הפתרון לשערוריית ה-Cyber הגרמנית: מכונת כתיבה מכנית

20 אוגוסט, 2014

קראו להן אריקה, טריומף, אולימפיה, ולאהובה מכל קראו הרמס בייבי. הידיעה הלוהטת ביותר בעולם האבטחה (Cyber Security) היא שהגרמנים רוצים להוציא את מכונות הכתיבה מהבוידעם

האם הביון הגרמני ישתמש במכונות כתיבה משיקולי אבטחה (Cyber Security)?

מאת: נוח כהן, כתב Techtime במינכן, גרמניה

שירות הביון הגרמני מתחיל להשתמש במכונות כתיבה משיקולי אבטחה. צילום: נוח כהן
פתרון אבטחה מפתיע. צילום: נוח כהן

קראו להן אריקה, טריומף, רמינגטון, אולימפיה, ולאהובה מכל קראו הרמס בייבי. אם אתם בני 20 אין לכם מושג במה מדובר. אבל אם הצלחתם לאסוף כמה שערות שיבה, תזהו מייד את המותגים המובילים של עולם מכונות הכתיבה המכניות. הידיעה הלוהטת ביותר בעולם המיחשוב והריגול המקוון (Cyber Security) היא שיש כוונה לחזור ולהשתמש בהן.

כך לפחות הציע לאחרונה פטריק סנסבורג, ראש צוות החקירה הגרמני הבודק את פעילות ההאזנות של ה-NSA בגרמניה. הוועדה הוקמה לאחר שמסמכי סנאודון גילו לפני כשנה שסוכנות הביון האמריקאית NSA ציטטה לקנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל. אלא שלאחר שהוועדה החלה בעבודתה, התברר שגם היא היתה נתונה תחת מעקב ה-NSA. "אנחנו נשתמש במכונות כתיבה מכניות כדי לכתוב מסמכים רגישים במיוחד, כדי שלא יהיה אפשרי לשכפל אותם", אמר סנסבורג.

כדי לרמוז לבעלת בריתה שהיא מתייחסת לנושא ברצינות, הורתה ממשלת גרמניה על גירושו של ניספח ה-CIA מאדמת גרמניה. ייתכן שמדובר בכלל במהלך פנים-פוליטי: האופוזיציה בגרמניה אינה אוהדת את ארצות הברית ונציגיה דורשים להביא את סנאודון לאדמת גרמניה כדי לגבות ממנו עדויות על פעילות הריגול האמריקאית. מרקל, שהייתה מעוניינת להנמיך את הלהבות ולמנוע עימות מול ארה"ב, עושה ככל יכולתה כדי להלך בין הטיפות.

ממשלת גרמניה מתבצרת מאחורי חומות של אבטחה

TYPING KEYBOARDראוי לציין שהאמריקאים אינן המרגלים היחידים בגרמניה. שגרירויות בריטניה, צרפת ורוסיה ממוקמות בטווח ראייה מקרית הממשלה, ועל גגותיהן מותקנות אנטנות גדולות. הגרמנים החלו לנקוט באמצעי זהירות. נציגים ממשלתיים מקיימים שיחות במקומות ציבוריים או בבית קפה רועשים מאוד.

במקביל, ממשלת גרמניה מתחילה להקים מערכות תקשורת מבודדות, ובאזור קרית הממשלה בברלין הופעלה רשת סלולרית ייעודית רק לאנשי הממשל.

השרים קיבלו מכשירי טלפון מקודדים, ושרת הביטחון משתמשת בשני טלפונים מקודדים הנישאים על-ידי שני קצינים. כאשר היא צריכה לבצע שיחה חשובה, אחד מהקצינים מעביר את הטלפון המקודד לבן השיח, ומודיע לשרה שהיא יכולה לדבר איתו בטלפון המקודד השני.

גם פטריק סנסבורד רכש טלפונים מקודדים, שקיבלו את הכינוי "קריפטופונים", לחברי ועדת החקירה שהוא מנהל. הרכש נעשה לאחר שכמה מחברי הוועדה התלוננו שהטלפונים הסלולריים שלהם מתחילים לעבוד באופן עצמאי ועל המסכים הופיעו פתאום תכתובות SMS ומיילים שהם שלחו. בדיקת הטלפונים לא גילתה תוכנת פריצה, אולם אף אחד לא לוקח סיכונים…

גם גרמניה לא טומנת את ידה בצלחת הלוויין…

הדילמה של הגרמנים ברורה: אומנם האמריקאים עוקבים אחריהם, אולם האמריקאים גם משתפים אותם במידע רגיש. ואם בעבר הגרמנים חששו בעיקר מהמחתרת הכורדית האנטי-טורקית, היום האיום גדול בהרבה: להערכת סוכנות הביון הגרמנית יש לפחות כמה עשרות גרמנים מוסלמים הלוחמים כיום בשורות דאעש בעיראק וסוריה. יום אחד הם יחזרו לגרמניה, ושירותי הביטחון הגרמנים רוצים לדעת כל פרט אודותיהם.

חוץ מזה, גם הגרמנים מכירים את משחק ההאזנות: השבוע התגלה שסוכנות הביון הגרמנית מבצעת מבצעי ריגול נרחבים בטורקיה, ושהיא אפילו צוטטה לשיחות הטלפון של הילארי קלינטון, כאשר ביקרה במזרח התיכון בתפקיד שרת החוץ האמריקאית. ממשלת גרמניה הודיעה שהיא לא ריגלה בטורקיה, אלא רק עסקה במעקב אחר ה-PKK (המחתרת הכורדית) ושבמקרה עלתה על השיחות של קלינטון. היא הבטיחה להשמיד את הרישומים.

לסערה האחרונה עשויה להיות השפעה כלכלית ארוכת טווח: כיום רוב טכנולוגיות האבטחה מפותחות בארצות הברית. ייתכן שהממשל וקהילת העסקים באירופה יגיעו למסקנה שהגיע הזמן לפתח תעשיית Cyber Security מקומית, ולא להסתמך על פתרונות מתוצרת "היריב". בינתיים, מכל מקום, חוזרת מכונת הכתיבה המכנית לככב בחדשות, ולוא לזמן קצר בלבד…

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: אבטחה , חדשות