ננוקס מודיעה על דחייה בלוחות הזמנים על רקע המחסור ברכיבים

11 מאי, 2021

לא תעמוד ביעד לספק 1,000 מערכות עד הרבעון הראשון של 2022. ננוקס נאלצה להחליף ספקים בשל עיכובים במשלוחים. החברה מקימה בימים אלה מפעל ייצור בדרום-קוריאה. המניה צוללת

[בתמונה למעלה: צילום הרנטגן הראשון בעולם (מימין), לצד צילום כף ידו של מנכ"ל ננוקס, פוליאקין, מתוך ההדגמה בכנס RSNA]

חברת ננוקס (Nanox) הודיעה היום כי לא תעמוד ביעד שהציבה, לייצור ואספקה של כ-1,000 מערכות רנטגן עד הרבעון הראשון 2022. החברה צופה כי היעד יושג בהמשך שנת 2022. מניית החברה צונח ביותר מ-15% במסחר המקדים בוול-סטריט, וזאת לאחר שכבר איבדה שני שלישים מערכה מאז רמת השיא של חודש ינואר.

ננוקס מקימה בימים אלה מפעל בדרום-קוריאה לייצור מקור הרנטגן הדיגיטלי שפיתחה, ועד שתושלם הקמת המפעל היא עובדת מול קבלני משנה. בעדכון למשקיעים הסבירה החברה כי בשל המחסור הגלובלי ברכיבים, שני הספקים שמולם עבדה לא עמדו בלוחות הזמנים והחברה נאלצה לעבוד מול ספקים חדשים.

באפריל קיבלה ננוקס אישור שיווק ראשון מה-FDA. האישור ניתן עבור שימוש במקור קרינה יחיד (single-source). המכשיר המסחרי של החברה מתבסס על מקורות קרינה מרובים (multi-source). בחברה מתכוונים להגיש עוד השנה בקשה לאישור השימוש במקורות קרינה מרובים.

ננוקס פיתחה טכנולוגיית CT דיגיטלית המבוססת על ייצור קרני רנטגן באמצעות רכיב MEMS במקום באמצעות מנורת להט, שחימומה מביא לפליטה של אלקטרונים. כלומר, המערכת "הקרה" של ננוקס מהווה שינוי פרדיגמה לעומת מערכות הדימות ה"חמות". להערכת החברה, הטכנולוגיה החדשה תאפשר לייצר מערכות CT ניידות וקומפקטיות יותר במחיר של 10,000 דולר למערכת, במקום מחיר של כ-3 מיליון דולר, שזהו כיום מחירם הממוצע של סורקי CT.

15,000 מכשירים עד 2024

ההצהרה של ננוקס לחולל מהפכה בעולם הדימות התקבלה גם בלא מעט ספקות וסימני שאלה. בשנה שעברה אף פרסם מכון המחקר Citron דו"ח חריף שיצא תחת הכותרת "ננוקס – פארסה על חשבון השוק" והעלה שורה של טענות שנועדו להטיל ספק בהצהרות של ננוק. בחודש דצמבר ביצעה ננוקס הדגמה חיה של מכשיר הרנטגן במסגרת כנס הרדיולוגיה הנחשב RSNA במטרה להציג בפני התעשייה את אופן פעולתו של המכשיר. אישור ה-FDA מקנה לגיטימציה נוספת לטכנולוגיה של ננוקס. אם כי יש לציין כי החברה טרם ביצעה ניסוי קליני מקיף המשווה בין הטכנולוגיה שלה לבין הטכנולוגיה המקובלת.

החברה משווקת את המערכת באמצעות שיתופי פעולה עם ממשלות, בתי חולים ורשתות בריאות. החברה חתמה בשנה האחרונה על הסכמי הפצה ב-13 מדינות לפריסת כ-5,150 מכשירי CT, בכפוף לאישורים. היעד של החברה הוא לפרוס כ-15,000 מכשירים עד סוף 2024. בכוונתה של החברה להציע שימוש במערכות במתכונת של שירות שהתשלום עליו נקבע לפי מספר הסריקות (Pay-per-Scan), ולהקטין בכך את עלויות  ההצטיידות בסורקים.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , מכשור רפואי , סמיקונדקטורס

פורסם בתגיות: ננוקס