ICIS בחר בישראל לקיום הכנס הבינלאומי למדעי ההדמיה
11 מרץ, 2014
הכנס מתקיים אחת לארבע שנים. כנס ICIS הקרוב יתקיים ב-12-14 למאי במלון דן פנורמה בתל-אביב. בין החידושים: שיטות מבוססות ליתוגרפיה להדפסה תלת-מימדית, צילום היפר-ספקטראלי, צילום חישובי ועוד
הארגון הבינלאומי International Committee of Imagine Science בחר לקיים בישראל את הכנס הבינלאומי שלו, המתקיים אחת לארבע שנים. הכנס הקרוב יתקיים ב-12-14 למאי במלון דן פנורמה בתל-אביב.
יו"ר משותף של הכנס, ביחד עם פרופ' זאב זלבסקי, המשמש גם כסגן של המדענית הראשית במשרד והמדע והטכנולוגיה, ד"ר ויקטור וייס, סיפר ל-Techtime שעד היום התקבלו לכנס יותר מ-120 מאמרים מדעיים חדשים.
אופטיקה תלת-מימדית
בכנס יוצגו שיטות עיבוד תמונה חדשות לניתוח הפעילות במוח ושיטות חדשות מבוססות ליתוגרפיה לפיתוח מדפסות תלת-מימדיות. הגישה החדשה ל-3D Printing מיועדת להתגבר על חסרונות המדפסות התלת-מימדיות הנוכחיות, המבוססות על בניית שכבות של פולימרים.
נושאים נוספים שיידונו בכנס: צילום היפר-ספקטראלי המתבצע בו-זמנית במרחב רחב מאוד של הספקטרום האלקטרומגנטי, ייצור תמונות באיכות גבוהה באמצעות טכניקות סופר-רזולוציה, התחום החדש של צילום חישובי (Computational Photography), חישה מרחוק ועוד.
אחד מהנושאים המעניינים שיוצגו בכנס, שכבר נכנס לתעשייה אולם מצוי עדיין בתנופה מחקרית ופיתוח יישומים, הוא הקרנת תמונות ומידע בטכנולוגיות של Micro Mirrors. טכנולוגיות אלה מבוססות של שימוש במראות זעירות בתוך רכיבי MEMS, המאפשרות להתגבר על בעיית זמני התגובה האיטיים של טכניקות הקרנה וייצור מקובלות.
מסין לתל-אביב
הכנס ייערך בחסות משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל. הבאת הכנס לישראל היא יוזמה משותפת של וייס וזלבסקי, שהחלה עוד לפני שוויקטור וייס הגיע למשרד המדע. וייס הצטרף למשרד ביולי 2012 לאחר 18 שנים בחברת אלאופ ורשם כ-6 משפחות פטנטים בתחום האופטיקה.
במהלך הכנס הקודם שהתקיים בסין בשנת 2010, פנו וייס וזלבסקי להנהלת ICIS והציעו לקיים את הכנס הבא בישראל. ההצעה זכתה בתחרות בין מספר מדינות בזכות המעמד המדעי והטכנולוגי של ישראל בתחום. מאוחר יותר גם משרד המדע נירתם למאמץ.
למידע נוסף ורישום לכנס: ICIS 2014
פורסם בקטגוריות: אלקטרואופטיקה , אנשים , חדשות