משפחת דגני במו"מ למכירת מניותיה ב-RSL
3 מרץ, 2025
ההסכם הסופי צפוי להיחתם בתוך כשבועיים לאחר השלמת בדיקת הנאותות. המנייה מזנקת בכ-11%. באוקטובר 2024 הופסק מו"מ למכירת מניות השליטה לקבוצת אמן

בתמונה למעלה: מדי מהירות לוע של אר.אס.אל אלקטרוניקס מותקנים על תותחים בעת ניסויי שדה
בעלי השליטה בחברת RSL Electronics ממגדל העמק, זאב ומאשה דגני המחזיקים ביחד בכ-50.3% מהמניות, הודיעו שהם חתמו על מזכר הבנות לא מחייב למכירת כל אחזקותיהם בחברה לרוכש פוטנציאלי שזהותו עדיין שמורה. העיסקה כפופה להשלמת בדיקת נאותות על-ידי הרוכש וגיבוש הסכם מופרט, אשר צפוי להיחתם בתוך כשבועיים. ראוי לציין שזהו נסיון המכירה השני של החברה: במהלך 2024 נערך משא ומתן אינטנסיבי עם קבוצת אמן שרצתה לרכוש את מניותיהם של בני הזוג דגני, אולם באוקטובר 2024 הופסק המו"מ, "בשל פערים שהתגלו במהלכו".
לפני כשבוע התפטר מנכ"ל החברה, אריה קפלן, ואת תפקידו ממלא כעת זאב דגני. בעקבות ההודעה על חידוש הנסיונות למכור את מניות בני הזוג, זינקה מניית החברה בבורסת תל אביב בכ-11%. מתחילת השנה (2025) הכפילה מניית אר.אס.אל את מחירה, וכיום היא נסחרת לפי שווי חברה של כ-159 מיליון שקל.
חברת RSL הוקמה בשנת 1986 ומספקת מערכות דיאגנוסטיקה ׁׂ(HUMS) למסוקים וכלי-טיס, רק"ם, רכבות וספינות, מדי מהירות לוע של תותחים, וכן מערכות בקרה וניטור למנועי סילון ולמערכות שרת במטוסים שונים (בהם אף-16). מדי מהירות הלוע ׁׂ(Muzzle Velocity Radar) מבוססים על מכ"ם המודד את מהירות הפגז במאות המטרים הראשונים למעופו. חברת המחקר ההודית marketintellix העריכה שחברת RSL היא אחת מ-5 חברות בלבד הפעילות בו באופן משמעותי. במחצית הראשונה של 2024 הסתכמו מכירות החברה בכ-6.8 מיליון שקל, בהשוואה למכירות של 11.7 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2023.
עיקר הקיטון נבע מירידה במכירות של מדי מהירות לוע לתותחים (מדמ"ל) ומערכות בקרה. מכירותיהם הסתכמו בכ-331 אלף שקל בהשוואה לכ-5 מיליון שקל במחצית 2023. החברה מסרה שהשוק שלה מאופיין בתפניות חדות מכיוון שהוא תלוי בפרוייקטי הצטיידות. חלק משמעותי ממרכיבי המערכות והתת-מערכות מיוצר באמצעות קבלני משנה, כאשר שלבי ההרכבה הסופית והבדיקות מתבצעים במפעל של החברה במגדל העמק.
פורסם בקטגוריות: חדשות , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית