לוחמת הכטב"מים הזניקה את מכירות אלביט
18 מרץ, 2025
גידול של 27% במכירות חטיבת התעופה, בעקבות גידול רב במכירות מערכות אוויריות בלתי מאויישות עבור השוק הישראלי והשוק האירופי. זכייה עם רפאל במכרז להגנת הפריגטות האירופיות

בתמונה למעלה: ספינת סער-6 של חיל הים. צילום: אלביט
ברבעון האחרון של שנת 2024 הסתכמו המכירות של חברת אלביט מערכות (Elbit) בכ-1.93 מיליארד דולר, בהשוואה למכירות בהיקף של 1.62 מיליארד דולר ברבעון הרביעי 2023. המנוע המרכזי של הצמיחה הזו היה גידול של 27% במכירות חטיבת התעופה, שהושג בגלל גידול רב במכירות של מערכות אוויריות בלתי מאויישות (UAS) עבור השוק הישראלי והשוק האירופי ובמכירות של חימוש מונחה מדוייק (PGM). מכירות החטיבה צמחו בכ-138 מיליון דולר והסתכמו בכ-641 מיליון דולר ברבעון.
מנוע הצמיחה הגדול השני היה גידול של כ-29% במכירות חטיבת היבשה, בעיקר בגלל מכירות של חימוש ומערכות חימוש לצורכי צה"ל. מכירות החטיבה גדלו בכ-106 מיליון דולר בהשוואה לרבעון האחרון 2023, והסתכמו בכ-475 מיליון דולר. בשנת 2024 צמחו המכירות של אבליט בכ-14% והסתכמו בכ-6.83 מיליארד דולר. המרכיב הגדול ביותר הוא של חטיבת התעופה (כ-2 מיליארד דולר) ושל חטיבת היבשה (כ-1.68 מיליארד דולר).
בתוך כך, החברה דיווחה על חזרה למתכונת הייצור הרגילה שלה: עם פרוץ המלחמה היא נאלצה להפסיק את הייצור במפעלים סמוכים לקווי החזית, ולהסיט את הייצור שנעשה בהם לאתרים חלופיים. בדו"ח האחרון היא מסרה שעד מרץ 2025 חזרו כל האתרים האלה לפעילות שגרתית והייצור בהם חודש כסדרו. הדו"ח הזניק את מניית אלביט בנסד"ק ביותר מ-11%, ולעלייה של יותר מ-38% בחודש האחרון. כיום היא נסחרת לפי שווי חברה של כ-18.3 מיליארד דולר.
מיתוג בזמני משבר
חלק מהגידול במחיר המנייה קשור למציאות הגיאופוליטית החדשה שנוצרה לאחר כניסת טראמפ לבית הלבן. המכירות של אלביט מחולקות כמעט שווה בשווה בין שלושת שוקי היעד המרכזיים שלה: ארה"ב (22.3% מהמכירות ב-2024), אירופה (26.7% מהמכירות) וישראל (29.1% מהמכירות). פירוש הדבר שהגידול בתקציבי הביטחון של אירופה, במיוחד לאור ההתרחקות האסטרטגית מארה"ב והצורך בהתחמשות מהירה, יורגש היטב בהזמנות שהיא תקבל.
הדבר הזה הומחש היטב בדיוק השבוע, כאשר אלביט ורפאל זכו ביחד במכרז למיגון פריגטות (ספינות קרב קטנות דוגמת סער-6) חדשות של מדינות האיחוד האירופי החברות בנאט"ו. בשלב הראשון המערכות יתקנו בחמש ספינות. לא נמסרו פרטים פיננסיים על היקף הזכייה, אולם מדובר בזכייה בעלת חשיבות אסטרטגית עבור משאב אסטרטגי של האיחוד האירופי. במסגרתו יספקו שתי החברות מערכת משולבת הכוללת מערכת הגנה אלקטרונית DESEAVER MK-4 של אלביט לשיבוש תקיפות טילים, ומערכות שיבוש והטעיה, כולל מטרות דמה מתוצרת רפאל.
פורסם בקטגוריות: חדשות