אנבידיה נפלה קורבן למתקפת כופר
14 מרץ, 2022
התקיפה מוגדרת כ"אסון לאנבידיה ולביטחון הלאומי של ממשלות מערביות". ההאקרים דורשים הסרת המגבלות על כריית מטבעות וירטואליים. המידע שנגנב כולל כנראה גם טכנולוגיות עתידיות של אנבידיה
מערכת המידע של חברת אנבידיה נפרצה על-ידי קבוצת האקרים אשר גנבה ממנו מידע בהיקף של כ-1 טרה-בייט, הכולל את כל ססמאות עובדי החברה ומספר רשיונות לשימוש במוצרים של החברה. כך דיווח האתר SemiAnalysis, אשר עוקב אחר תעשיית השבבים. האתר הגדיר את הפריצה כ"אסון לאנבידיה ולביטחון הלאומי של כל הממשלות 'המערביות'". בהמשך דיווחו ההאקרים שחברת אנבידיה ניסתה לתקוף אותם בחזרה, ובתגובה הם שחררו לרשת את הססמאות של כל עובדי החברה.
הפריצה בוצעה על-ידי קבוצת האקרים בשם Lapsus$ אשר דרשה בתחילה כסף תמורת החזרת המידע, ובהמשך העלתה דרישות חדשות ומפתיעות: עידכונים נוספים לתוכנות, העברת תוכנות של אנבידיה למתכונת קוד פתוח והסרת המגבלות לשימוש במעבדי ה-GPU של החברה לצורך כריית מטבעות וירטואליים. מדובר בתוכנת Lite Hash Rate שאנבידיה התקינה בפברואר 2021 במעבדי RTX 3060 GPU אשר מקטינה במחצית את קצב כרריית המטבעות הווירטואליים. בהמשך היא התקינה את התוכנה בכל מעבדי ה-GPU שלה במטרה שהם יהיו פחות אטרקטיביים לכריית מטבעות ויותר זמינים עבור גיימרים.
בעקבות הפריצה הם גם דיווחו שהחלו למכור את תוכנת full LHR V2, אשר עוקפת את המגבלה של אנבידיה, תמורת מיליון דולר לרישיון. בסוף השבוע הגיבה אנבידיה לארוע וטענה שנגנבו שני רשיונות שפג תוקפם. יחד עם זאת היא הזהירה את הלקוחות שיכול להיות שהרשיונות האלה ישולבו בתוך רוגלות ולכן חשוב לבדוק שכל רשיון הגיע ממנה ולא ממקורות אחרים. בתגובתה היא מסרה: "ב-23 בפברואר 2022 נודע לנו על ארוע אבטחתי אשר השפיע על משאבי ה-IT של החברה. לאחר גילוי הארוע נקטנו בפעולות להקשחת ההגנה על הרשת שלנו ודיווחנו על הארוע לרשויות החוק".
"אין לנו עדות לכך שבוצעה מתקפת כופרה על סביבת אנבידיה או שהארוע קשור למלחמת רוסיה-אוקראינה. אולם אנחנו מודעים לכך שהתוקפים גנבו ססמאות של עובדי אנבידיה ושהם השיגו מידע בבעלות אנבידיה שהוצא מהמערכות שלנו ודלף אל הרשת. הצוות שלנו מנתח כעת את המידע הזה. כל עובדי החברה נדרשו לעדכן את הססמאות שלהם. אנחנו לא צופים שהארוע יפגע במהלך העסקים של החברה או שהוא יפגע ביכולת שלנו לספק שירות ללקוחות".
אתר SemiAnalysis דיווח שהמידע שנגנב כולל מידע טכנולוגי, הכולל גם סימולציות שבהן אנבידיה בוחנת את הארכיטקטורה של שבבים עתידיים ואת היתרונות והחסרונות של שינויים ארכיטקטוניים. "זהו מרכיב קריטי בתהליך התכנוני של אנבידיה. המידע הזה מאפשר ליצרניות GPU ולחברות AI סיניות להדביר במהירות את הפער בינן לבין אנבידיה. חברות מערביות לא יעזו לגעת במידע הזה מכיוון שהוא לא חוקי, אולם הנסיון מראה שגורמים אחרים ישמחו להשתמש בו".
בשבוע שעבר אישר חברת סמסונג שגם ממנה נגנב מידע על-ידי קבוצת Lapsus$, הקשור לאבטחת הטלפונים מסדרת גלקסי. המידע שנגנב כולל בין השאר את תוכנת הזיהוי הביומטרית של הטלפונים. סמסונג מסרה שלא נגנב מידע אישי של העובדים ושהמידע שנגנב לא פוגע בעסקיה.
פורסם בקטגוריות: אבטחת סייבר , חדשות , סמיקונדקטורס