היתרונות והאתגרים במעבד 192 הליבות החדש של AMD

14 אוקטובר, 2024

מאמר אורח: היתרון של מעבדים מרובי ליבות כמו Turin, הוא ביכולת להשתמש במספר קטן של שרתים למטלות שעד היום הצריכו מספר רב של מכונות, אולם לא לכל אחד הוא מתאים

מאת: סער בליץ, CVP of Technology בחברת הייפר גלובל

בסוף השבוע האחרון הכריזה חברת AMD על מעבדי הדור החדש שלה (5th Gen AMD EPYC CPUs), הכולל את מעבד השרתים הענק Turin אשר כולל 192 ליבות ביצועים (Performance) ומאפשר התקנת שני מעבדים בשרת יחיד. המעבד החדש מופיע במספר תצורות במספר ליבות משתנה, ומספק תמיכה בזיכרונות סופר מהירים 6000 מסדרת DDR5, ב-128 ערוצי CXL 2.0 וב-PCIe5. היתרון של מעבדים מרובי ליבות כמו Turin הכולל גם HyperThreading ו-AVX לסוגיו, הוא ביכולת להשתמש במספר קטן של שרתים למטלות שעד היום הצריכו מספר רב של מכונות.

מה הם היתרונות והאתגרים של המעבד החדש?

יתרונות:

  1. מספר ליבות גבוה: עם 192 ליבות Performance במעבד בודד, AMD מספקת עוצמת חישוב עצומה שמתאימה למערכות מרובות נימים (Multi-threaded). זהו יתרון עצום עבור חברות המבצעות משימות כבדות ומורכבות.
  2. תמיכה בטכנולוגיות מתקדמות: המעבדים תומכים בזיכרונות מהירים מסוג DDR5 במהירות 6000 וב-128 ערוצי PCIe5, המאפשרים מהירות תקשורת וזמני תגובה מהירים. מדובר ביתרון חשוב במיוחד בעולמות מיחשוב עתיר ביצועים (HPC)
  3. מיקוד בליבות ביצועים: AMD משתמשת בליבות ביצועים מלאות (Performance Cores) בניגוד לחלק ממעבדי אינטל המשתמשים בליבות "יעילות" לצמצום צריכת האנרגיה. הדבר מעניק ביצועים מקסימליים בתהליכים כבדים.
  4. HyperThreading ו-AVX: תמיכה בטכנולוגיות כמו HyperThreading ו-AVX משפרת את היכולת לבצע מספר רב של משימות בוזמנית ואת היכולת לעבד נתונים מתמטיים באופן יעיל.

אתגרים:

  1. היצע רחב מדי: אחד מהאתגרים הוא היצע המעבדים הרחב והתאמתו לצרכים. ישנם סוגים ומשפחות רבות, וחלק מהמעבדים נשארים זמינים למשך שנים רבות, דבר שעלול להקשות על לקוחות לבחור את המעבד המתאים ביותר.
  2. ביצועים גבוהים על חשבון יעילות אנרגטית: בעוד שמעבדי AMD מציעים ליבות ביצועים רבות, ישנם לקוחות שעשויים להעדיף ליבות "יעילות" שמציעות צריכת אנרגיה נמוכה יותר, כפי שמציעה אינטל בחלק ממעבדיה.
  3. תדר נמוך במעבדים עם ליבות רבות: במעבדים בעלי מספר ליבות גבוה מאוד (כגון ה-192 ליבות בדור החדש), תדר הפעולה של כל ליבה נוטה להיות נמוך יותר, מה שעלול להשפיע על ביצועים במשימות מבוססות ליבה יחידה.

בנוסף, AMD ממשיכה להציע מעבדים בתדר גבוה ומספר ליבות קטן יותר, כמו למשל מעבד 9575F בעל 64 ליבות העובד בתדר גבוה של 3.3GHz. משפחות מעבדים קודמות שעדיין מיוצרות כגון סדרת 7000, מייצרות אלטרנטיבה זולה יותר לדרישות של לקוחות רבים. מעבדי משפחת Siena (דגמי 8000) התומכים בעד 64 ליבות, מתאימים לתחום הנמוךבינוני. הם חסכוניים בהספק ומועדפים על חברות  המשתמשות במחשבים כחלק מפתרון הכולל מוצר תוכנה משולב עם חומרה.

סער בליץ. צילום: ענת קזולה
סער בליץ. צילום: ענת קזולה

אודות הייפר גלובל:

החברה עוסקת במתן פתרונות מחשוב לחברות טכנולוגיות המפתחות מוצרים. היא מלווה ומיישמת את תהליך הפיכת הרעיון של הלקוח למוצר מוחשי משלב התכנון ועד להגעה לשוק. החברה פועלת בישראל ובעולם (באמצעות חברות בנות באנגליה ובארה"ב). הפעילות כוללת עבודה משותפת עם גופי הפיתוח של הלקוחות והתאמת פתרונות טכנולוגים מורכבים בהתאם לצורכיהם. החברה גם מייצרת ומספקת את המערכות שתכננה לכל נקודה בעולם.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , מחשבים ומערכות משובצות

פורסם בתגיות: AMD , הייפר גלובל , מחשבים