טלסאט תתקין 288 מודמים של Satixfy במערך LEO חדש
2 דצמבר, 2021
המודמים מבוססים על שבב ASIC מהדור השני של חברת סטיקספיי, שהוא השבב הראשון בעולם המספק תמיכה מלאה בתקן DVB-S2X, כולל תמיכה בדרישות דילוג אלומה
בתמונה למעלה: השבב החדש של חברת סטיקספיי (מימין) והמודם שיותקן בתחנות הקרקע של רשת Telesat Lightspeed
חברת Satixfy מרחובות קיבלה הזמנה של 288 מודמים לווייניים עבור תחנות הבסיס במערך הלוויינים החדש, Telesat Lightspeed. המודמים מבוססים על רכיב ASIC של החברה מדגם Sx3099, ומסוגלים לטפל בכמות נתונים גדולה מאוד בקצב של 1.6GHz בכל כיוון (העלאה והורדה). המודמים מבוססים על שבב הדור השני של החברה, אשר אושרו על-ידי טלסאט בחודש מרץ 2021. מדובר במודמים מהראשונים בעולם העומדים בדרישות החדשות של תקן DVB-S2X לתקשורת לוויינית דיגיטלית.
שבב ה-ASIC העצמי Sx3099 נכנס לייצור בחודש מרץ 2020. החברה מסרה שזהו השבב הראשון בעולם המספק תמיכה מלאה בתקן DVB-S2X, כולל תמיכה בתיקון האחרון של התקן המפרט דרישות דילוג אלומה (Beam Hopping) וכן תמיכה בטכנולוגיות איפנון נוספות באמצעות טכנולוגיית רדיו דיגיטלי (Software Defined Radio). השבב פותח במימון בוכנות החלל האירופית ומופיע במארז fcBGA 625 balls. הרכיב משמש כליבת מערכת Terminal on Module של סטיקספיי.
רשת Telesat Lightspeed הנמצאת בהקמה תתבסס על מערך של 298 מיקרו-לוויינים במשקל של 700 ק"ג כל אחד, אשר יקיפו את כדוא הארץ בגובה נמוך (Low Earth Orbit). חלקם יקיף את כדור הארץ בגובה של 1,000 קמ וחלקם ינוע בגובה של 1,300 ק"מ. הם יספקו כיסוי תקשורתי גלובלי, ויהיו מקשרים ביניהם בחלל באמצעות תקשורת לייזר אופטית ואל הקרקע באמצעות תקשורת אלחוטית דיגיטלית. הם יצויידו באנטנות מסוג Phased Array אשר יאפשרו לספק שירותים גמישים במתכונת Beam Hopping.
לווייני ה-LEO של טלסאט ייכנסו לשירות ב-2024
הלוויינים מיוצרים על-ידי Thales Alena. שיגור הלוויינים הראשונים החל כבר בשנת 2018, אבל החברה מעריכה שהמערך כולו יתחיל לספק שירותי תקשורת רק במהלך שנת 2024. כל אח מתחנות הקרקע שבהן יותקנו המודמים של סטיקספיי תתמוך ב-10 תדרי נושא שונים ותוכל לקלוט מידע מהלוויין בקצב של עד 12Gbps ולשדר אליו מידע בקצב של עד 6Gbps. מנהל קבוצת תחנות הקרקע בטלסאט, אניש דאלבי, אמר שהטכנולוגיה של סטיקספיי איפשרה לטלסאט לבצע אפטימיזציה של תחנות הקרקע ולספק אותן בפורמט קטן ומחיר זול יותר.
חברת סטיקספיי הוקמה בשנת 2012 על-ידי יואל גת, שבעבר הקים וניהל את חברת גילת המתמחה בפיתוח מערכות תקשורת לוויינית. מיום הקמתה גייסה החברה כ-40 מיליון דולר וקיבלה עד כה מעל 60 מיליון דולר מענקים מסוכנות החלל האירופאית. בין לקוחותיה של סטיקספיי, Airbus, OneWeb ,STE וסוכנות החלל האירופית.
פורסם בקטגוריות: חדשות , חלל , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית