טכנופלס צפויה לקבל הלוואה של 50 מיליון שקל לעסקת סקיילוק
17 פברואר, 2025
יצרנית רחפני ההגנה סקיילוק תיכנס למסחר בבורסה של תל אביב באמצעות מיזוג הופכי עם טכנופלס ונצ'רס הבורסאית. מכירותיה בשנת 2025 נאמדות בכ-132 מיליון שקל, בהשוואה לכ-80 מיליון שקל ב-2024

בתמונה למעלה: ערכות Skylock Portable Dome מתוצרת סקיילוק בדרכן אל לקוח לצורך הגנת גבולות
חברת טכנופלס ונצ'רס תממן את המיזוג עם סקיילוק (Skylock) באמצעות הלוואה בהיקף של כ-50 מיליון שקל. היום (ב') החברה דיווחה על חתימת הסכם מימון בלתי מחייב לקבלת ההלוואה, אשר תיפרע במספר תשלומים ותישא ריבית של 9.5%-8.5% בתוספת מע"מ. מדובר בעיסקת מיזוג הופכי שבאמצעותה תיכנס חברת סקיילוק למסחר בבורסה של תל אביב ביחד עם החברה הבת שלה, ביסנס. עם השלמת המיזוג תחזיק סקיילוק בכ-70% מהחברה הממוזגת, ובעלי המניות של טכנופלס יחזיקו 30%. שווי החברה הממוזגת יעמוד על 100 מיליון שקל.
חברת סקיילוק מפתחת ומייצרת מערכות הגנה מפני רחפנים למרחב האזרחי והצבאי. המערכות של החברה מאתרות ומזהות את הרחפן החודר למרחב האווירי, ובמידת הצורך – מסוגלות ליירט אותו באמצעות שיבוש האות הלווייני (spoofing). הגילוי מתבצע באופן רב-שכבתי באמצעות גלאי RF, מכ"ם 4D, חיישנים אלקטרו-אופטיים ושימוש באלגוריתם בינה מלאכותית, המאפשר לזהות את סוג הרחפן ואת המפעיל שלו. המערכת משמשת גם כמעין "מגדל פיקוח" המנטר את תשדורות הרחפנים ומבדיל בין רחפן מורשה לבין רחפן בלתי מורשה. המערכות מיועדות לספק הגנה היקפית על שדות תעופה, מתקני תשתית, בסיסים צבאיים ואירועים המוניים. החברה בונה מערכות הגנה מודולריות, בהתאם לצורכי ולתקציב כל פרוייקט.
ההשקעה המוצלחת של סקיילוק בדנמרק
מנכ"לית טכנופלס, דינה שרעפי, אמרה שהסכם המימון נועד למנוע דילול של בעלי המניות הקיימים, "ויאפשר לנו ליצור חברה מאוחדת וחזקה". יחד עם זאת, היא אינה פוטרת את החברות מביצוע השקעת הון במיזוג: מימוש ההלוואה מותנה במספר תנאים, בהם גיוס של 10 מיליון שקלים במתכונת של גיוס הון, בנוסף להון עצמי של כ-20 מיליון שיש לטכנופלס והון עצמי של 20 מיליון שקלים נוספים של סקיילוק. ההסכם כולל מנגנון למתן מימון נוסף בהיקף של 10 מיליון שקל, ואופציה שניתנה למלווה לרכוש 15% ממניות החברה הממוזגת.
סקיילוק מנוהלת בידי המנכ"ל אביעד מצא ועופר קצן. יו"ר החברה הוא יוסי וייס, לשעבר מנכ"ל התעשייה האווירית. מנכ"ל החברה הבת ביסנס מערכות סנסורים הוא ברוך דיליאון. בשנת 2024 הסתכמו מכירות הקבוצה בכ-80 מיליון שקל. התחזית לשנת 2025 נאמדת בכ-132 מיליון שקל. בחודש מאי 2024 מכרה סקיילוק את מניות השליטה שלה (51%) בחברת מיי דיפנס (Mydefence) מדנמרק לפי שווי חברה של כ-480 מיליון שקל (135 מיליון דולר). מדובר בעיסקה ריווחית ביותר: סקיילוק ביצעה את ההשקעה בשנת 2021 לפי שווי חברה של כ-41 מיליון שקלים (11 מיליון דולר) בלבד.
פורסם בקטגוריות: חדשות , מיזוגים ורכישות , רחפנים , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית