חברת H2OLL פיתחה טכנולוגייה לייצור מים מהאטמוספירה

11 ספטמבר, 2024

מקימה בנגב את המתקן המסחרי הראשון, אשר יפעל מתוך מכולה ויספק 1,000 ליטר מים ביום לחווה החקלאית החינוכית של פרויקט ואדי עתיר. גייסה 4 מיליון שקל מהציבור

בתמונה למעלה: מתקן הפקת המים מהאוויר שהוקם בטכניון בחיפה

חברת H2OLL שהוקמה על-ידי הטכניון חשפה מערכת להפקת מים מהטמוספירה המבוססת על ספיחה ולא על קירור ישיר, כפי שמקובל היום במערכות מקבילות. השיטה פותחה על-ידי פרופ' ערן פרידלר ופרופ' דוד ברודאי מהפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית בטכניון. בשיטה החדשה, ניתן להפיק מים מהאוויר גם באזורים יבשים ומדבריים, זאת תוך חסימה מוחלטת של מזהמים כימיים וביולוגיים. בעוד שהפקת מים בקירור ישיר מצריכה לכל הפחות כ-10 גרם אדי מים בקילוגרם אוויר, טכנולוגיית הספיחה של H2OLL מאפשרת להפיק מים גם כאשר יש רק כ-5 גרם אדי מים בקילוגרם אוויר.

האבטיפוס שנבנה בטכניון לפני יותר מארבע שנים מייצר 200 ליטר מים ביום. כעת מוקמת המערכת המסחרית הראשונה המבוססת על הטכנולוגיה, אשר תותקן בתוך מכולה ותספק 1,000 ליטר מים ביום. המערכת תותקן בנגב במסגרת פרויקט ואדי עתיר, שהוא יוזמה של הקהילה הבדואית בנגב והמעבדה הבינלאומית לקיימות. חברת H2OLL רשמה פטנט על הטכנולוגיה. בחודש יולי 2024 היא השיקה פרוייקט גיוס המונים למימון פעילותה, ועד היום גייסה במסגרתו כ-4.1 מיליון שקל.

מטרת ההון המגוייס: הרחבת מאמצי השיווק הבינלאומיים, חיבור הטכנולוגיה לאנרגיה סולרית ופיתוח מערכת שתפיק כ-10,000 ליטר מים ביום. להערכת החברה, האקלים הנגב אינו יחיד במינו אלא דומה לאקלים באזורים רבים ובהם דרום מערב ארה"ב, צפון מקסיקו וצפון הודו, שבהם יש מחסור חמור במים. החברה מנוהלת על-ידי יואב קירש (מנכ"ל), אילן כץ (CTO) ועודד דיסטל (סמנכ"ל פיתוח עסקי). כ-22% ממניותיה עדיין נמצאות בידי הטכניון בחיפה.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות