סטרטסיס ו-EADS הצליחו לייצר מל"ט בעזרת מדפסת 3D
24 מאי, 2013
המל"ט יוצג לציבור ביריד האווירי שייערך בחודש הבא בפאריס. סטרטסיס הקימה קו ייצור המבוסס על מדפסות 3D במפעל ההרכבות של יצרנית המל"טים Survey Copter, הנמצאת בבעלות EADS. המטרה: לייצר מל"ט לפי הזמנה בהתראה של 24 שעות

המל"ט יוצג לציבור ביריד האווירי שייערך בחודש הבא בפאריס. סטרטסיס הקימה קו ייצור המבוסס על מדפסות 3D במפעל ההרכבות של יצרנית המל"טים Survey Copter, הנמצאת בבעלות EADS

חברת Stratasys הישראלית-אמריקאית תציג בסלון האווירי שייערך בחודש הבא בפאריס (17-23 ביוני) מטוס זעיר ללא טייס שרוב חלקיו יוצרו באמצעות מדפסת תלת-מימדית (3D Printing). מדובר בכלי-טיס נישלט מרחוק אשר מיוצר על-ידי חברת Survey Copter מצרפת, שהיא חלק מתאגיד הביטחון האירופאי EADS.
החברה מתמחה בייצור מטוסים זעירים ללא טייס ליישומים ימיים ויבשתיים לצורכי תקשורת ומעקב וידאו. לאחר קבילה הזמנה לפיתוח אבטיפוס חדש, היא ביררה עם המפיץ של סטרטסיס בצרפת, CADvision, האם קיימת אפשרות לייצר את המטוס באמצעות מדפסת תלת-מימדית, על-מנת להבטיח כמויות ייצור קטנות בהתראה של 24 שעות בלבד.
החברה גיבשה פיתרון הכולל שימוש בשתי מדפסות תלת-מימדיות, אשר ביחד מסוגלות לייצר רכיבים שונים באמצעות 9 חומרים פלסטיים שונים בתהליך Fused Deposition Modeling של החברה. היא התקינה את המדפסות (Fortus 400mc ו-Dimension Elite 3D) בקו הייצור של Survey Copter, המייצר מסוקים זעירים במשקל של 10 ק"ג ומטוסים זעירים בעלי כנף קבועה במשקל של 30 ק"ג.

החברה מסרה שמדפסות ה-3D שולבו בתוך קו הייצור ואחראיות על ייצור חלקים קטנים עד חלקי מבנה בינוניים בגודל של 40 ס"מ על 10 ס"מ הכוללים תת-מערכות מכניות. בהם: בתי-תושבת למטעד האלקטרו-אופטי וחלקי מבנה מרכזיים. בין השאר, חלק מהחלקים מיוצר מהחומר הפלסטי ULTEM 9085 , אשר עומד בתקני FST התעופתיים (תכונות נדרשות בתחומי התלקחות, עשן ורעילות).
חברת Survey Copter נמצאת בבעלות חברת Cassidian, שהיא זרוע המל"טים (קטנים, בינוניים וגדולים) של תאגיד EADS. חברת Cassidian מעורבת כיום בשערוריה פוליטית המזעזעת את גרמניה, בעקבות כשלונה לפתח מל"ט מגביה טוס עצמאי, המבוסס על הפלטפורמה האמריקאית Global Hawk. בשבוע שעבר ביטל שר ההגנה הגרמני את הפרוייקט, לאחר שהוא בלע 660 מיליון אירו מתקציב הביטחון הלאומי.
חברת Stratasys התאגדה בשנה שעברה בעקבות מיזוג שתי החברות המובילות בעולם בתחום ההדפסה התלת-מימדית, Stratasys האמריקאית ו-Objet הישראלית. החברה המשותפת מעסיקה כ-1,100 עובדים ומחזיקה בבעלותה 130 חומרים שונים להדפסה תלת-מימדית המוגנים באמצעות כ-500 פטנטים. כיום החברה נסחרת בנסד"ק לפי שווי שוק של 3.3 מיליארד דולר.
פורסם בקטגוריות: בקרה וציוד תעשייתי , חדשות , ייצור וקבלנות משנה , תעופה וביטחון