צורן: החברה נמכרה, המלחמה נמשכת

24 פברואר, 2011

צורן ביקשה שהצעת המיזוג תוגש לאחר השלמת עסקת Microtune האמריקאית - ואכן היא הוגשה יום למחרת - ב-1 בדצמבר 2010. גולדמן זקס חיפשה רוכשים נוספים במשך 6 שבועות לפני שהמיזוג אושר בדירקטוריון. מנהלי קרן הגידור ראמיוס רותחים מזעם ומבקשים להמשיך בתהליכי הדחת הדירקטוריון

צורן ביקשה שהצעת המיזוג תוגש לאחר השלמת עסקת Microtune האמריקאית – ואכן היא הוגשה יום למחרת – ב-1 בדצמבר 2010. גולדמן זקס חיפשה רוכשים נוספים במשך 6 שבועות לפני שהמיזוג אושר בדירקטוריון. מנהלי קרן הגידור ראמיוס רותחים מזעם ומבקשים להמשיך בתהליכי הדחת הדירקטוריון

אלקטרוניקה והייטק עסקת צורן
ד"ר לוי גרצברג, מייסד ומנכ"ל צורן

הסכסוך המר בין הנהלת חברת צורן לבין קרן הגידור האמריקאית Ramius לא מפסיק גם לאחר ההודעה על מכירת צורן לחברת CSR הבריטית תמורת 679 מיליון דולר במניות – מחיר המעניק לבעלי המניות בחברה פרימיום של 40% על שווי השוק שלה בבורסה.

בישראל, הידיעה על מכירת צורן היכתה בהלם את תעשיית השבבים הישראלית. שלא לציטוט, סיפרו בתעשייה שהעיסקה מעבירה מסר שלילי לחברות הרוצות להקים תעשיית שבבים מקומית בעלת משקל בינלאומי. אפילו הובעו חששות מכך שמספר יצרניות השבבים כל כך קטן, שייתכן ולא יהיה עתיד לתעשייה כזו בישראל.

מנהלי ראמיוס רותחים מכעס

אולם בחזית המאבק על השליטה בחברה, העיסקה לא הצליחה להרגיע את הרוחות. התגובה של מנהלי קרן Ramius הייתה זועמת במיוחד, שכן הם היו במהלכו של ניסיון להדיח את כל הדירקטוריון של צורן והעיסקה הפתיעה אותם לחלוטין. "אנחנו חושדים שעיסקת המיזוג עם CSR היא ניסיון נוסף של הדירקטוריון לבטל את רצון המשקיעים", אמר ג'פרי סמית, מנהל Ramius Partner, בהודעה שפירסם מיד לאחר ההודעה על המיזוג.

"להודיע על עיסקה כזו, שבועות ספורים לפני שמסתיים התהליך שנועד להחליף את הדירטוריון הקיים, הוא ניסיון נוסף למנוע את מימוש רצון המשקיעים, ומעלה חשד שכל מטרת העיסקה היא לאפשר יציאה בכבוד לדירקטוריון כושל, ולא להביא ערך גבוה לבעלי המניות". הוא ניצל את ההזדמנות כדי לבקש מבעלי המניות העיקריים בחברה להצביע בכל זאת בעד החלפת הדירקטוריון, כדי לנהל טוב יותר את המיזוג עם CSR, או, כפי שרמז באיום, "לנהל את החברה עצמה במידה ובעלי המניות ידחו את המיזוג".

צורן חיפשה קונים אחרים

בתגובה, פירם מייסד ומנכ"ל צורן, ד"ר לוי גרצברג, הודעה המפרטת את תהליך התפתחות העיסקה, כדי להסביר מדוע היא כדאית לבעלי המניות. לדבריו, המגעים על מיזוג שתי החברות החלו בתחילת 2010 ובהמשכם CSR הודיעה שהיא מוכנה להגיש את הצעת הרכישה בתחילת נובמבר 2010. הנהלת צורן ביקשה לדחות את הגשת ההצעה הפורמלית עד לסיום עסקת הרכישה של Microtune האמריקאית (תמורת 166 מיליון דולר). עיסקת הרכישה נסגרה ב-30 בנובמבר, וכבר למחרת, ב-1 בדצמבר, צורן קיבלה מכתב רשמי המציע מיזוג בין החברות תמורת החלפה הדדית של מניות שבה צורן תקבל 35% מהבלעות על CSR.

בתגובה, שכרה צורן את גולדמן זקס כדי להעריך את ההצעה ולבחון האם קיימות הצעות טובות יותר. גולדמן זקס בדקה במשך 6 שבועות האם קיימים קונים טובים יותר המוכנים לקנות את החברה תמורת מזומנים או בתנאים טובים יותר. לאחר סיום הבדיקה אישר דירקטוריון צורן שעיסקת CSR היא האלטרנטיבה הטובה ביותר עבור המשקיעים בחברה.

"המטרה שלנו היא למקסם את הערך לבעלי המניות. אנחנו מאוכזבים מכך שראמיום ממשיכה בקמפיין ההרסני שלה להחלפת כל הדירטורים העצמאיים בצורן. עיסקה CSR מעניקה לבעליה המניות פרמייה גבוהה מאוד, בנוסף לרווח שיהיה להם מכן שהם יחזיקו במניות של חברה חזקה בהרבה", אמר גרצברג.

אלקטרוניקה והייטק עסקת צורן
דיאגרמת מלבנים של Coach-12, השבב של צורן לניהול מצלמות דיגיטליות
Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית