Water.io משתלטת על "מטאור אירוספייס"

16 אפריל, 2026

השקעה של כ־10 מיליון דולר תעניק לווטר אי.או 51% ממטאור אירוספייס, שנוסדה בידי יצחק ניסן, לשעבר מנכ"ל התעשייה האווירית. מפתחת כטב"מים ומערכות אוטונומיות לשוק הביטחוני

חברת ווטר אי.או (Water.io) דיווחה כי חתמה על מזכר הבנות לרכישת השליטה (51%) בחברת מטאור אירוספייס, במהלך שמסמן כניסה מואצת לתחום הכטב"מים המתאבדים והמערכות האוטונומיות. במסגרת העסקה, בכפוף להשלמת גיוס אג"ח להמרה, תשקיע ווטר אי.או כ־10 מיליון דולר במטאור בדרך של הלוואת בעלים, בתמורה להקצאת מניות בדילול מלא.

המהלך מרחיב את פעילותה של ווטר אי.או מעבר לליבת פעילותה הקיימת וממקם אותה באחד התחומים הדינמיים ביותר בתעשייה הביטחונית. החברה מציינת כי בכוונתה להקים קווי ייצור בישראל ובשווקים בינלאומיים, להגדיל את היקפי הפעילות ולבחון מהלכי גיוס הון נוספים, כולל אפשרות לרישום כפול בנאסד"ק.

מטאור אירוספייס, החברה הנרכשת, פועלת מזה למעלה מעשור בפיתוח וייצור מערכות בלתי מאוישות לזירות האוויר, הים והיבשה. החברה הוקמה ומנוהלת על ידי יצחק ניסן, לשעבר מנכ"ל ונשיא התעשייה האווירית, יחד עם איש העסקים חזי בצלאל. צוות ההנהלה כולל גם בכירים נוספים מהמערכת הביטחונית והתעשייה האווירית, עם ניסיון מבצעי וניהולי משמעותי.

החברה מתמקדת בפיתוח מגוון רחב של פלטפורמות, ובהן כלי טיס בלתי מאוישים, כלי שיט בלתי מאוישים וכלי-רכב קרקעיים אוטונומיים. לצד אלה, היא מפתחת גם מערכות תקיפה, כולל כטב"מים מתאבדים, תחום שנמצא בצמיחה מואצת על רקע השינויים בשדה הקרב המודרני. לפי הודעת ווטר אי.או, למטאור ארבעה מוצרים המצויים כבר ברמת בשלות מסחרית, נתון המעיד על יכולת מעבר מהירה משלב הפיתוח לשלב ההכנסות.

פלטפורמת RAMBOW של מטאור
פלטפורמת RAMBOW של מטאור

בין המוצרים הבולטים של החברה נמנים כטב"מים מסדרת Impact, המיועדים למשימות מודיעין ותקיפה, עם יכולות שהייה ממושכות ונשיאת מטען משמעותי. הקו הטכנולוגי של מטאור נשען על תפיסה של הנגשת יכולות מתקדמות – שבעבר היו נחלת מערכות גדולות ויקרות – לפלטפורמות טקטיות, גמישות וזולות יותר, המותאמות לשדה הקרב המשתנה.

לצד הפיתוח הטכנולוגי, מטאור פועלת עם אוריינטציה שיווקית גלובלית, עם פעילות בשווקים באסיה, אמריקה הלטינית ואפריקה. לאורך השנים היא שמרה על פרופיל ציבורי נמוך יחסית, תוך התמקדות בפיתוח מוצרים ובהתקשרויות ביטחוניות, אך עם התקדמות לשלב של מוצרים בשלים ופרויקטים פוטנציאליים, היא מתקרבת לנקודת מעבר להתרחבות מסחרית רחבה יותר.

ווטר אי.או, הנסחרת בבורסה בתל אביב לפי שווי שוק של כ־12.6 מיליון שקל, הודיעה כי היא בוחנת גם רישום כפול בנסד"ק כחלק מהיערכות להרחבת בסיס המשקיעים והפעילות הבינלאומית. המהלך מצטרף לשורת צעדים אסטרטגיים שביצעה החברה לאחרונה, ובהם העסקה עליה דיווחה בתחילת השבוע למכירת פעילות זורונט לחברה אמריקאית, תמורת מניות ושטר חוב, באופן שצפוי להפוך אותה לבעלת עניין בחברה ציבורית בארה״ב.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , רחפנים , תעופה וביטחון

פורסם בתגיות: Water.io , חזי בצלאל , יצחק ניסן , מטאור אירוספייס , נסד"ק , רחפנים מתאבדים