AVG מקימה בישראל מרכז פיתוח לאבטחת ניידים
16 יוני, 2015
מרכז הפיתוח של AVG יפעל מתל-אביב ומתוכנן להעסיק כ-120 עובדים. הוא יתמקד בחקירת איומים חדשים על אבזרים ניידים ובפיתוח טכנולוגיות אבטחה על מוצרי האינטרנט של הדברים

מרכז הפיתוח של AVG יפעל מתל-אביב במתקן בגודל של 3,200 מ"ר ומתוכנן להעסיק כ-120 עובדים. הוא יתמקד בחקירת איומים חדשים על אבזרים ניידים ובפיתוח טכנולוגיות אבטחה על מוצרי האינטרנט של הדברים
חברת AVG Technologies, הנחשבת לאחת מחברות האנטי-וירוס וההגנה בפני תוכנות עוינות המובילות בעולם, הכריזה היום על הקמת מרכז מצויינות גלובלי בישראל, אשר יתמקד בפיתוח טכנולוגיות הגנה על אבזרים ניידים.
המרכז יפעל מתל-אביב במתקן בגודל של 3,200 מ"ר ומתוכנן להעסיק כ-120 עובדים. הוא יתמקד בחקירת אימוים חדשים על אבזרים ניידים ובפיתוח טכנולוגיות אבטחה על מוצרי האינטרנט של הדברים (IoT). מנהל הפעילות של AVG בישראל, הראל טייב, אמר שישראל הפכה למוד פיתוח של טכנולוגיות ניידות ומספקת הזדמנויות חסרות תקדים לפיתוח טכנולוגיות פורצות דרך ושיתופי פעולה עם חברות סטארט-אפ חדשניות.
100 מיליון הורדות שנולדו בישראל
טייב: "הצמיחה המהירה בבסיס הלקוחות הניידים של AVG הופכת את משימת הפיתוח של פתרון הגנה נייד ומרובה פלטפורמות לקריטית". ההחלטה הגיעה בעקבות הצלחה קודמת של החברה בישראל: המוצר הנייד הפופולרי ביותר של החברה, AVG AntiVirus for Android, הוא תוצר של רכישת חברת DroidSecurity הישראלית. להערכת החברה, זהו מוצר האבטחה הנייד הראשון בתעשייה שנכנס לקטגוריית 100-500 מיליון הורדות של Google® Play, וכיום הוא מתוקן ביותר מ-100 מיליון אבזרים בעולם.
במסגרת ארועי הפתיחה של המרכז החדש, ערכה אתמול AVG רוד-שואו עבור 15 חברות סטארט-אפ ישראליות, שהציגו את המוצרים שהן מפתחות בפני מנהל האסטרטגיה של החברה, טוד סימפסון ומנהלת השיווק של החברה, ג'ודית ביטרלי. מרכז הפיתוח החדש ינוהל על-ידי הראל טייב. לפני שהצטרף לחברת AVG, שימש טייב כסגן נשיא חטיבת המובייל של חברת Conduit, ולאחר מכן גם כמנהל חברת Como שיצאה מתוך Conduit.
חברת AVG מאסמטרדם, מספקת שירותי אבטחה ליותר מ-200 מיליון משתמשים. להערכת החברה, מכירותיה בשנת 2015 יסתכמו ב-410-430 מיליון דולר.
בעיית האבטחה מתחילה להיות מורגשת על התנהגות הצרכנים בשוק האבזרים הניידים. מחקר שבוצע על-ידי חברת AVG בחודש פברואר השנה, מגלה ש-49% מהמשתמשים שנישאלו מגבילים את מספר כאפליקציות שהם מורידים מכיוון שהם לא בוטחים בהן. כ-79% מהם הודו שהם לא מרוצים מכך שהם נאלצים לשתף מידע כמו מיקום או רשימות קשר במהלך התקנת אפליקציות. שליש מהנישאלים הודו שבעיית חוסר האמון מונעת מהם לבצע קניות מקוונות באמצעות אבזרים ניידים.