חברת NI רוכשת את אופטימל-פלוס תמורת 365 מיליון דולר
2 יוני, 2020
אופטימל פלוס מחולון פיתחה תוכנה המנתחת מידע מכל מרכיבי שרשרת האספקה בתהליכי ייצור השבבים, כדי להפיק ממנו תובנות שיאפשרו לשפר את הייצור ולהפחית את שיעור המוצרים הפגומים. החברה מעסיקה 240 עובדים
בתמונה למעלה, מייסד ומנכ"ל חברת אופטימל פלוס, דן גלוטר
חברת נשיונל אינסטרומנטס (NI) רוכשת את חברת אופטימל פלוס מחולון (Optimal Plus) תמורת 365 מיליון דולר. העיסקה צפויה להסתיים ברבעון השלישי של 2020. אופטימל פלוס פיתחה תוכנה מבוססת אנליטיקס וביג דטה, אשר אוספת מידע מכל מרכיבי שרשרת האספקה בתהליכי הייצור של שבבים ושל מוצרי אלקטרוניקה, כדי לנתח אותו ולהפיק ממנו תובנות שיאפשרו לשפר את איכות הייצור ולהפחית את שיעור המוצרים הפגומים.
החברה הוקמה בשנת 2005 על-ידי המנכ"ל דן גלוטר וניר ארז. מאז הקמתה היא גייסה כ-70 מיליון דולר ממשקיעים, בהם קרן ויולה. כיום היא מעסיקה כ-240 עובדים ומכירותיה בשנת 2019 הסתכמו בכ-51 מיליון דולר. בין לקוחותיה: און סמיקונדקטור, NXP, אנבידיה, מארוול, קואלקום, זיילינקס ו-AMD. חברת NI מסרה שהתפקידים שלה ושל אופטימל פלוס משלימים זה את זה.
נשיונל אינסטרומנטס היא מהחברות הגדולות בעולם בתחום מערכות הבדיקה האוטומטיות, ונסחרת בנסד"ק לפי שווי שוק של כ-5.2 מיליארד דולר. "יכולות ניתוח הנתונים של אופטימל פלוס יאפשרו לנו להאיץ את אסטרטגיית הצמיחה של NI, ולהגדיל את הערך שאנחנו מספקים ללקוחות משותפים בתחומי המוליכים-למחצה והרכב", אמר נשיא ומנכ"ל NI, אריק סטארקלוף.
אופטימל בודקת 100 מיליארד שבבים בשנה
העיסקה מסייעת לה לחזק את מעמדה בתחום בעל הצמיחה המהירה ביותר בתעשיית השבבים: רכב. בשנים האחרונות ביצעה אופטימל כניסה אל תחום ייצור השבבים והמוצרים לתעשיית הרכב. בין השאר, היא פיתחה פתרון ייעודי לבדיקת איכות הייצור של מערכות ADAS המכוניות, וחטיבת השבבים של DENSO בחרה בפתרון שלה כדי לפקח על איכות ייצור השבבים שלה, המיועדים לשימוש בתעשיית הרכב. בסוף 2018 העריך גלוטר שכ-75% מהשבבים המיוצרים עבור תעשיית הרכב עוברים דרך החברה.
"אני מקווה שבתוך מספר שנים נגיע ל-100% מהשבבים. בתעשיית השבבים אנחנו החברה הדומיננטית בקרב חברות פאבלס, ומחזיקים בכ-50% מהשוק בקרב יצרניים מקוריים (IDM)". להערכת החברה היא מנתחת כ-100 מיליארד רכיבים בשנה. התוכנה אוספת מידע ממערכות בקרת הייצור ( Manufacturing Execution System), ממערכות הבדיקה בקצה קו הייצור (Wafer Acceptance Test) וממערכות בדיקת האיכות והתיפקוד של הרכיבים המיוצרים (Final Test and System Level Test).
לאחרונה היא החלה לספק שירותי בדיקה ללקוחות באמצעות הענן של אמזון (AWS). נשיא NI ברך את כל עובדי אופטימל פלוס על הצטרפותם אל NI, ומסר שלאור האופי המשלים של שתי החברות, לא צפויים פיטורים בעקבות העיסקה.
פורסם בקטגוריות: השקעות והון סיכון , חדשות , מיזוגים ורכישות , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית
פורסם בתגיות: Optimal Plus , אופטימל פלוס