סולרום במו"מ לאספקת מסמן מטרות לצה"ל
30 אוקטובר, 2025
הושלם בהצלחה ניסוי משותף לבחינת מסמן מטרות ארוכות טווח באמצעות לייזר מפל קוונטי (QCL). בעקבות ההודעה זינקה מניית סולרום בבורסה בתל אביב בכ-8%, והיא נסחרת לפי שווי חברה של כ-483 מיליון שקל
בתמונה למעלה: משדר לייזר מפל קוונטי (QCL) של חברת סולרום
חברת סולרום (Solrom) דיווחה שהיא נמצאת במשא ומתן עם כוחות הביטחון לאספקת מערכת חדשה לסימון מטרות ארוכות טווח המבוסס על לייזר צבאי מסוג חדש בטכנולוגיית מפל קוונטי (Quantum Cascade Laser) של החברה. להערכת החברה, בעקבות הצלחת הניסוי המשותף שבוצע השבוע, היא צפויה קבל הזמנות משמעותיות מצה"ל. מדובר במוצר שלהערכת החברה לא קיים בשוק. במסגרת הניסוי, הוצג בפני כוחות הביטחון מוצר חדש נוסף של החברה המבוסס על לייזר QCL ומיועד לסימון עצמי. בעקבות ההודעה זינקה מניית סולרום בבורסה בתל אביב בכ-8% והיא נסחרת לפי שווי חברה של כ-483 מיליון שקל.
סולרום עוסקת בפיתוח, ייצור ומכירת מערכות אלקטרוניקה וחשמל המיועדות בעיקר לשימוש צבאי. בעקבות המיזוג ב-2024 עם 3DM מראש העין, היא קיבלה לידיה את הקניין הרוחני של לייזר QCL שפותח על-ידי 3DM עבור מדפסות תלת מימד, והחלה להתאימו ליישומים ביטחוניים. לייזר מפל קוונטי (QCL) הוא לייזר מסוג חדש שהאופטיקה שלו נשלטת באמצעות גביש פוטוני המובנה בתוך הרכיב והוא מייצר קרינה בתחום התת-אדום באורכי גל של 3.8-12 מיקרון.
יתרונותיו של הלייזר טמונים ביכולתו לייצר אורכי גל בטווח רחב, הספק גבוה ויעילות גבוהה, והוא משמש ביישומים כמו ספקטרוסקופיה, חישה מרחוק, רפואה ותקשורת. לפני קצת יותר מחודש החברה קיבלה מהמדינה תקציב בגובה של כ-4.5 מיליון שקל לפיתוח לייזר צבאי חדש המבוסס על טכנולוגיית QCL. התקציב התקבל מרשות החדשנות (2.5 מיליון שקל) וממשרד הביטחון (2 מיליון שקל). להערכת החברה, טכנולוגיית QCL תהיה אחד ממנועי הצמיחה החשובים שלה בשנים הקרובות, בזכות ההספק הגבוה יחסית שלו, יכולת עבודה בתנאי סביבה קשים והיכולת לכוון במדוייק את תדרי העבודה שלו, כולל הפעלתו באורכי גל שהם פחות רגישים להפרעות אטמוספריות.
הלייזרים האלה יכולים לשמש במגוון רחב של יישומים ביטחוניים: גילוי והתראה בנפי חומרים מסוכנים, סימון מטרות והנחיית טילים וחימוש מדוייק, מערכות חישה כולל מערכות ראיחית לילה ויכולת לייצר ערוץ תקשורת אופטית מאובטחת. מעניין לציין שהחברה מעריכה שהוא יכול לשמש ביישומי הגנה אקטיבית. בין השאר כדי לשבש מערכות חישה וגילוי של האוייב, להגן על כלי טיס מפני טילים מונחי חום (DIRCM) ואפילו לשמש כאמצעי לניטרול רחפנים וכלי טיס בלתי מאויישים.
פורסם בקטגוריות: אלקטרואופטיקה , חדשות , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית
פורסם בתגיות: אלקטרואופטיקה , סולרום , תעופה וביטחון

