הפנים לאירופה: אינטל תשקיע 4.1 מיליארד דולר בחברת ASML

10 יולי, 2012

אינטל רוכשת 15% ממניות יצרנית ציוד ייצור השבבים האירופית תמורת 3.1 מיליארד דולר. במקביל, היא תשקיע מיליארד דולר נוספים בתוכנית המו"פ של ASML לפיתוח ציוד ייצור שבבים בפרוסות סיליקון גדולות של 450 מ"מ, ובפיתוח תהליכי ליתוגרפיה באור אולטרא-סגול

"כל מעבר בגודל פרוסות הסיליקון הפחית את עלות ייצור השבבים ב-30%-40%"

אינטל סמיקונדקטורסחברת אינטל (Intel) מבצעת השקעה רחבת היקף ביצרנית ציוד הייצור האירופית ASML. היא חתמה על הסכם השקעה רב-שלבי בחברה, במטרה שז תסייע לה לבצע את המעבר לייצור שבבים על-גבי פרוסות סיליקון של 450 מ"מ. ההסכם כפוף לאישור בעלי המניות ולאישורים רגולטוריים. החברות מאמינות שהאישורים וסגירת העיסקה יתבצעו ברבעון השלישי של 2012.

במסגרת הסכם ההשקעה, התחייבה אינטל להשקיע כמיליארד דולר בתוכנית המו"פ של ASML, כדי להאיץ את הפיתוח של טכנולוגיות 450 מ"מ וטכנולוגיות ליתוגרפיה באור אולטרא-סגול (UV). אינטל תרכוש 15% ממניות ASMK בשני שלבים: בשלב הראשון היא תרכוש 10% מהחברה תמורת 2.1 מיליארד דולר, ובשלב הבא היא תרכוש 5% נוספים. בסך הכל, יסתכמו השקעות אינטל בחברה בכ-4.1 מיליארד דולר.

האתגר הגדול: פרוסות סיליקון של 450 מ"מ

ההשקעות יבוצעו במספר שלבים. בשלב הראשון אינטל תשקיע בתוכנית הפיתוח של מערכות יצור שבבים על-גבי פרוסות סיליקון בקוטר של 450 מ"מ, ובמקביל היא תרכוז 10% ממניות החברה. בשלב השני אינטל תבצע השקעה בתוכנית המו"פ של ASML לפיתוח טכנולוגיות ליתוגרפיה חדשות, ובמקביל תגדיל את היקף ההשקעה ב-5% נוספים. מלבד ההשקעות, התוכנית כוללת התחייבות מאינטל לרכוש את ציוד הייצור של ASML שיפותח במסגרת תוכנית ההשקעות.

מאחורי ההשקעה עומד הצורך של אינטל להאיץ את המעבר לייצור ב-450 מ"מ. מנהל התיפעול של אינטל, בריאן קרזניץ', הסביר שבאופן מסורתי, בכל פעם שנעשה מעבר בגודל הפרוסות המיוצרות, הוא הפחית את עלות הייצור של השבבים ב-30%-40%. "אנחנו מעריכים שגם המעבר הנוכחי מפרוסות סיליקון של 300 מ"מ לפרוסות של 450 מ"מ, יתבטא בצורה דומה".

ASML מקצה ללקוחותיה 25% מהבעלות

ההשקעה של אינטל נעשית במסגרת תוכנית שאותה יזמה ASML, שלפיה הלקוחות המרכזיים שלה ישקיעו בחברה ויקבלו עד 25% ממניותיה. החברה מסרה שאינטל לא תחזיק יותר מ-15% ממניותיה, ושכעת היא נמצאת במשא ומתן עם לקוחות נוספים, לביצוע השקעה במניות החברה ותמיכה בתוכנית המו"פ. "אנחנו מקווים להודיע על השקעות נוספות כבר בשבועות הקרובים", אמר מנכ"ל החברה, אריק מוריס.

חברת ASML הוקמה בשנת 1984 ופועלת מהעיר ולדהובן שבהולנד. היא מעסיקה כ-8,000 עובדים במרכזי מו"פ בהולנד ובארה"ב ובמפעלי ייצור ב-16 מדינות. בשנת 2011 הסתכמו בכיתורה בכ-5.6 מיליארד אירו.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: השקעות והון סיכון , חדשות , סמיקונדקטורס