ואלנס: נצחונות תכנון בכחצי מיליון כלי-רכב בשנה
17 ספטמבר, 2024
שלוש יצרניות רכב אירופיות החליטו להתקין את שבב התקשורת VA7000 במערכות ה-ADAS שישולבו בדגמי רכב עתידיים. "ידענו שההשקעה בתעשיית הרכב היא תהליך ארוך-טווח"
חברת ואלנס (Valens) מהוד השרון מדווחת היום (ג') על חוזה אסטרטגי בתעשיית הרכב העולמית, שעשוי להכניס את שבביה לכחצי מיליון רכבים בשנה. ואלנס הודיעה כי זכתה בשלושה פרויקטים (Design wins) של יצרניות רכב אירופיות, המשתייכות לאותה קבוצת רכב, אשר ישלבו את שבב ה-VA7000 של החברה במערכות-עזר בטיחותיות לנהג (ADAS).
הדגמים שבהם יותקנו השבבים יחלו לעלות על הכביש בשנת 2026. ואלנס מעריכה שלאחר השלמת המעבר לייצור סדרתי של כלל הדגמים, היקף הייצור הכולל יגיע לכ-500 אלף מכוניות בשנה – ויניב הכנסות של עשרה מיליון דולר מדי שנה, על פני תקופה של כ-5-7 שנים. ב-2023 הסתכמו הכנסות ואלנס ב-84.2 מיליון דולר, כאשר ההכנסות משוק הרכב היו אחראיות לכשליש מהסכום – 26.8 מיליון דולר. לאור זאת, החוזה הנוכחי מגלם פוטנציאל פיננסי משמעותי עבור החברה.
בשנה האחרונה חוותה ואלנס ירידה חדה בהכנסותיה, ואף ביצעה בעקבות כך תוכנית התייעלות. מנייתה של ואלנס בבורסת ניו-יורק פתחה היום את המסחר בעלייה של 6%. שבבי VA7000 מספקים רוחב-פס של 8Gbps לכל חיישן המחובר אל מחשב הרכב עד למרחק של 15 מטרים. הטכנולוגיה של החברה מאפשרת להוזיל את עלות מערכות האלקטרוניקה ברכב, מכיוון שהיא מאפשרת להשתמש בכבלי תקשורת ובמחברים זולים ולא מסוככים. רכיבי Valens VA7000 הם הראשונים בשוק אשר מיישמים את תקן MIPI A-PHY החדש לחיבור חיישנים בתוך הרכב.
"יפתח את הדלת לאימוץ נרחב של הטכנולוגיה"
אחד היתרונות התחרותיים הבולטים של שבבי VA7000 של ואלנס נובע מכך שהם מותאמים לתקן A-PHY שהגדיר ב-2020 ארגון התקינה MIPI. תקן זה מסדיר את פרוטוקול תעבורת הנתונים בין חיישנים בתוך הרכב, ולמעשה התקן מושתת על טכנולוגיית HDBaseT של ואלנס, שגם היתה שותפה לקבוצת העבודה המצומצמת שגיבשה אותו. ההחלטה של MIPI להסתמך על הטכנולוגיה של ואלנס נתפסה בזמנו כאסטרטגית עבור החברה, אך לא היתרגמה עד כה לזכיות תכנון משמעותיות מול יצרניות רכב. ייתכן שהחוזה הנוכחי מלמד על האצת אימוץ התקן בתעשיית הרכב, ומהווה נקודת מפנה עבור ואלנס.
גדעון בן צבי, מנכ"ל ואלנס אמר כי החוזים מהווים אישורלעליונות הטכנולוגיה של החברה. "ידענו כי ההשקעה שלנו בתעשיית הרכב היא תהליך ארוך טווח, ואנו מרוצים מאד שהאסטרטגיה שלנו מניבה תוצאות. עובדי החברה עבדו ללא לאות במשך שנים כדי להפוך את החזון שלנו להוות סטנדרט בתחום התקשורת ברכב, למציאות".
יו"ר דירקטוריון החברה ד"ר פיטר מרטנס, שהגיע לחברה מתעשיית הרכב, סיפר כי "אני יכול להעיד עד כמה יצרני המכוניות מחכים כבר שנים לתקן בתחום התקשורת שיהיה בטיחותי, אמין, גמיש ועם ביצועים גבוהים. זה בדיוק מה שחברת ולנס מביאה לתעשייה. אני משוכנע שהבעת האמון מהיצרניות המובילות הללו, תפתח את הדלת לאימוץ נרחב של הטכנולוגיה החשובה הזו".
פורסם בקטגוריות: Automotive , חדשות , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית , תקשורת