השוק הסיני דוחף את ההתאוששות של Orbotech
18 פברואר, 2014
המכירות של Orbotech בשנת 2013 צמחו ב-14% והסתכמו בכ-440 מיליון דולר. מאחורי התוצאה הטובה עומדים התייעלות עיסקית ותהליך הצטיידות רחב-היקף בסין של יצרני צגים שטוחים ויצרני מעגלים מודפסים
חברת אורבוטק (Orbotech) מיבנה חוזרת למסלול צמיחה. מהדו"ח של החברה לשנת 2013 עולה שמכירותיה השנה צמחו ב-14% והסתכמו בכ-440 מיליון דולר.
ברבעון האחרון של השנה צמחו המכירות לכ-122 מיליון דולר, בהשוואה ל-97 מיליון דולר אשתקד. תוכנית ההתייעלות שהחברה ביצעה בשנה האחרונה באה לידי ביטוי מרשים בשורה התחתונה: הרווח הנקי השנתי הסתכם בכ-40 מיליון דולר, בהשוואה להפסד של כ-45.6 מיליון דולר בשנת 2012. מנכ"ל אורבוטק, אשר לוי, אמר התוצאות משקפות שיפור בפעילות העסקית והשפעת צעדי ההתייעלות שננקטו בסוף 2012.
לוי: "עסקי הצגים השטוחים התאוששו השנה, ואנו מצפים כי מגמה זו תימשך גם בשנים 2014 ו-2015, מכיוון שלקוחותינו, במיוחד בסין, מיישמים את תוכניות ההשקעה שלהם. אנחנו בוחנים לבצע רכישות הקשורות לאסטרטגיה העסקית שלנו ולתחומים הקשורים לתחומי הליבה של החברה, וזאת במקביל להחדרת מוצרים חדשים".

תמהיל המכירות של אורבוטק ברבעון האחרון: 45.3 מיליון דולר לציוד בתחום ה-PCB (מעגלים מודפסים), מכירות בתחום הציוד לצגים שטוחים הסתכמו בכ-37.2 מיליון דולר. מדובר בעלייה חדה מאוד בהשוואה לכ-17.7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. התחום המרכזי השלישי הוא שירות הלקוחות, שבו הסתכמו המכירות ב-38 מיליון דולר, בהשוואה לכ-36.4 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2012.
המנוע הסיני מתחמם
לא לחינם אורבוטק תולה את יהבה בסין. חברת המחקר NPD DisplaySearch מעריכה שבשנים הקרובות רוב ההוצאות על רכש ציוד לייצור צגים שטוחים (FPD) ייעשו על-ידי חברות סיניות. בשנת 2010 סין היתה אחראית לכ-22% מרכישות הציוד בעולם – עד לשנת 2015 היא תגיע לנתח חסר תקדים של 70%. בנוסף לזה, החברה צופה שסין תגדיל את חלקה בתחום ייצור הצגים השטוחים הגדולים – מהלך שיאיץ אף יותר את רכש הציוד.
כך גם בתחום ייצור המעגלים המודפסים: להערכת חברת המחקר Report Buyer שוק ה-PCB הסיני הוא אחד ממנועי הצמיחה של הכלכלה המקומית בשנים הקרובות. כיום פועלים בסין כ-800 יצרני מעגלים מודפסים גדולים המחזיקים בכ-80% מהייצור העולמי בתחום ציוד התקשורת, המוצרים הצרכניים והמחשבים. להערכת חברת המחקר, עד לשנת 2016 תימשך הצמיחה בסין ובאותה שנה תחזיק תעשיית המעגלים המודפסים הסינית בכ-49.4% מכלל הייצור העולמי, ומכירותיה יסתכמו בכ-48 מיליארד דולר.
פורסם בקטגוריות: בקרה וציוד תעשייתי , חדשות , ציוד בדיקה , תעשייה ישראלית
