חברת Roboteam תספק למארינס האמריקאי מאות רובוטים
28 מאי, 2024
בהיקף של יותר מ-100 מיליון שקל. מדובר ברובוט טקטי למשימות במרחב אורבני, הנמצא בשימוש בין היתר על ידי חיל האוויר האמריקאי ועל ידי צה"ל במערכה הנוכחית
חברת רובוטים (Roboteam Defense) הישראלית, אשר מפתחת ומייצרת מערכות רובוטיות למשימות צבאיות וביטחוניות, דיווחה היום (ג') כי קיבלה הזמנת רכש ראשונית מחיל הנחתים של ארצות הברית (US Marine Corps) לאספקה של יותר מ-130 מערכות MTGR, רובוט טקטי נישא השוקל כ-10 ק"ג המיועד לביצוע משימות בסביבה אורבנית.
אספקת המערכות כבר החלה, והחברה צפויה להשלים אותה עד הרבעון הראשון של שנת 2025. הזמנה זו מהווה חלק מהצטיידות גדולה יותר של רובוטים נוספים שתבוא בעקבותיה, בהיקף כולל של למעלה מ-100 מיליון שקל. ב-2015 סיפקה רובוטים מאות מערכות MTGR לחיל האויר האמריקאי, במסגרת הזמנה משמעותית בשווי של מעל 25 מיליון דולר. הרובוטים של החברה נמצאים בשימוש מבצעי של צה"ל מזה מספר שנים, לרבות במלחמת "חרבות ברזל" בטיפול במנהרות.
מסוגל לטפס מדרגות
ה-MTGR (Micro Tactical Ground Robot) הוא רובוט טקטי נישא המסוגל להתנייד בחופשיות בסביבה אורבנית סבוכה, בתוך מבנים ובתווך התת-קרקעי. הרובוט נושא מצלמות מתקדמות ומשדר וידאו ב-360 מעלות למערכות שליטה ובקרה שונות. העבירות הגבוהה שלו בשטח, יכולתו הייחודית לטפס מדרגות ולשאת עליו אמצעי מודיעין ואמצעים נוספים, מאפשרת לכוחות להשתמש בו למשימות הנדסה וסילוק פצצות, איסוף מודיעין ומבצעים מיוחדים.
חברת רובוטים הוקמה ב-2009 על ידי יוסי וולף ואלעד לוי, יוצאי יחידה מיוחדת של חיל האוויר. את דרכם העסקית המשותפת החלו וולף ולוי בחברות בתעשייה הביטחונית, שם לקחו חלק בפיתוח ואספקת רובוט שהיה שותף לפעילות הצה"לית במבצע צוק איתן. בעקבות זאת, החליטו השניים להקים את חברת רובוטים. מנכ"ל החברה הוא מתן שירוי. החברה מעסיקה עשרות עובדים בשני מרכזים – תל אביב ומרילנד. החברה מוכרת את מוצריה ב-30 מדינות ברחבי העולם, ביניהן: ארצות הברית, ישראל, אוסטרליה, תאילנד, סינגפור, בריטניה, שווייץ, יפן, קוריאה, איטליה, ניו זילנד ועוד.
רובוטים פיתחה עד היום כ-5 רובוטים קרקעיים ורובוט מרחף (אקסקופטר). משפחת הרובוטים של רובוטים עומדים בתקן האמריקאי JAUS/IOP, המאפשר חיבור גנרי של אמצעים על גבי המערכת בהתאם למשימה הספציפית, כמו חיישנים לאיתור חומרים מסוכנים באירועי אב"כ, אמצעי תצפית שונים וכדומה. רכיב משמעותי במערכות הוא התוכנה והאלגוריטמיקה המאפשרת למפעיל המערכות לבצע באופן אינטואיטבי פעולות מתקדמות ומורכבות בשדה הקרב, תוך היעזרות ביכולות אוטונומיות של המערכות וניהול מערך המורכב ממספר רב של פלטפורמות וסנסורים.
פורסם בקטגוריות: חדשות , רובוטיקה , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית
פורסם בתגיות: מארינס , רובוטים , תעופה וביטחון