Dentsply רוכשת את חברת השתלים הישראלית MIS
28 יוני, 2016
סכום הרכישה - 375 מיליון דולר. דנטספליי היא חברת הציוד הדנטלי הגדולה בעולם. MIS, שנמצאת בכרמיאל, מתמחה בתחום השתלים הזולים יותר ומגלגלת מחזור מכירות שנת של 80 מיליון דולר.
סכום הרכישה – 375 מיליון דולר. דנטספליי היא חברת הציוד הדנטלי הגדולה בעולם. MIS, שנמצאת בכרמיאל, מתמחה בתחום השתלים הזולים יותר ומגלגלת מחזור מכירות שנת של 80 מיליון דולר.

חברת הציוד הדנטלי האמריקנית-אוסטרית Dentsply Sirona רוכשת את חברת השתלים הדנטליים MIS הישראלית, תמורת 375 מיליון דולר במזומן. MIS מתמחה בשוק השתלים דנטליים הזולים ומוצריה נמכרים ביותר מ-65 מדינות בעולם. החברה מגלגלת מחזור מכירות שנתי של כ-80 מיליון דולר. חברת דנטספליי היא חברת השתלים הדנטליים הגדולה בעולם, על פי מחזור מכירות, ונסחרת בנסדא"ק על פי שווי שוק של 13.2 מיליארד דולר.
קונסולידציה בשוק השתלים הדנטליים העולמי
MIS, אשר נוסדה ב-1995 על ידי משפחות פרץ והירש, עוסקת בפיתוח, בייצור ובשיווק של שתלים דנטליים וציוד לניתוחי פה ושיניים. מנכ"ל החברה הוא עידן קלייפילד, לשעבר סמנכ"ל שיווק באלביט ראייה. ב-2011 גייסה החברה כ-150 מיליון דולר מקרן ההשקעות TA, שמחזיקה בנתח של כ-40% ממניות החברה וגם הובילה את מהלך הרכישה. החברה, הממוקמת בפארק התעשיות בר לב בסמוך לכרמיאל, מעסיקה כ-250 עובדים.
MIS מובילה בתחום שיווק מוצרים דנטליים במחירים שווים לכל נפש, וזה פלח השוק שדנטספליי מעויינת להרחיב בו את דריסת הרגל שלה ואת מגוון המוצרים המקצועי שלה. "MIS נמצאת בעמדה ייחודית בפלח הערך-תמורת-כסף הן בישראל והן ברחבי העולם. זה חשוב מבחינה אסטרטגית לתת מענה לכל פלחי השוק הדנטלי, המגלגל מיליארדים רבים של דולרים. MIS מציעה מגוון רחב של שתלים ומוצרים נלווים, וכן מותג חזק, מה שהופכת אותה לתוספת מצוינת שמשלימה את החברה שלנו," כך אמר מנכ"ל דנטספליי. ג'פרי סלובין.
דנטספליי סירונה, שבסיסה בארצות הברית ובאוסטריה, מייצרת מוצרים דנטליים ומערכות תוכנה לרפואת שיניים. על פי נתח שוק, דנטספליי סירונה היא החברה הגדולה בעולם בתחומה. היא נסחרת בנסדא"ק על פי שווי של 13.2 מיליארד דולר, ומעסיקה 11,400. ברבעון הראשון של 2016 דיווחה החברה על הכנסות של 2.8 מיליארד דולר ורווח נקי של 385 מיליון דולר. שוק שתלי השיניים העולמי חווה בשנה האחרונה תהליך של קונסולידציה. בספטמבר 2015, רכשה דנטספליי את סירונה דנטל תמורת 5.5 מיליארד דולר. על פי חברת המחקר Marketsandmarkets, שוק השתלים הדנטליים העולמי צפוי לצמוח עד שנת 2020 בקצב שנתי משוקלל של 7.2% ולגלגל ב-2020 כ-10.4 מיליארד דולר.
פורסם בקטגוריות: מיזוגים ורכישות , מכשור רפואי
