מה טעמו של סטייק מודפס? [פודקאסט]
21 אוגוסט, 2022
תוכנית מס' 51, עם דן קוזלובסקי מחברת מיטק, המפתחת מדפסת לייצור נתחי בשר מתורבת, על דיו ביולוגי והתמיינות תאי גזע לנתח סטייק, ועל יוצאי חברות התלת-מימד המובילות שהחליטו לפתור את בעיית הבשר
מנחה: יוחאי שויגר
עורך: רוני ליפשיץ
מנגינת פתיחה: ניר שדה
האורח בתוכנית הוא דן קוזלובסקי, סמנכ"ל הטכנולוגיות של חברת MeaTech (ששינתה לאחרונה את שמה ל-Steakholder Foods), המפתחת מדפסת לייצור נתחי בשר מתורבת.
את הבעיות האתיות של תעשיית הבשר והנזק העצום שהיא גורמת לסביבה, ניתן יהיה לפתור רק באמצעות טכנולוגיה פורצת דרך. הטכנולוגיה של חברת מיטק עשויה לאפשר לנו בעתיד הלא רחוק להינות משני העולמות: לאכול בשר מבלי הרג של בעלי חיים. בחזון של מיטק, את בתי המטבחיים המדממים מחליפה מדפסת תלת-מימד.
החברה מפתחת מדפסת תלת-מימד המאפשרת להדפיס נתחי בשר פרימיום בקצב תעשייתי. המדפסת מורכבת ממאות ראשי דיו המטפטפים, שכבה אחר שכבה, על גבי מגשי המדפסת, את החומר הביולוגי, המכיל סוגים שונים של תאי גזע, אשר מתמיינים לרקמות השומן והשריר המרכיבות את נתח הבשר. לפני מספר חודשים דיווחה מיטק כי הצליחה להדפיס, לראשונה בתעשייה לדברי החברה, נתח סטייק במשקל של 100 גרם, המורכב כולו מתאים מתורבתים של שומן ושריר וללא שימוש בתחליפי בשר מן הצומח.
בשיחה מסביר דן איך נוצר נתח הבשר בתוך המדפסת, על העבודה המשותפת של ביולוגים וחוקרים ומהנדסים מתעשיית ההדפסה בתלת מימד, ועונה על שאלת 100 הגרם – טעים או לא טעים.
עקבו אחר כל תוכניותינו ב-Spotify וגם ב-Apple Podcasts
פורסם בקטגוריות: 3D-Printing , Podcast , חברות סטראט-אפ , חדשות
פורסם בתגיות: MeaTech , Steakholder Foods , דן קוזלובסקי , יוחאי שויגר , מיטק