אינוויז מפתחת LiDAR עם יכולות עיבוד מובנות לנהיגה אוטונומית
13 מאי, 2026
הודיעה על תוכנית פיתוח חדשה המשלבת תוכנת perception בתוך חיישן ה-LiDAR עצמו, כחלק ממגמה בתעשייה להעביר חלק מעיבוד ה-AI אל “קצה” מערכת החישה ברכב
חברת אינוויז (Innoviz Technologies) הודיעה על תוכנית פיתוח מתקדמת המשלבת בין חיישני LiDAR לבין תוכנת תפיסה (perception) הפועלת ישירות בתוך החיישן עצמו — מהלך שעשוי לצמצם את התלות במחשב המרכזי של הרכב האוטונומי ולשנות את אופן עיבוד המידע במערכות נהיגה מתקדמות.
לפי הודעת החברה, הפרויקט מתבצע יחד עם שחקן בתחום הרכב האוטונומי, שלא נחשף בשלב זה, ומיועד ליישומים עתידיים עבור תוכניות OEM בתחום הנהיגה האוטונומית. באינוויז ציינו כי המהלך נועד “להעמיק את תפקידה” של החברה במערכות הרכב העתידיות של הלקוח.
בניגוד לחיישני LiDAR מסורתיים, שמעבירים למחשב המרכזי ברכב ענן נקודות גולמי לצורך עיבוד, המערכת החדשה מיועדת לבצע חלק מפעולות התפיסה כבר בתוך החיישן עצמו. המשמעות היא שה-LiDAR לא רק “רואה” את הסביבה, אלא גם מבצע ניתוח ראשוני של אובייקטים כמו כלי רכב, הולכי רגל או מכשולים — ושולח למערכת המרכזית מידע מעובד יותר.
מדובר באתגר טכנולוגי מורכב, שכן שילוב תפיסה בתוך החיישן דורש לא רק כוח עיבוד ייעודי, אלא גם התאמה של אלגוריתמי AI לעבודה בסביבה מוגבלת מבחינת צריכת חשמל, זיכרון ופליטת חום. בנוסף, המערכת צריכה לפעול בתנאי רכב קשיחים ובזמני תגובה קצרים במיוחד.
המהלך משתלב במגמה רחבה יותר בתעשיית הרכב האוטונומי להעביר חלק מהאינטליגנציה אל “קצה” מערכת החישה, במקום לרכז את כל עומס העיבוד במחשב מרכזי אחד. גישה זו עשויה להפחית latency, לצמצם עומסי מידע בתוך הרכב ולשפר redundancy — כלומר יצירת שכבות חישה עצמאיות גם במקרה של עומס או תקלה במערכת המרכזית.
פורסם בקטגוריות: Automotive , חדשות , ראיית מכונה , רכב אוטונומי , רכיבים ופתרונות אלקטרוניים
