ננו-דיימנשן רוכשת את Markforged האמריקאית

26 ספטמבר, 2024

ב-115 מיליון דולר, פרמיה של יותר מ-70%. בחודש יולי חתמה על הסכם לרכישת דסקטופ מטאל. שלוש החברות רשמו יחדיו הכנסות של 340 מיליון דולר ב-2023. מרקפורג'ד הפסידה באחרונה בתביעת פטנטים

[בתמונה: מדפסת של Markforged. מקור: Markforged]

לאחר שחתמה בתחילת חודש יולי על הסכם לרכישת Desktop Metal, חברת ננו-דיימנשן (Nano-Dimension) הודיעה אמש (ד') על הסכם לרכישת חברת ציבורית נוספת בתעשיית התלת-מימד: חברת Markforged ממסצ'וסטס. הכנסותיהן הכוללות של שלוש החברות בשנת 2023 הפיסקאלית הסתכמו ב-340 מיליון דולר.

לפי ההסכם, ננו-דיימנשן תרכוש את כלל מניותיה של Markforged בסכום כולל של 115 מיליון דולר, לפי מחיר של 5 דולר למניה. מדובר בפרמיה משמעותית של 71.8% ביחס למחיר הנעילה של מניית מרקפורג'ד ביום שלישי, שעמד על 2.73 דולר. בעקבות ההודעה על המיזוג, מניית מרקפורג'ד זינקה אתמול ב-74% ונעלה ב-4.75 דולר, לא רחוק ממחיר העסקה. גם מנייתה של ננו-דיימנשן הגיבה אמש בחיוב ועלתה ביותר מ-11% לשווי שוק של 544 מיליון דולר.

תסבוכת משפטית מול חברות בתעשייה

בננו-דיימנשן הדגישו כי Markforged היא חברה "גדולה ויעילה". הכנסותיה של Markforged ב-2023 הסתכמו ב-93.8 מיליון דולר ושולי רווח של 47.4%.

Markforged נוסדה ב-2013 ובסיסה במסצ'וסטס. מנכ"ל החברה בחמש השנים האחרונות הוא הישראלי שי טרם, שבעברו עבד בחברות התלת-מימד הישראליות קורנית דיגיטל וסטרטסיס.

מרקפורג'ד פיתחה משפחה של מדפסות תלת-מימד להדפסה בחומרי גלם כדוגמת סיבי פחמן רציפים, פיברגלאס, ניילון וחומצה פולילקטית (PLA). החברה גם פיתחה מדפסת להדפסה זולה במתכת, והיא מציעה פלטפורמת ענן לתכנון ועיצוב האובייקטים להדפסה.

מעניין לציין כי בין Markforged לבין Desktop Metal יש סכסוך משפטי המתנהל זה מספר שנים. ב-2018 תבעה דסקטופ מטאל את מרקפורג'ד בגין הפרת קניין רוחני הנוגע לאחד השלבים בתהליך ההדפסה בחלקי מתכת, אך בית המשפט דחה את מרבית הטענות של דסקטופ מטאל ושתי החברות הגיעו להסדר ביניהן. ב-2019 הגישה מרקפורג'ד תביעה כנגד דסקטופ מטאל בטענה כי היא מפרה את ההסכם ביניהן ומפיצה כזבים אודות החברה בקרב מפיצים בתעשייה. מרקפורג'ד טענה גם כי מנכ"ל ומייסד דסקטופ מטאל, ריק פולופ, שימש כדירקטור במרקפורג'ד בעת שפעל  להקמת דסקטופ מטאל.

שי טרם, מנכ"ל מרקפורג'ד (מקור: לינקדאין)

בכך לא תמו צרותיה המשפטיות של מרקפורג'ד. ב-2021 תבעה אותה חברת Continuous Composites מאיידהו בגין הפרת פטנטים, ובאפריל 2024 קבע חבר מושבעים של בית משפט בדלוואר לרעת מרקפורג'ד וחייב את החברה לשלם 17.4 מיליון דולר לחברה הנפגעת. מרקפורג'ד הודיעה כי תשקול לערער על ההחלטה.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות