CEVA נכנסת לתחום זיהוי המחוות באמצעות תוכנת היתוך חיישנים
24 דצמבר, 2019
תוכנת MotionEngine Air היא מערכת שלמה לבקרת מכשירים באמצעות זיהוי מחוות, המבוססת על ניתוח המידע המגיע מחיישני התנועה והתאוצה. חברת LG משתמשת בתוכנה כדי לנהל את השלט החכם Magic Remote
חברת CEVA מהרצליה הכריזה על גירסה חדשה של תוכנת היתוך החיישנים של חברת Hillcrest Labs האמריקאית שהיא רכשה בחודש יולי 2019. החברה החלה את דרכה לפני כ-20 שנה בפיתוח תוכנת MotionEngine לניהול השלט בטלוויזיה על-בסיס ניתוח תנועות המשתמש. בהמשך, היא הרחיבה את יכולות MotionEngine והפכה אותה לפלטפורמת היתוך מידע המגיע מחיישני התנועה והתאוצה. הגרסה החדשה של התוכנה, MotionEngine Air, היא מערכת שלמה לבקרת מכשירים באמצעות זיהוי מחוות, המבוססת על ניתוח חיישני התנועה והתאוצה.
היא מיועדת לשימוש במערכות צרכניות כמו אבזרים ניידים, אבזרים נלווים במחשבים אישיים, טלוויזיות חכמות, ממירים, מערכות מציאות מדומה ורבודה (AR/VR) ועוד. חברת סיוה כבר פנתה למספר יצרנים ומתכננת לשווק אותה בקרב יצרני רובוטים, מחשבים, סמארטפונים, מערכות מציאות מדומה ועוד. התוכנה מיועדת לעבוד במערכות הכוללות בעיקר תקשורת Bluetooth Low Energy וחיישני תאוצה מבוססי MEMS. ניתן לקבל אותה בגרסה מלאה הכוללת היתוך מידע מהג'ירוסקופ ומחיישני התאוצה, או בגרסה מצומצמת יותר הכוללת רק את חיישני התאוצה.
גומחה ייחודית בשוק זיהוי המחוות
התוכנה תואמת לפלטפורמות העיבוד המשובץ Arm Cortex-M ו-RISC-V ולמעבדי ה-DSP של סיוה: CEVA-BX ו-CEVA-TeakLite. אחת מהלקוחות הגדולים של CEVA בתחום הזה היא חברת LG אשר חתמה על הסכם לשלוש שנים לרכישת התוכנה, על-מנת להתקין אותה בשלט החכם Magic Remote אשר מנהל את מכשירי הטלוויזיה החדשים שלה, LG OLED, Super UHD ו-UHD 4K Smart TV. הוא גם משמש כקונסולת משחקים שניתן להשתעשע בהם מול מסך הטלוויזיה.
התוכנה ממקמת את סיוה בגומחה מוגדרת של שוק זיהוי המחוות התלת-מימדי: החלק הארי של השוק נישלט בידי חברות המספקות חיישנים יקרים, דוגמת מצלמות תלת-מימד ושבבי מכ"ם, המזהים תנועה במרחב ומתרגמים אותה למחוות. התחום הזה נמצא בצמיחה מהירה מאוד. להערכת חברת Market Report Gazette הוא צומח בקצב שנתי של כ-29% ויגיע בשנת 2029 להיקף של כ-19 מיליארד דולר. סיוה פועלת במגזר קטן של השוק – הפקת מידע יחסי מתוך מערכות שכבר קיימים בהן חיישני תנועה ותאוצה. היכולות שלהם מוגבלות בהרבה בהשוואה לחיישנים היקרים – אולם פער המחירים הוא עצום.
אלא שעבור ספקית IP כמו סיוה, הגודל הסופי של השוק הוא פחות חשוב: בניגוד לרוב לקוחותיה בתחום הקניין הרוחני של שבבים (IP), הלקוחות בתחום היתוך החיישנים הן יצרניות המערכות עצמן, ולא ספקי משנה שלהן. הדבר מתבטא בכך שהתמלוגים שהחברה מקבלת גבוהים לעתים פי עשרה בהשוואה לעסקאות IP מתחום השבבים.
פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס
פורסם בתגיות: היתוך חיישנים , זיהוי מחוות