וריאסט תספק שירותי ASIC מלאים – מפיתוח ועד העברה לייצור

21 פברואר, 2022

לאחר שאינומייז שולבה בחברת מטא, עובדיה בבריטניה הצטרפו אל חברת Veriest ומכניסים אותה אל רמת ה-Physical Design. המנכ"ל זלצברג: "מתחולל שינוי עומק בשוק ה-ASIC"

בתמונה למעלה: מנכ"ל וריאסט, משה זלצברג. "חברות רבות החליטו לפתח שבבים ייעודיים עבור עצמן"

חברת וריאסט (Veriest Solutions) מפתח-תקווה מתרחבת לתחום התכנון פיסי של שבבים (Physical Design) באמצעות משרד חדש שהיא הקימה בבריטניה. בעקבות פתיחת הפעילות החדשה, החברה תתחיל לספק שירותי פיתוח ASIC מלאים. המשרד בבריטניה מנוהל על-ידי יעל גלוק, אשר הצטרפה אל החברה לפני כחודשיים. היא מגיעה Inomize, לאחר שניהלה במשך ארבי וחצי שנים את מרכז הפיתוח בבריטניה שאותו הקימה בשנת 2017. בתחילת החודש מוזגה כל הפעילות הישראלית של אינומייז בחברת מטא (פייסבוק), ורוב העובדים צורפו אל צוות Reality Labs המפתח טכנולוגיות מציאות רבודה (AR) ומציאות מדומה (VR).

בעקבות השינוי, הצטרפו גלוק וכל 15 העובדים בבריטניה אל חברת וריאסט. חברת אינומייז סיפקה שירותי פיתוח שבבי ASIC משלב התכנון הראשוניים ועד המעבר לייצור בחברות דוגמת TSMC, טאואר, SMIC, גלובלפאונדריז, פוג'טסו ועוד. חברת Veriest מספקת שירותי תכנון שבבי ASIC, ביצוע תכנוני FPGA, וריפיקציה של תכנוני שבבים ופיתוח תוכנות למערכות משובצות. החברה הוקמה בשנת 2007 והצטרפה לקבוצת אמן ב-2014. כיום היא מעסיקה כ-120 עובדים במרכזי פיתוח בישראל, בסרביה ובהונגריה.

פתיחת המשרד החדש מעמיקה את פעילותה בתחום שירותי הפיתוח של רכיבי ASIC, מכיוון ששלב התכנון הפיסי הוא שלב מתקדם מאוד לפני המעבר לייצור אבות טיפוס. מנכ"ל וריאסט, משה זלצברג, סיפר ל-Techtime, שהמהלך החדש מרחיב את היכולת של החברה בשוקי היעד המרכזיים שלה, שהם ישראל ואירופה, ומאפשר לענות לצורך שנעשה דחוף בתעשיית השבבים העולמית.

זלצברג: "הכניסה אל תחום ה-Back-end מאפשרת לספק פתרון שלם – משלב ההגדרות הראשוניות ועד הכנת הקובץ עבור קבלן הייצור. בשוק מתחולל שינוי עומק. חברות רבות שבעבר לא היו מעורבות בפיתוח שבבים, מעוניינות היום לפתח שבבים ייעודיים משל עצמן. הדבר בולט מאוד בתחומים המעבדים ותעשיית הרכב, אולם התהליך הזה מתרחש גם בשווקים האחרים. אלא שיש להן בעיה. יש מחסור גדול מאוד במהנדסים המסוגלים לפתח את השבבים האלה.

"חברות ענק טכנולוגיות יכולות לרכוש חברות קטנות יותר שיש להן את הידע הזה, אולם חברות קטנות יותר או חברות מערכת שתכנון שבבים אינה המומחיות שלהן, מתקשות להתמודד עם האתגר. כאן אנחנו נכנסים לתמונה, וכעת יכולם לספק להן מענה. בתוך ארבעה ימים בלבד מאז שהודענו על פתיחת מרכז הפיתוח החדש, פנו אלינו שמונה לקוחות, רובם מאירופה, וביקשו סיוע. הדבר מצביע על עומק המחסור ועל הצורך הגדול של השוק בשירות מהסוג הזה".

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית

פורסם בתגיות: וריאסט