צמח טכנולוגיות פיתחה רובוט לביצוע עבודות BGA Reballing

3 ספטמבר, 2024

להערכת החברה, היא הגוף היחיד בישראל המבצע שירותי Reballing מבוקרים. ד"ר פורת: "עד לאחרונה הרבה לקוחות ביטחוניים ביצעו את העבודות האלה בחו"ל"

בתמונה למעלה: רובוט ה-Reballing שפותח בחברת צמח

חברת צמח טכנולוגיות מראש העין הגדילה את קו שירותי ה-Reballing והוסיפה רובוט נוסף המחליף כדורי הבדיל הקיימים ברכיבי Ball Grid Array – BGA. חברת צמח נמצאת בבעלות קבוצת א.י אלקטרוניקה, המספקת שירותי רכש, הנדסה, לוגיסטיקה וייצור לתעשיית האלקטרוניקה בישראל. יו"ר הקבוצה, ד"ר אורי פורת, סיפר ל-Techtime שהרחבת הקו הרובוטי נעשתה בעקבות דרישה גוברת של לקוחות ביטחוניים, אשר מבקשים להחליף את כדוריות המגע להלחמות המבוססות על בדיל נטול עופרת (בהתאם לדרישות התקן הסביבתי RoHSׂ), לכדוריות בדיל  עופרת, כפי שדורשים מרבית התקנים הביטחוניים.

תהליך ה-Reballing הוא חלק בלתי נפרד מהעבודה השוטפת בתעשייה. לעתים רבות החלפת הכדורים נעשית עקב תקלות כמו קצרים או ירידה באיכות ההולכה החשמלית. בתעשייה הביטחונית, כאמור, התהליך נפוץ מאוד ומתבצע על רוב רכיבי ה-BGA. אלא שמדובר בתהליך מסובך שיש לבצע אותו בדייקנות ותוך מעקב מדוקדק אחר העומסים התרמיים והמכניים המופעלים על הרכיב. הבעיה הגדולה ביותר נעוצה בכך שקשה מאוד לגלות תהליך לא תקין, שכן חשיפת הרכיב לטמפרטורה גבוהה מדי או לא מבוקרת, לשם המחשה, לא משאירה עליו סימנים.

פצצת זמן מתחת לרכיב

התוצאה של תהליך Reballing לא תקין היא בירידה בביצועי הרכיב שלא תמיד ניתן לאתר אותה מראש לפני התקנתו על המעגל ומסירת המוצר ללקוח. ד"ר פורת: "זהו תהליך מאוד מסוכן, מכיוון שאם אתה חורג מהמלצות היצרן וגורם לשוק תרמי או פגיעה מכנית מיקרוסקופית, תהיה פגיעה בביצועים ובאורך החיים של הרכיב. זו תופעה שלא ניתן למדוד אותה או לאפיין בעין חופשית. זוהי פצצת זמן שאף אחד לא יודע על קיומה". לפני כשנתיים החליטה צמח טכנולוגיות להתמודד עם האתגר והחלה בפיתוח רובוט Reballing העובד בתא סגור ומבוקר תרמית ומכנית. הפיתוח של המוצר נמשך קרוב לשנתיים ונעשה בליווי אחת מחברות האלקטרוניקה הצבאית המובילות בישראל.

המערכת נכנסה לשימוש סדרתי לפני כשנה. בעקבות הביקוש הרב בתעשייה הביטחונית, החברה הוסיפה רובוט נוסף ולמעשה הכפילה את קיבולת הקו. החברה הודיעה שהמערכת הרובוטית המבוקרת מבטיחה שכל רכיב שעובר את התהליך עומד בסטנדרטים המחמירים הנדרשים ליישומים קריטיים בתעשייה הביטחונית. היא מטפלת במגוון גדול של רכיבי BGA, אשר הטיפול בהם כולל ניקוי, פרופיל תרמי מבוקר ומיקום אופטימלי של כל כדורית. להערכת החברה, היא הגוף היחיד בישראל המבצע שירותי Reballing מבוקרים בקפידה. ד"ר פורת: "עד לאחרונה הרבה לקוחות ביטחוניים ביצעו את העבודות האלה בחו"ל".

שירותי De-golding ו-Pre-tinning לרכיבי QFN ו-QFP

בנוסף לשירותי ה-Reballing, חברת צמח טכנולוגיות מספקת גם שירותי De-golding ו-Pre-tinning לרכיבי QFN ו-QFP. החברה פיתחה תהליך ייחודי להסרה מבוקרת של שאריות בדיל מהרכיבים לאחר הציפוי, המאפשרים לקבל רכיבים בעלי מישוריות גבוהה לאחר הציפוי.

למידע נוסף ויצירת קשר:

שלומי מיכאל, מנכ״ל צמח טכנולוגיות: 054-3014263,  [email protected]

 

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , ייצור וקבלנות משנה , תעשייה ישראלית

פורסם בתגיות: BGA , א.י אלקטרוניקה , ייצור אלקטרוני , צמח