SolarEdge פותחת קו ייצור במפעל של פלקסטרוניקס בקנדה
2 מאי, 2011
החברה פיתחה פתרון מקיף לניטור ושיפור היעילות של מתקני ייצור אנרגיה סולארית מבוססי PV. בשנת 2009 נכנסה לייצור סדרתי ובתחילת 2010 חתמה על הסכם מסגרת עם פלקסטרוניקס. פתיחת קו הייצור החדש התאפשרה בעקבות השלמת גיוס הון בהיקף של 25 מיליון דולר באוקטובר 2010
החברה פיתחה פתרון מקיף לניטור ושיפור היעילות של מתקני ייצור אנרגיה סולארית מבוססי PV. באוקטובר 2010 השלימה גיוס הון של 25 מיליון דולר
חברת SolarEdge מהוד השרון הקימה קו ייצור למוצרי בקרת וניהול אנרגיה עבור מערכות סולאריות, אשר יפעל מתוך מתקן הייצור של פלקסטרוניקס באונטריו, קנדה.
בחודש אוקטובר 2010 השלימה החברה גיוס הון בהיקף של 25 מיליון דולר בהובלת קרן Lightspeed Venture Partners. בגיוס השתתפו המשקיעים הקיימים של החברה, בהם: אופוס קפיטל, ג'נסיס, וולדן, ורטקס, ORR Partners ו-JP Asia Capital Partners. יו"ר, מנכ"ל ומייסד משותף של החברה, גיא סלע, אמר שהגיוס יאפשר לחברה להכפיל את היקף הייצור.
אלקטרוניקה סביבתית
חברת SolarEdge מפתחת פתרון אופטימיזציה של מערכות איסוף אנרגיה אלטרנטיבית. הפתרון של החברה זכה במספר פרסים בינלאומיים, בהם פרס Red Herring לטכנולוגיות פורצות דרך ב-2010.
הפתרון בנוי משלושה מרכיבים מרכזיים: מערכת PowerBox לשיפור הביצועים של כל מודול PV באמצעות מעקב אחר כמויות האנרגיה והמרת ה-DC/CD של כל מודול, ממיר DC/AC להבטחת יעילות המערכת הסולארית בתנאים משתנים, ויישום מבוסס רשת, SolarEdge Monitoring Portal, המנטר את כל המערכת הסולארית עד רמת המודולים הבודדים ומתריע על תקלות וביצועים לקויים במתקן הפקת האנרגיה.
שותפות אסטרטגית עם פלקסטרוניקס
החברה הוקמה בשנת 2006 ומעסיקה מעל 100 עובדים. הנהלתה ממוקמת בהוד השרון, והיא מפעילה משרדים גם בקנדה, ארה"ב, יפן וגרמניה. בשנת 2009 היא החלה בייצור סדרתי של המוצרים באמצעות קבלנית הייצור פלקסטרוניקס, ובמרץ 2010 נחתם בין שתי החברות הסכם ייצור גלובלי, שלפיו פלקסטרוניקס תייצר את המוצרים של SolarEdge במפעלים שונים בעולם. כיום מעסיקים קווי הייצור של פלקסטרוניקס כ-180 עובדים העוסקים בייצור והרכבת מוצרי SolarEdge.
חברת SolarEdge הוקמה על-ידי קבוצה של יזמים בעלי ניסיון בפיתוח מערכות מתקדמות ובעלות שרידות גבוהה. בהם: המנכ"ל גיא סלע, לשעבר שותף בקרן סטאר ומנהל מעבדות פיתוח לאומיות, סגן נשיא למו"פ יואב גלין, אשר שימש מנהל צוותי פיתוח במעבדות לאומיות בישראל, סגן נשיא לטכנולוגיות ליבה מאיר גזית, שקיבל את פרס ישראל לביטחון, וארכיטקט התוכנה הראשי, אמיר פישלוב, שעסק בפיתוח תוכנות מיוחדות עבור מעבדות מחקר לאומיות.
פורסם בקטגוריות: אנרגיה וסביבה , חדשות , תעשייה ישראלית