מאסיבית הכריזה על תוכנית התייעלות, המנכ"ל עזב

25 יולי, 2024

מפתחת ומייצרת מדפסות תלת-מימד לחלקים תעשייתיים גדולים. ארז צימרמן ניהל אותה ב-5 השנים האחרונות. תקצץ 16% ממצבת העובדים. גם סמנכ"ל הכספים עוזב

בתמונה למעלה: מדפסת התלת מימד מאסיבית 1000. מקור תמונה: מאסיבית

חברת מאסיבית (Massivit), המפתחת מדפסות תלת-מימד להדפסת חלקים תעשייתיים גדולים, הכריזה היום על תוכנית התייעלות במטרה לצמצם את העלויות השוטפות. במסגרת התוכנית, החברה תבצע קיצוץ של כ-16% במצבת כוח האדם ובנוסף תבצע קיצוץ בשכרם של יתר העובדים והמנהלים בשיעור של 10%-20%. להערכת החברה, תוכנית ההתייעלות תביא לחיסכון של כ-350 אלף דולר בחודש, ותאפשר לה להמשיך בפעילותה.

על פי ההערכות, החברה מעסיקה כ-100 עובדים. במקביל, מאסיבית דיווחה גם על סיום תפקידם של המנכ"ל ארז צימרמן וסמנכ"ל הכספים יובל כהן. צימרמן הצטרף לחברה לפני 8 שנים לתפקיד סמנכ"ל מכירות, ולפני 5 שנים מונה לתפקיד המנכ"ל. במכתב פרידה שהוא פירסם, הוא כתב שבמהלך תקופתו בחברה פותחה טכנולוגיה מהפכנית ונמכרו יותר מ-230 מכונות ברחבי העולם. "לקוחות מובילים כמו דיסני, טויוטה, נאביסטאר שבבעלות פולקסווגן ורבים אחרים, בחרו לרכוש מדפסות מאסיבית. בחודש מרץ 2024 חתמנו על הסכם אסטרטגי עם חברת סיקה ( Sika) השווייצרית, שלהערכתי יגדיל את הפוטנציאל של החברה בעתיד".

הלקוחות נרתעים מחברות ישראליות

לפי פרסום תוצאות מקדמיות, הכנסותיה של מאסיבית ברבעון השני הסתכמו ב-1.8 מיליון דולר, ירידה של 55% בהשוואה ל-4 מיליון דולר ברבעון השני ב-2023 – אך שיפור לעומת הכנסות של 812 אלף דולר ברבעון הראשון של 2024. בדו"ח לרבעון הראשון ייחסה החברה את ההתדרדרות העסקית הדרמטית לרתיעה של לקוחות מעשיית עסקים עם חברה ישראלית:  "למצב הגיאופוליטי בישראל ולמעמדה הבינלאומי של ישראל יש השפעה על הירידה בהיקף המכירות", מסרה בדיווח לבורסה

בחודש מאי 2024 השיקה מאסיבית את המדפסת החדשה Massivit 3000, גם כן להדפסת חלקים גדולים. לדברי החברה, המדפסת תשווק במחיר תחרותי כדי להאיץ את החדירה של הטכנולוגיה לשוק. המדפסת החדשה הוצגה בתערוכת Drupa בחודש יוני, ובעקבותיה נחתמו 15 חוזים לרכישת המדפסת בהיקף כולל של כ-3 מיליון דולר.

חברת מאסיבית הוקמה בשנת 2013 על-ידי גרשון מילר, הנחשב ליזם וטכנולוג מוערך מאוד בתחום התלת-מימד וייסד בעברו את חברת Idanit שפיתחה מכונות דפוס דיגיטליות בפורמט גדול, ולאחר מכן היה שותף גם להקמת חברת אובג’ט (Objet), שנמכרה לסטרטסיס. מאסיבית פיתחה שורה של מדפסות המשמשות להדפסה של חלקים בנפח גדול ותבניות יציקה לשוקי הרכב, ספנות, רכבות, ריהוט, והפרסום. מדפסות החברה מאפשרות הדפסה מהירה גם של אבות טיפוס וגם של סדרות ייצור קצרות.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: 3D-Printing , חדשות , תעשייה ישראלית

פורסם בתגיות: 3D Printing , הדפסת תלת-מימד , מאסיבית , פיטורים , תוכנית התייעלות