אירופה משקיעה 325 מיליון אירו במו"פ שבבים
7 יולי, 2024
יוצאים הקולות קוראים הראשונים של קבוצת Chips JU (כוללת גם את ישראל), שנועדה לחזק את מעמדה של תעשיית השבבים האירופית. מתוכננת לנהל תקציב תמיכות בהיקף של כ-11 מיליארד אירו עד לשנת 2030
קבוצת Chips Joint Undertaking – Chips JU האירופית הכוללת 29 מדינות כולל מדינת ישראל, החלה לפרסם את הקולות קוראים הראשונים לפרוייקטי פיתוח טכנולוגיות שבבים מתקדמות. במכרז הראשון הקבוצה מבקשת לקבל הצעות להקמת שני מרכזי מצויינות לפיתוח טכנולוגיות חדשות, בהיקף של כ-120 מיליון אירו. המרכזים החדשים מיועדים לייצר מוקדי ידע אשר יפתחו טכנולוגיות שבבים חדשות ויסייעו לתעשייה האירופית לשלב במוצריהן טכנולוגיות סמיקונדקטור מתקדמות.
הקבוצה הודיעה שלקראת סוף יולי 2024 היא תפרסם קול קורא נוסף, להקמת קו ייצור נסיוני של רכיבי סיליקון פוטוניקס בהשקעה של כ-כ-180 מיליון אירו. בחודש אוגוסט 2024 הקבוצה תפרסם קול קורא שלישי בהיקף של כ-25 מיליון אירו לפיתוח פלטורמת תכנון שבבים מבוססת ענן, אשא נועדה לסייע לחברות אירופיתו גדולות וקטנות לפתח שבבים חדשים ולהביא אותם במהירות אל השוק. המכרז להקמת מרכזי המצויינות יסתיים ב-2 לאוקטובר 2024. המכרז להקמת קו ייצור הסיליקון פוטוניקס יסתיים ב-17 בספטמבר 2024.
קבוצת Chips JU הוקמה בסוף נובמב 2023 במטרה לשמש כזרוע הביצוע העיקרית של יוזמת השבבים של האיחוד האירופי (Chips for Europe initiative), אשר פועלת במסגרת תוכנית המו"פ האירופית הורייזון. בשב הראשון, היא תפרסם קולות קוראים שיתמקדו בהקמת קווי ייצור חדשניים במתכונת של פיילוט, בהיקף תמיכה כולל של כ-1.67 מיליארד אירו. ביחד עם חלקה של התעשייה, התקציב הכולל של הפרוייקים האלה צפוי להיות כ-3.3 מיליארד אירו.
הפרוייקטים הראשונים יתמקדו במספר נושאים. בהם פיתוח טרנזיסטור אירופי מסוג Silicon on Insulator ברוחב צומת של 7 ננומטר, פיתוח טכנולוגיות חדשות לייצור טרנזיסטורי 2 ננומטר, וטכנולוגיות לייצור טרנזיסטורים מעבר ל-2 ננומטר, פיתוח טכנולוגיות שילוב של רכיבים הטרוגנטיים בתוך מארזים מאוחדים, ופיתוח חומרים חדשים עבור רכיבים העובדים במתחים גבוהים מאוד (Wide Bandgap semiconductors). תקציב התמיכה הכולל של Chips for Europe יסתכם בכ-15.8 מיליארד אירו עד לשנת 2030. מתוכו ינוהלו 11 מיליארד אירו על-ידי Chips JU.
פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס