מהפיכת הטלקום הווירטואלית של רקוטן מתבססת על רדקום

23 מרץ, 2020

רקוטן היפנית תשיק בחודש הבא רשת מובייל וירטואלית לחלוטין, שתכלול את פתרונות ניטור הרשת ואבטחת השירות של רדקום. "הצלחתם תהיה הצלחתנו"

ענקית הסחר האלקטרוני היפנית רקוטן (Rakutan), "האמזון של יפן", תשיק בתחילת אפריל רשת מובייל חדשה, ותהפוך למפעילת התקשורת הרביעית ביפן, לצד NTT, KDDI וסופטבנק. ברמה הטכנולוגית, מה שמייחד את הרשת החדשה של רקוטן הוא היותה וירטואלית לחלוטין (Virtualized RAN), כלומר שכל מרכיבי הרשת והפונקציות שלה מנוהלים מהענן. אחת הספקיות המרכזיות עבור של רקוטן בבניית הרשת היא רדקום (Radcom) הישראלית, שמספקת לרשת החדשה מערכות לניטור תעבורה ואבטחת שירות (Service Assurance).

בשיחה עם Techtime מספר מנכ"ל רדקום אייל הררי [בתמונה למעלה] כי בבניית הרשת אימצה רקוטן גישה המאפיינת יותר חברות אינטרנט מאשר חברות טלקום. "הם החליטו לבנות רשת המבוססת כולה על וירטואליזציה וענן. אפילו את הרשת האזורית הם בנו באופן וירטואלי והעבירו את מרכיבי הניהול של תחנות הבסיס לענן. הם הסתייעו במספר ספקיות, ובהן רדקום".

וירטואליזציה היא אחת המגמות הבולטות ביותר בעולם הטלקום בשנים האחרונות. וירטואליזציה של הרשת מפשרת למפעיל לנהל את היישומים השונים של הרשת מרחוק ובאופן מבוסס-תוכנה, ולקבל נראות גדולה יותר על תעבורת הרשת.

הווירטואליזציה של הרשת נחוצה במיוחד במעבר לדור החמישי, שבו רשתות התקשורת צפויות לספק שירות לא רק לסמרטפונים, אלא למגוון רחב של אביזרי IoT.

רשת תקשורת כשירות

ב-2018 העניקה הממשלה היפנית לרקוטן רישיון להפוך לספקית תקשורת, וזאת במטרה להגביר את התחרותיות בשוק הטלקו םהמקומי הריכוזי ולהוזיל תעריפים. ואולם, רקוטן מכוונת לא רק לשוק הטלקום היפני, אלא העולמי.

למעשה, הווירטואליזציה המלאה שבה כל ניהול הרשת מתבצע מהענן, מאפשרת לרקוטן להציע את שירותי הרשת שלה לא רק למשתמש היפני, אלא למפעילות תקשורת ברחבי העולם, שיהיו מעוניינות לפרוס במהירות רשתות מותאמות דור חמישי. "הם מציעים מודל חדש של 'רשת כשירות' (Network as a Service). זו עשויה להיות מגמה שתוביל את עולם הטלקום בשנים הקרובות, והצלחה שלהם תהיה הצלחה שלנו."

תמיכה ברשתות דור חמישי תחייב אוטומציה

חברת רדקום מספקת שלוש חבילות מוצר מרכזיות עבור רשתות תקשורת וירטואליות: מערכת Network Visibility העוקבת אחר התנועה במרכיבי הרשת כדי להבטיח איזון עומסים והסטת עומסים אל משאבים פנויים. מערכת Service Assurance לניהול רשתות NFV ורשתות היברידיות, כדי להבטיח עמידה בתנאי השירות ללקוחות, ומערכת Network Insights המנטרת את חוויית הלקוח, ומזהה בעיות כמו ניתוקי שיחה, ירידה באיכות השיחה וכדומה, ומספקת המלצות לתיקון הבעיה שהתגלתה. "הפתרונות שלנו מספקים למפעילות נראות (visibality) על חוויית המשתמש וכלים לתחקר בעיות. אנחנו למעשה 'העיניים של הרשת'".

הררי סבור כי המעבר לרשתות דור חמישי והחדירה המסיבית של מכשירי IoT יגביר את הנחיצות בפתרונות הרשת של החברה. "אם כיום רשתות סלולאר משרתות בעיקר אנשים עבור שיחה וגלישה, בדור החמישי רשתות הסלולאר יספקו שירות למגוון רחב יותר של מכשירים מחוברים מתחומים רבים כמו אוטומוטיב, רפואה, תעשייה, עיר חכמה ועוד. משתמש אנושי יכול להתלונן אם יש בעיה בשירות, אביזר IoT לא. ואם מדובר במכשיר קריטי, כמו למשל מערכת רפואה-מרחוק, חשוב להבין מהר ובמדויק מה קורה ברשת."

הררי מעריך כי עליית נפחי התעבורה ברשתות הסלולאר וההסתמכות של יישומים קריטיים על תקשורת רציפה, יחייבו הכנסה של יותר אוטומציה לניהול הרשתות ובחברה משקיעים בפיתוח פתרונות בכיוון זה.

"זיהוי ותיקון תקלות לא יוכל להיעשות באופן ידני על ידי אנשים, כי צריך לבצע זאת במהירות. אנחנו חושבים איך להכניס יותר אלגוריתמיקה ובינה מלאכותית לתהליכים הללו, כדי להחליף את המהנדס ולהתמודד עם הנפח הגדול. היתרון שלנו הוא שיש לנו הרבה דאטה, שמאפשר לנו לפתח את האלגוריתמיקה הזו ולספק למפעילות ערך תפעולי ועסקי."

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: דור חמישי , חדשות , תקשורת

פורסם בתגיות: אייל הררי , רדקום , רקוטן