Align Technology רוכשת את Cadent ב-190 מיליון דולר במזומן

2 אפריל, 2011

חברת Cadent הפועלת מאור-יהודה ומניו-ג'רזי, פיתחה את טכנולוגיית OrthoCAD לסריקה תלת-מימדית של חלל הפה והשיניים. החברה גייסה 70 מיליון דולר מאז הקמתה ב-1995 ומעסיקה 70 עובדים במרכז המו"פ בישראל

Cadent פיתחה את טכנולוגיית OrthoCAD המאפשרת לסרוק את חלל הפה ולייצר דגמים תלת-מימדיים לצורך טיפולי שחזור מורכבים

Techtime Cadent 3D
מערכת הסריקה iTero מתוצרת Cadent

חברת Align Technology מקליפורניה חתמה על הסכם לרכישת חברת Cadent Holdings הפועלת מניו-ג'רזי ומאור-יהודה תמורת 190 מיליון דולר במזומן.

חברת קדנט פיתחה את טכנולוגיית OrthoCAD לסריקה תלת-מימדית של חלל הפה והשיניים לצורך ביצוע טיפולים מיוחדים ופעולות שחזור מורכבות. עד סוף 2010 המערכת נבדקה במהלך יותר מרבע מיליון טיפולים. העיסקה צפויה להסתיים ברבעון השני של 2011.

מרפאה דיגיטלית

לדברי נשיא ומנכ"ל Align, תומס פרסקוט, "הטכנולוגיה של קדנט מאפשרת לתעד ולספק את המידע הנחוץ לייצור כתרים, גשרים, שתלים ואמצעי שחזור אחרים. היא מספקת פתרון מלא הכולל טכנולוגיות סריקה, מידול תלת-מימדי, ושילוב של כל הטכנולוגיות למערכת שלמה. העיסקה תסייע ל-Align להטמיע את השימוש בטכנולוגיות דיגיטליות ובמערכות CAD/CAM בשוק מרפאות השיניים".

Techtime Cadent
במקום יציקת מודל מטרידה - סריקה זולה ונוחה

שיתוף פעולה טכנולוגי

חברת Align Technology פיתחה תהליך ליישור שיניים בשם Invisalign, המבוסס על שימוש באבזרים בלתי נראים וניתנים להסרה, המזיזים בעדינות את השיניים למקומן הראוי שלא שימוש בחומרים קשיחים כמו מתכת וקרמיקה. בשנת 201 הסתכמו מכירותיה ב-387 מיליון דולר.

בינואר 2011 הכריזו שתי החברות על שיתוף פעולה טכנולוגי שנועד לפתח יישום תוכנה על-גבי מערכת Invisalign של Align, אשר תפעל בתאימות לסורקים של קדנט. המערכת נמצאת כעת בשלבי בדיקה (ביטא) והחברה מעריכה שברבעון השני של השנה היא תכריז על תאימות מלאה בין שני קווי המוצר.

חברת קדנט הוקמה בשנת 1995. החברה ניתמכת על-ידי קבוצה של קרנות הון סיכון ומשקיעים, בהם: פנורמה, אייפקס, סטאר, פיטנגו, פורטיסימו וגולדמן זקס. עד היום היא גייסה כ-70 מיליון דולר, כאשר הגיוס האחרון נערך באוגוסט 2009, במהלכו גייסה החברה 15 מיליון דולר להשקת פעילותה באירופה ובארצות הברית.

בשנת 2010 הסתכמו מכירותיה בכ-40 מיליון דולר, בעיקר תמורת מתן שירותי מעבדה לייצור דגמים המבוססים על הסריקות התלת-מימדיות שבוצעו במערכות שהיא מכרה ללקוחות. להערכת IVC, מתוך כ-250 עובדי החברה, כ-70 עובדים כיום במרכז הייצור והמחקר ופיתוח באור-יהודה.

להערכת iData Research, טכנולוגיות סריקה חדשות ישנו את פני מרפאת טיפולי השיניים: שוק מכשירי הסריקה יצמח ב-20% לשנה עד 2015.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: אלקטרואופטיקה , חדשות , מכשור רפואי , תעשייה ישראלית