Wiliot גייסה 200 מיליון דולר בהובלת סופטבנק

27 יולי, 2021

החברה פיתחה חיישן בלוטות' בעובי של בול שמאפשר להפוך כל מוצר לחכם. הייחוד הבולט: החיישן אינו מצריך סוללה ואורך חייו אינו מוגבל. בחברה משקיעים גם אמזון, ARM, קואלקום, NTT, פפסיקו, סמסונג ועוד

חברת Wiliot מקיסריה, שפיתחה תג זיהוי אלחוטי הכולל חיישן אשר אינו מצריך שימוש בסוללה, השלימה גיוס ענק בהיקף של 200 מיליון דולר בסבב C בהובלת קרן ההשקעות Future Fund 2 של סופטבנק היפנית. סופטבנק מצטרפת לגלריה המרשימה של תאגידי ענק שהשקיעו ב-Wiliot בסבבים קודמים, ובהם אמזון, ARM, קואלקום, סמסונג, וראיזון, NTT, פפסיקו, יצרנית הדבקים והתגיות Avery Dennison, ועוד. הסבב הנוכחי מעלה את סך גיוסיה של החברה ל-320 מיליון דולר.

חברת Wiliot הוקמה בשנת 2017 על ידי מייסדי חברת Wilocity שנמכרה לקואלקום ב-2014 תמורת כ-300 מיליון דולר. החברה פיתחה תג בגודל של בול דואר שמאפשר לקשר כל מוצר צריכה באמצעות תקשורת בלוטות' אל האינטרנט ולענן. פריצת הדרך הטכנולוגית של החברה היא ביכולת לספק את כל היכולות והביצועים ללא סוללה, מכיוון שהאבזר יודע להפיק אנרגיה מהקרינה האלקטרומגנטית המצויה בסביבתו (RF Energy Harvesting), ולכן אורך החיים שלו כמעט אינו מוגבל והוא אינו דורש תחזוקה.

מערכת האנטנות והשבב של Wiliot, הכולל מעבד של ARM, ניתנת להדפסה על רצועות פלסטיק או נייר ולהדביקו בפשטות על פריטי לבוש, אריזות מזון, מארזי תרופות ומיכלים שונים. תגית הבלוטות' יכולה להפוך כל מוצר לחכם ומאפשרת ליצרנים, מפיצים וקמעונאים לעקוב בזמן אמת אחר המוצר לכל אורך שרשרת האספקה, מקו הייצור והמחסן ועד החנות וצרכן הקצה. הדבר מאפשר לעקוב אחר טמפרטורת המוצר, משקל ותכולה, ועל אופן השימוש בו על-ידי הצרכן.

החברה גם פיתחה פלטפורמת ענן מבוססת בינה מלאכותית שמספקת אנליטיקה מעמיקה על מאפייני המוצר ודפוסי השימוש בו, וכך להתאים בצורה טובה יותר את שרשרת האספקה ל"שרשרת הביקוש". בחברה בוחנים מודל עסקי של חישה לפי שימוש  (Sensing as a Service) וגם מתן רישיונות ליצרניות חיצוניות לייצר בעצמן את השבב שבה בגדלים ולצרכים שונים.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: IOT , גיוסי הון , חברות סטראט-אפ , חדשות , סמיקונדקטורס

פורסם בתגיות: Wiliot , סופטבנק