , חדשות , מכשור רפואי