מניית אלקטריאון צנחה לאחר הכרזת BYD הסינית
23 מרץ, 2025
חשפה טכנולוגיה לטעינת סוללות סופר-מהירה הכוללת זרמים של עד 1,000 אמפר. אלקטריאון הבהירה בהודעה דחופה שהפתרון החדש אינו יכול להתחרות ביתרונות טכנולוגיית הטעינה האלחוטית שלה

בתמונה למעלה: המחשה של אלקטריאון לטעינה אלחוטית תוך כדי נסיעה
המנייה של חברת אלקטריאון וויירלס (Electreon) ירדה היום בכ-7% במהלך המסחר בבורסה של תל אביב, בעקבות הודעתה של חברת BYD הסינית על פיתוח טכנולוגיית הטעינה הקווית Super e-Platform, אשר להערכתה תתמוך בטעינה מהירה של כלי רכב חשמליים בהספק של עד 1,000 קילוואט ומסוגלת להתמודד עם זרמים חשמליים של עד 1,000 אמפר. החברה הודיעה שהטכנולוגיה המפתיעה תספק למכוניות יכולת נסיעה לטווח של עד 400 ק"מ לאחר טעינה של 5 דקות בלבד. במלים אחרות, כ-2 קילומטר בשנייה. מדובר בהישג מרשים מאוד העוקף את יכולות הטעינה המהירה של ענקיות הרכב הגרמניות ושל טסלה.
חברת אלקטריאון הוציאה הבהרה דחופה לשוק ההון ובה היא מסבירה שלמרות ההישג הסיני, הטכנולוגיה החדשה אינה מהווה מתחרה המאיימת על טכנולוגיית הטעינה האלחוטית של אלקטריאון, שאחד מיתרונותיה הוא התגברות על בעיית הטעינה האיטית של סוללות הרכב. היא הסבירה שהטכנולוגיה של BYD מיועדת לספק מענה משלים בלבד למקרים ייחודיים מאוד, ואינה מתאימה לשימוש יומיומי. כך למשל, היא זקוקה לחיבור חשמל בהספק עצום: "טעינת מספר כלי רכב במקביל דורשת הספק של 4-5 מגה-ואט, שהיא כמות אנרגיה הדומה לצריכת החשמל של חניון שלם עם עשרות אוטובוסים חשמליים. החברה הקימה חניון ל-30 אוטובוסים חשמליים המתבסס על חיבור חשמל של כ-3 מגה-ואט בלבד".
הכלכלה הבלתי-אפשרית של טעינה מהירה
אלקטריאון מסבירה שהעלות העצומה של הטכנולוגיה הסינית הופכת אותה לבלתי יעליה בהשוואה לטעינה האלחוטית שלה עצמה: "חיבור בהספק של 1.2 מגה-ואט מאפשר טעינה של רכב אחד בלבד בטכנולוגיה הסינית, ואילו בטכנולוגיה של אלקטריאון הוא מאפשר טעינה של כ-100 כלי-רכב". אלקטריאון מעלה בעיות נוספות הקשורות לטעינה הקווית המהירה, שאינן מאפיינות את הטעינה האלחוטית שלה: היא דורשת שימוש בסוללות מיוחדות, הסוללות נשחקות במהירות עקב התחממות, היא דורשת תשתיות חשמל מיוחדות וייעודיות ואינה מתאימה לרכב אוטונומי, כמו הטעינה באמצעות כבישים חשמליים של אלקטריאון.
בשורה התחתונה, למרות הבהלה של המשקיעים, ייתכן שההכרזה הסינית דווקא תואיל בעקיפין לחברת אלקטריאון: היא מחדשת את העניין בשוק הרכב החשמלי הנמצא בשפל בשנה האחרונה, תדחוף את המתחרים של סין לבצע השקעות חדשות בתשתיות רכב חשמלי וטעינה חשמלית, ותעורר מחדש את הדיון באסטרטגיות הטעינה והצריכה האופטימליות. כל אלה הן מגמות אשר יכולות לסייע לחברה הישראלית, אשר שווי השוק שלה צנח היום אל מתחת לשני מיליארד שקל.
פורסם בקטגוריות: Automotive , אנרגיה וסביבה , חדשות , תעשייה ישראלית
פורסם בתגיות: אלקטריאון , טעינה אלחוטית , טעינה מהירה , רכב חשמלי