AIR נערכת להגברת יכולות הייצור של ה-eVTOL

27 מאי, 2025

מקדמת לשם כך גיוס הון. צופה כי תוכל לייצר כמאה כלים ב-2026, אז גם צפוי ה-FAA לאשר את הטסת הכלי בשטחה של ארצות הברית. השלימה ניסוי בטיסת לילה בצפון הארץ

[בתמונה למעלה: כלי התעופה בדגם להובלת מטען, מדגם AIR One Cargo]

חברת AIR, שפיתחה כלי תעופה חשמלי הממריא ונוחת אנכית (eVTOL) לתחבורה אישית והובלת מטענים, נערכת בימים אלה לגיוס הון משמעותי. אחת המטרות העיקריות של הגיוס היא הרחבת יכולות הייצור, וזאת מתוך צפי להאצה של אספקת המערכות ללקוחות ב-2026. ב-AIR שואפים להגיע ליכולות ייצור של 20-30 כלים עוד השנה, ובשנה הבאה להגיע ליכולות ייצור של כמעט 100 כלים. מחירו של הכלי צפוי לעמוד על 250 אלף דולר.

AIR כבר מכרה 15 כלי תעופה, ומתוכם מסרה כבר שניים, אחד מהם לחיל האוויר האמריקאי. לדברי מנכ"ל ומייסד AIR, רני פלאוט, בשיחה עם Techtime, זה לא עניין של מה בכך בשוק ה-eVTOL. "יש לא מעט רעש בשוק ה-eVTOL, אבל בפועל מעט חברות באמת טסות ומוכרות. למעשה, מכרנו יותר כלים מכל המתחרות שלנו ביחד. אנחנו מתקדמים בקצב מהיר, מבחינת מכירות ושעות טיסה. אנחנו פונים לשוק הביטחוני והלוגיסטי, וגם לשוק התעופה האזרחי".

קטליזטור משמעותי להאצת המסחור של AIR נעוץ ביתרון הרגולטורי שלה על פני מתחרותיה. מרבית מתחרותיה, כדוגמת Joby ו-Archer האמריקאיות, מפתחות כלים גדולים מאוד, המיועדים לשמש "מוניות מעופפות" לכ-4-8 נוסעים. הבעיה היא שכלים אלה מחייבים רישוי מורכב יותר, כשל מטוס מסחרי כמו בואינג 737. הכלי של AIR, בשל גודלו הקומפקטי, מצריך רישוי פשוט יותר, כשל מטוס קל, ובחברה מעריכים כי אישור מרשות התעופה הפדרלית בארצות הברית (FAA) יתקבל כבר ברבעון הראשון של 2026. "לאחר שיתקבל הרישוי, נוכל לספק את ההזמנות ללקוחות בארצות הברית. הרישוי יאפשר להטיס את הכלי בכ-96% משטחה של ארצות הברית".

באחרונה השלימה החברה מבדקים בטיסת לילה בצפון הארץ. המבדקים נערכו בגרסת המטען, AirCargo, הנשלטת מרחוק, וכעת בחברה נערכים לבצע טיסות ליליות גם בפלורידה. לדברי החברה, טיסות הלילה המוצלחות מהוות אישוש נוסף לבטיחותו של הכלי גם בתנאי ראות מורכבים.

טפורמת AIR ONE שפיתחה החברה משתייכת לקטגוריה של כלים תעופתיים חשמליים בעלי יכולת המראה ונחיתה אנכית (eVTOL). המערכת מבוססת על שימוש בארבעה מדחפים כפולים במתכונת של רחפן, ובכנפי עילוי קצרות לצורך שיוט במצב תעופה אופקית. סוללות הכלי פותחו ומיוצרות על ידי חברת "עמיסל" מאשדוד. הכלי מיועד לשימוש אישי ושוקל כ-970 ק"ג. בהתאם, הוא יכול לשאת עד שני נוסעים (או משקל כולל של 250 ק"ג) למרחקים קצרים של עד כ-180 ק"מ ולשייט באוויר במהירות מקסימלית של עד 250 קמ"ש. הוא מיועד לשימוש ככלי תחבורה אישי בדומה לשימוש במכונית, למשל לצורך נסיעה מהבית לעבודה, מעל הפקקים שבכבישים. בהתאם, הוא מופיע בגודל המאפשר לאחסן אותו במוסך הביתי או במגרש חנייה. על-פי הערכות של החברה, הפוטנציאל בשוק האמריקאי צפוי להסתכם בכ-15,000 כלי-רכב בשנה.

אחד מיתרונותיה של AIR היא מודל הייצור שלה, המתבסס על תשתית ותהליכים מעולם הרכב. למעשה, רוב הספקיות של החברה הן חברות Tier-1 מתעשיית הרכב. כך למשל, יצרן השלדות הגדול ביותר בתעשיית הרכב הגרמנית, מייצר עבורה את השילדה של AIR ONE.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , רחפנים

פורסם בתגיות: AIR