החיישנים של טאקטייל יוכנסו לכל מכוניות ב.מ.וו

15 ספטמבר, 2020

התוכנה של טאקטייל המספקת מידע "תחושתי" על מצב הכביש והרכב, תוכנס מאמצע 2021 למחשבי הרכב של כל דגמי ב.מ.וו. מייסד החברה בראיון ל-Techtime: "זוהי טכנולוגיה מסוג חדש, ו-BMW נותנת לה גושפנקא"

חברת טאקטייל מוביליטי (Tactile Mobility) החיפאית הכריזה היום על הסכם מסחרי הסולל את דרכה אל לב תעשיית הרכב העולמית: ענקית הרכב ב.מ.וו תטמיע את תוכנת החישה של טאקטייל בכל דגמי הרכב שהיא תייצר החל מאמצע שנת 2021. הידיעה על מגעים שמנהלת החברה עם יצרנית רכב גרמנית התפרסמה לראשונה ב-Techtime. פירוש הדבר שב.מ.וו בוחרת בשלוש טכנולוגיות ישראליות פורצות דרך: מערכת ה-ADAS של מובילאיי, חיישני ה-LiDAR של אינוויז, ותחושת הדרך של טאקטייל.

זהו ההסכם המסחרי הראשון של טאקטייל מוביליטי עם יצרן רכב, ו-BMW היא יצרן הרכב הראשון שמאמץ טכנולוגיית חישה מעין זו, ובצורה כה נרחבת. ב-2019 מכרה BMW כ-2.5 מיליון כלי-רכב, מספר שיא בתולדות החברה. מייסד טאקטייל, בועז מזרחי, סיפר ל-Techtime ש-BMW אימצה את הטכנולוגיה למרות שמדובר בסוג חדש של טכנולוגיה בעולם הרכב. "הם ידועים כחברה שנותנת 'גושפנקא' לטכנולוגיות חדשות. המצאנו סוג חדש של טכנולוגיה בעולם הרכב, והם רצו להיות הראשונים שנהנים מפירותיה".

לאפשר למחשב "להרגיש" את הכביש

טאקטייל פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לרכב לקבל מידע "תחושתי" על מצב הדרך ואחיזת הרכב על הכביש, על-בסיס איסוף מידע בזמן-אמת מהחיישנים הלא-ויזואליים הקיימים כבר ברכב, דוגמת יחידות הבקרה השולטות על המערכות השונות בשלדת הרכב (chassis) ובמערכת העברת הכוח (powertrain), כמו הבלמים, הצמיגים, דוושת הגז, המנוע, הדיפרנציאל ועוד. האלגוריתמים של החברה מעבדים את כל האותות במערכת מידול ייחודית שפיתחה, ומנפיקים תובנות על מצב הכביש ומצב הרכב.

מעניין לציין כי החברה ייעדה את הטכנולוגיה בתחילה בעיקר עבור תחום הנהיגה האוטונומית, וזאת מתוך תפיסה שלא ניתן לבסס נהיגה אוטונומית על חיישנים ויזואליים בלבד כמו מצלמה ו-LiDAR, מאחר שהם לא מביאים בחשבון פרמטרים "תחושתיים" כמו מצב הצמיגים ותנאי הכביש. שיתוף הפעולה עם BMW ממחיש כי לטכנולוגיה יש ערך רב גם בכלי-רכב לא-אוטונומיים. לדברי מזרחי, התוכנה תזין את כל מערכות הרכב במימד חדש של מידע אשר ישפר את התיפקוד של כל שאר המערכות ברכב.

"הנתונים הללו מאפשרים למערכות רבות ברכב לעבוד טוב יותר, בטוח יותר ויעיל יותר. כך למשל, כאשר מפעילים את מערכת השמירה על מרחק הנסיעה, חשוב לדעת אם הכביש חלק בשל שכבת קרח, שכן המידע הזה ישיפע על המרחק הנדרש. במקרה כזה חיישן ויזואלי מודד רק את המרחק, אבל לא מתייחס למצב הכביש. אותו הדבר גם לגבי ההיגוי וכוונון הרכב".

מיפוי של תנאי הכבישים

הפלטפורמה של החברה מורכבת משני מרכיבי תוכנה: מודול Surface DNA המנטר את מצב הכביש, ומודולVehicle DNA  המנטר את מצב הרכב. האינטגרציה בין שני המימדים האלו מספקת תמונה תחושתית מדויקת. במקביל לעיבוד ברכב עצמו, התובנות שמייצרת התוכנה מועברות לענן כדי לתמוך ביישומי דרך ובטיחות נוספים בשימוש עיריות, חברות ביטוח ומנהלי ציי רכב.

המידע בענן מאפשר, למשל, לבנות מפה עדכנית של מצב הכבישים בכל מקום שבו נוסעים כלי-רכב המצוידים במערכת, או לפתח יישומים שיספקו תמונת מצב של תנאי הדרך בקילומטר הבא (Horizon Prediction) ובכך לתכנן את הנסיעה טוב יותר. מזרחי ייסד את טאקטייל מוביליטי בשנת 2011. הוא בעל תואר שני בהנדסת חשמל ומדעי המחשב מהטכניון. בסוף שנות התשעים הוא הקים את חברת Charlotte Web Networks, שנרכשה ב-2002 על-ידי MRV Comunications בסכום הנאמד בכ-700 מיליון דולר. לאחר מכן עבד כ-7 שנים בצורן מיקרואלקטרוניקס, שם ניהל בין היתר את חטיבת המערכות.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: Automotive , חדשות

פורסם בתגיות: BMW , בועז מזרחי , טאקטייל מוביליטי