Parallel Wireless פיתחה Phy אוניברסלי עבור O-RAN

24 נובמבר, 2024

פותח בחלקו בישראל. מאפשר להפעיל רשתות סלולריות על ארכיטקטורות RISC-V ו-ARM, במטרה לבטל את הבלעדיות של אינטל בתחום הזה. החברה תדגים את הפתרון באמצעות מעבדים מבוססי ARM של חברת Ampere

בתמונה למעלה: נשיא Parallel Wireless, ברוך נבון, במרכז הפיתוח בכפר סבא. צילום: Techtime

שיתוף הפעולה בין חברת Parallel Wireless לבין יצרנית המעבדים Ampere Computing מקליפורניה, לאספקת מעבד מבוסס ARM עבור רשתות תקשורת סלולריות פתוחות (Open RAN, או O-RAN), חושף תופעה מעניינת: עולם הרשתות הפתוחות נולד בשנת 2020 כדי לשחרר את ספקיות התקשורת מכבלי המחוייבות אל יצרניות ציוד התקשורת, אולם במחיר של מחוייבות למעבדי אינטל. הרשת הסלולרית מבוססת על שלושה מרכיבים: ציוד משתמשי הקצה, רשת אלחוטית (Radio Access Network – RAN) וליבת הרשת (Core). היצרנים דאגו של מרכיבי ה-RAN יהיו קנייניים, וכך הם קשרו אליהם את ספקיות שירותי התקשורת.

כדי להתמודד עם המצב הזה הן הקימו את קונסורציום O-RAN Alliance אשר מקדם תקנים מוסכמים לבניית רשתות סלולריות פתוחות, ועל-ידי כך מעניק לכל ספקיות התקשורת את היכולת לבחור מרכיבי ציוד מכל ספק המועדף עליהן. אלא שלדברי נשיא חברת PW, הישראלי ברוך נבון, הדבר אינו פשוט. בראיון ל-Techtime הוא הסביר שכל תוכנות ה-O-RAN בעולם תלויות בשרתי חברת אינטל: "המרכיב הקשה ביותר ובעל דרישות העיבוד הרבות ביותר ברשת הוא מרכיב ה-Physical Stack (השכבה הפיסית), הקרוי גם L1 במודל 7 השכבות של OSI".

ההברקה של אינטל

"השכבה הפיסית אחראית על העיבוד הראשוני של אותות התקשורת, על ניקוי רעשים, תיקון שגיאות והכנת האותות לניתוח מידע. השכבה הזו היא עתירת העיבוד והקשה ביותר ליישום. הפעולות שהיא מבצעת מייצרות את העומס הגדול ביותר ברשת הסלולרית, ולכן נידרש להריץ אותה על מעבדים חזקים מאוד. לפני מספר שנים אינטל פיתחה פתרון מלא לשכבה הפיסית, ומסרה אותה בחינם ליצרניות תוכנות ה-Open RAN, בתנאי שהתוכנות ירוצו על שרתי אינטל (ארכיטקטורת x86). מכיוון שהדבר חסך להן הרבה מאוד זמן ומאמץ, החברות אימצו את הפתרון של אינטל וכיום רוב פתרונות O-RAN הם מבוססי אינטל".

לדבריו, לאחרונה הופיעו בשוק אכיטקטורות חזקות של ARM ומעבדי RISC-V עתירי ביצועים, המייצרים ביקוש לתוכנות O-RAN שאינן תלויות באינטל בלבד. נבון: "לפני כשלוש שנים הגענו למסקנה שיש צורך ביכולת ריצה על כל המעבדים הקיימים ולא רק על מעבדי אינטל, והחלטנו לפתח בעצמנו פתרון L1 שיתאים לכל סוגי המעבדים". עבור חברת PW זוהי סוגיית ליבה: החברה מניו המפשייר מתמקדת בפיתוח פתרונות Open RAN. היא החלה לפעול בישראל ב-2018, וכיום היא מפעילה בארץ שני מרכזי פיתוח (כפר סבא ופארק אדיסון ליד צמח) המעסיקים ביחד כ-250 עובדים, ומעורבים בכל המוצרים המרכזיים של החברה.

חסכון גדול בצריכת החשמל

"לאחר שהשלמנו פיתוח הפתרון המתאים לכל הרשתות (2G/3G/4G/5G), ביצענו את האופטימיזציות הדרושות לכל הארכיטקטורות שיש בשוק. הפתרון שלנו יכול לרוץ בענן מרוחק, בענן מקומי או בכל מתכונת שספקית התקשורת בוחרת. הוא משוחרר מכבלי רישוי ומיקום. אולם כדי להכניס מוצר כזה לשוק התקשורת יש צורך להריץ את התוכנה על מעבדים ספציפיים ולבצע תהליך מסודר של בדיקה, אישור וקבלת הסמכה.

"לכן חתמנו על הסכם שיתוף הפעולה עם אמפיר. להערכתי, המעבד של אמפיר הוא אחד מהחזקים והחסכוניים ביותר שיש היום בשוק. ביחד נדגים הרצת הרשת על-גבי מעבדים חזקים וחסכוניים מאוד בהספק, שתהיה להם השפעה גדולה מאוד על הפחתת צריכת החשמל של הרשת הסלולרית". ומה לגבי ישראל? "אנחנו ממשיכים להתרחב בארץ. האתר בצפון מעסיק כבר 25 מהנדסים, ויש לנו כמה עשרות משרות פתוחות בשני המרכזים בארץ".

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות