חלל תקשורת רכשה 9.9% ממניות NuRAN

11 יולי, 2021

חלל שילמה 3.2 מיליון דולר. תקבל בלעדיות על הסכמי השירות החדשים של החברה הקנדית. העיסקה נועדה לחזק את נתח השוק של הלוויין עמוס 17, אשר שוגר לחלל בשנת 2019 וצפוי להיות בשימוש עד לשנת 2042

בתמונה למעלה: תחנת בסיס סלולרית 4G מתוצרת NuRAN המחברת את הרשת אל הלוויין

חברת חלל תקשורת (Spacecom) רכשה 9.9% ממניות חברת NuRAN Wireless הקנדית תמורת כ-3.2 מיליון דולר. חברת NuRAN מספקת פתרונות תקשורת סלולרית באמצעות לוויין, בעיקר באפריקה, ונסחרת בבורסה הקנדית לפי שווי שוק של כ-35 מיליון דולר. תמורת ההשקעה, חלל מקבלת גם הסכם אספקת בלעדי לאספקת קיבולת לוויינים ושירותים מנוהלים עבור מספר פרוייקטים שהחברה הקנדית מעורבת בהם, ועבור כל הפרוייקטים העתידיים שלה. להערכת חלל תקשורת, מדובר בהטחת הכנסות בהיקף של 2-3 מיליון דולר בשנה.

העיסקה תואמת לאסטרטגיה של חלל תקשורת אשר רואה באפריקה שוק יעד אסטרטגי. במיוחד היא מיועדת להגדיל את המכירות עבור הקיבולת של הלוויין עמוס 17 באמצעות הבטחת פרויקטים קיימים ועתידיים, כמו למשל ההסכמים ל-10 שנים שנחתמו לאחרונה בין NuRAN לבין מפעילים סלולריים מקומיים מקבוצת אורנג' בקמרון ובקונגו. הלוויין עמוס 17 נחשב למנוע צמיחה עתידי של החברה: הוא נבנה על-ידי חברת בואינג ושייך למשפחת לווייני 702MT החדשה שלה. הלוויין שוגר לחלל באוגוסט 2019 על-גבי משגר Falcon של חברת SpaceX, ומתוכנן להיות בשימוש עד לשנת 2042.

לווייני 702MT הם לווייני תקשורת מוגדרי תוכנה ומרובי-אלומות. במקור הם פותחו עבור פרויקט O3b של תאגיד SES, במטרה לספק מרכיב משלים לרשתות האינטרנט והסלולר, כדי להרחיב את הנגישות באפריקה לשירותי תקשורת. למרות שהתרומה שלו להכנסות החברה עדיין קטנה יחסית – כ-3.3 מיליון דולר (14% ממכירות החברה) ברבעון הראשון 2021 – בחברה מאמינים שהטכנולוגיה הדיגיטלית שלו פותחת בפני החברה טריטוריות חדשות, שירותי תקשורת ומודלים עסקיים חדשים.

מנכ"ל חלל תקשורת, דן זיצ'ק
מנכ"ל חלל תקשורת, דן זיצ'ק

בראיון שהעניק לאחרונה ל-Techtime, אמר מנכ"ל החברה דן זיצ'ק שהלוויין צפוי להיות מנוע צמיחה מרכזי. זיצ'ק: "כרגע עמוס 17 מנצל רק 20% מהקיבולת שלו. המטרה שלנו היא להביא אותו בשנים הקרובות לתפוסה מלאה. הוא מאפשר לנו להתקדם בשרשרת הערך ולהתפתח מחברה שמוכרת תדרים וקיבולת, לחברה המוכרת שירותים מנוהלים. לכן בשנים הבאות צפוי עמוס 17 להיות מנוע הצמיחה העיקרי של החברה, כאשר אני מעריך שמירב הביקושים שלו יגיעו מאפריקה".

בחודש מרץ 2021 דיווחה חלל תקשורת על עם מפעיל תקשורת סלולרי באפריקה בהיקף של 6.2 מיליון דולר, שבמסגרתו היא תשדרג את ציוד התקשורת הלוויינית של הלקוח לטכנולוגיית 4G ,ותעביר את הרשת הלוויינית שלו ללוויין עמוס 17 לתקופה של 10 שנים. ראוי לציין שכיום מוחזקות כ-47% ממניות חלל תקשורת בידי כונס, מכיוון שהן היו בבעלות קבוצת יורוקום שפורקה. החברה נמצאת כיום במו"מ עם חברת התקשורת ההונגרית 4iG, אשר מציעה לרכוש כ-51% ממניותיה תמורת כ-215 מיליון שקל. השלמת העסקה כפופה לאישורים רגולטוריים ואישור בעלי המניות.

העיסקה צפויה להיסגרת ברבעון הרביעי של 2021. חברת 4iG נסחרת בבורסה של בודפשט לפי שווי שוק של כ-200 מיליון דולר, ועוסקת בתחום טכנולוגיות מידע ותקשורת. רכישת חלל תקשורת היא מרכיב באסטרטגיה של 4IG להיות ספקית בינלאומית של שירותי תקשורת לוויינית. באחרונה זכתה 4IG במכרז של ממשלת הונגריה לשיגור והפעלה של לוויין לאומי. כיום מקבלת הונגריה שירותי תקשורת לוויינית מחלל תקשורת באמצעות הלוויין עמוס-3.

 

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , חלל , תקשורת

פורסם בתגיות: Spacecom , חלל תקשורת