AI PCs ייהפכו למיינסטרים; ARM תישאר בשוליים
1 ינואר, 2025
השקת מערכת ההפעלה Windows 12 במחצית השנייה של שנת 2025, תייצר גל עצום של החלפת מחשבים במגזר הארגוני, אשר יצטייד ברבבות מחשבי בינה מלאכותית מבוססי ארכיטקטורת x86
שנת 2025 תהיה שנת תפנית בתעשיית המחשבים האישיים. כך העריכה חברת המחקר ABI Research בתחזית השנתית שלה לטכנולוגיות שיפציעו ב-12 החודשים הקרובים. להערכת החברה, השנה יפסיקו מחשבים אישיים מוגברי בינה מלאכותית (AI PCs) להיחשב למוצרי פרימיום. כישורי הבינה המלאכותית הקיימים בהם ייהפכו ליכולת שאי-אפשר בלעדיה, ועד לסוף השנה הם צפויים לתפוס נתח של כ-60% מכל המחשבים שיימסרו ללקוחות. השינוי הדרמטי הזה הוא תוצאה של מספר מגמות שיתמזגו השנה: התפוצה הגוברת של מעבדי בינה מלאכותית (NPU) בכל הרמות תעשיית המידע – ממרכזי הנתונים ועד אבזרי הקצה – ההישענות הגוברת על מודלי שפה גדולים (LLM) לביצוע מטלות עיבוד יומיומיות, וההשקה של מערכת ההפעלה Windows 12, אשר צפויה להתבצע במחצית השנייה של 2025.
מערכת ההפעלה הזו הותאמה לעבודה מול עומסי AI, וכוללת אינטגרציה עמוקה של הצ'אטבוט של מיקוסופט, Copilot, אשר מבוסס על מודל LLM של חברת OpenAI ׁ(מפתחת ChatGPT). להערכת ABI Research, מערכת ההפעלה הזו תגרום לגל של החלפת מחשבים בארגונים הגדולים, אשר ירכשו מחשבים חדשים מסוג AI PCs. אלא שחברת ARM לא צפויה לראות מהפך במעמדה עקב המגמה הזאת: מחשבים אישיים מבוססי ARM צפויים לתפוס עד 13% ממספר היחידות שיימסרו ללקוחות.
האנליסטים של ABI מעריכים שלמרות היכולות המוגברות של מעבדי ה-PC מבוססי ARM שהוכרזו על-ידי קואלקום, ולמרות שהם מספקים את ביצועי ה-AI הדרושים, אינטל ו-AMD ימשיכו לשלוט בשוק המחשבים האישיים עם ארכיטקטורת x86. המחשבים מבוססי ARM יצליחו בעיקר במגזר המחשבים הניידים הצרכני, שבו יש משקל גדול יותר לחיסכון באנרגיה (המהווה את נקודת היתרון העיקרית של ארכיטקטורת ARM בהשוואה לארכיטקטורת x86). כניסתם למגזר הזה תקבל עידוד בזכות העובדה שמערכת ההפעלה Windows 12 כוללת התאמות לעבודה יעילה מול מעבדי ARM. אולם השוק העיקרי אינו שוק צרכני – אלא השוק הארגוני – שבו הלקוחות נשארים נאמנים לארכיטקטורת ל-x86 בזכות הבשלות והאמינות של האקוסיסטם שלה.
פורסם בקטגוריות: בינה מלאכותית , חדשות , מחשבים ומערכות משובצות