סימנס אימצה את פלטפורמת iCOMOX של שירהטק
29 ספטמבר, 2020
החברה ביצעה תפנית אסטרטגית ב-2019 ובמקום להמשיך בפיתוח כרטיסי SoM, פיתחה פלטפורמת חיישנים מקושרת ליישומי IIoT. הפלטפורמה אומצה על-ידי סימנס ו-Arrow, שהחלו להפיץ אותה החודש ביחד עם שירות אנליטיקס בענן
האסטרטגיה החדשה של חברת שירהטק (Shiratech) מפתח תקווה קיבלה בשבועות האחרונים זריקת עידוד משמעותית מאוד, כאשר פלטפורמת הניטור התעשייתית שלה, iCOMOX נבחרה על-ידי חברת סימנס כפלטפורמת הניטור ואיסוף המידע שהיא מספקת ללקוחות תעשייתיים באמצעות שירות MindSphere. מאחורי העיסקה ניצבת אסטרטגיה חדשה של החברה, ותמיכה חזקה מאוד של חברת Arrow אשר מפיצה את מוצרי שירהטק ומקדמת אותה בקרב לקוחות אסטרטגיים.
עד לאחרונה היתה מוכרת שירהטק כיצרנית של מודולי מחשב-בכרטיס וכרטיסי SoM בתקני SMARC ו-96Board, אולם בשנת 2019 היא ביצעה תפנית אסטרטגית ובסוף אותה שנה הכריזה על המוצרים הראשונים של פלטפורמת iCOMOX לניטור מידע ברצפת הייצור. בפברואר 2020 הושלמו אבני הבניין האחרונות, עם ההכרזה על מערכות iCOMOX NB-IoT ו-iCOMOX PoE.
הסכמים אסטרטגיים ב-2021
הן הבהירו שהחברה החליטה להתמקד בתחום התעשייה המקושרת (Industry 4.0). ל-Techtime נודע שהחברה נמצאת במגעים מתקדמים מאוד גם עם חברת T-Mobile, שהמוצרים נבדקים עבור ניטור מערכת הרכבות בגרמניה, ושבקרוב היא תתחיל גם לספק פלטפורמת ענן המאפשרת לקבל את המידע מהחיישנים ולנתח אותו, אשר תרוץ על-גבי הענן MindSphere של סימנס.
לדברי מנכ"ל החברה, דוד וקטור, שירהטק נמצאת בשלב המכירות וחברות גדולות באירופה ובישראל בחרו בה. וקטור: "למרות הקורונה הגדלנו מאוד את המגעים שיש לנו עם לקוחות באירופה ובישראל, נכנסנו לבדיקות מעשיות אצל לקוחות בתחומים כמו ניטור תשתיות גז ומים. אנחנו נערכים להתקנות נרחבות ולהסכמי שיתוף פעולה אסטרטגיים נוספים שייחתמו בשנת 2021".
5 חיישנים וכל ערוצי התקשורת
ליבת האסטרטגיה החדשה היא פלטפורמה הכוללת חמישה חיישנים שונים המתחברת באמצעות מספר ערוצי תקשורת אל תוכנת ניהול ארגונית ואלגוריתם המאפשר לזהות התפתחות תקלות ואי-סדירות בפעולת המערכות. קופסאות החישה (Intelligent Condition Monitoring Box) מוצמדות פיסית אל המכונות הנבדקות ללא צורך לבצע בהן שינויים או להתחבר אליהן חשמלית. הן כוללות חיישן זעזועים, חיישן תאוצה, חיישן שדה מגנטי, חיישן קולי וחיישן טמפרטורה.
קופסאות הבקרה בפלטפורמת iCOMOX מצויידת בשלוש דרכי התחברות אל הרשת: תקשורת איתרנט קווית על-גבי קווי אספקת החשמל במפעל (PoE), תקשורת המתבצעת באמצעות הרשת הסלולרית (NB-IoT) או תקשורת אלחוטית מקומית (SmartMesh IP). באופן זה הן מותאמות לכל תרחיש המתקיים היום באתרי הייצור: החל מתשתית ה-Wi-Fi בתוך המבנה, עבור להתחברות אל מכונה בחצר באמצעות קווי הכוח וכלה בציוד מרוחק מאוד שניתן להתקשר אליו רק באמצעות הרשת הסלולרית.
ארו מתחילה לשווק את המערכת
ערב ראש השנה הודיעה ארו (Arrow Electronics) על השלמת האינטגרציה של פלטפורמת iCOMOX בפתרון IoT-as-a-service של סמינס מסוג MindSphere, ועל זמינות שירות האנליטיקס בענן עבור יישומים תעשייתיים (IIoT) שהיא תספק ללקוחות. הפתרון המלא פותח בשיתוף פעולה בין ארו, חברת התוכנה הגרמנית codestryke, סימנס ושירהטק וכולל את כל מרכיבי הפתרון: חיישנים, קישוריות, תוכנת אנליטיקס ודיווח ממצאים. המערכת מבוססת על החיישנים של שירהטק, פתרון הקישוריות והענן MindSphere של סימנס, ופתרון האנליטיקס של codestryke.
עם חיבור המפעל או מתקן התשתית אל המערכת, היא אוספת מידע מכל החיישנים, מנתחת אותו ולומדת את תבניות ומאפייני הפעילות שלהם. המידע הזה משמש לאיתור חריגות המלמדות על התפתחות תקלות וביצוע פעולות תחזוקה מונעת עוד לפני שהן מתרחשות. הדבר מאפשר למנוע השבתת פעילות, ולהוזיל עלויות בזכות שיפור תהליכי התחזוקה. בנוסף, המערכת לומדת את מבנה הפעילות הכוללת של המתקן, לומדת את מרכיבי העלות שלו ומאתרת תחומים שבהם ניתן להוזיל את העלות.
חברת שירהטק נמצאת בבעלות חברת א.י אלקטרוניקה, וכל המוצרים שלה מיוצרים בישראל באמצעות חברת א.י. אלקטרוניקה.
פורסם בקטגוריות: IOT , חדשות , ענן , תעשייה ישראלית
פורסם בתגיות: IIOT , Industry 4.0 , IoT תעשייתי , Shiratech , שירהטק