משרד ההגנה האמריקאי מחפש סטארטאפים ישראליים עם טכנולוגיות למלחמה בטרור

21 ינואר, 2018

זו הפעם השלישית שבה מתקיימת התחרות בישראל. הסטארט-אפ הזוכה יזכה ב-100 אלף דולר.בשנה שעברה זכתה בתחרות Duke Robotics, שפיתחה רחפן נושא נק"ל

ככל שאיומי הטרור הגלובלי הולכים וגוברים וככל שהמחבלים נעשים מתוחכמים יותר יותר, מעמיקה ההבנה בקרב גופי הביטחון כי חדשנות טכנולוגית הופכת למרכיב קריטי יותר במאמץ לגילוי המחבלים והבסתם. על רקע התפיסה כי סטארט-אפים יכולים למלא תפקיד מרכזי במלחמה בטרור, הכריזו  היום משרד ההגנה האמריקאי (CTTSO), יחד עם משרד הביטחון הישראלי ועם פורום MIT ליזמות, הכריזו היום על השקת תחרות המוקדשת כולה לטכנולוגיות לוחמה בטרור – CTTSC3. התחרות מיועדת לסטארטאפים עם טכנולוגיות שיכולות לסייע במיגור הטרור. הסטארטאפים המבטיחים ביותר יקבלו פרסים בהיקף כולל של מעל 200 אלף דולר.

זו הפעם השלישית שמשרד ההגנה האמריקאי מקיים את התחרות בישראל, וזאת בזכות "המוניטין של האקוסיסטם הישראלי והמיומנויות של יזמים ישראלים בתחומי אבטחה ולוחמה בטרור", כך לפי ההודעה.

התחרות תתקיים השנה בשני מסלולים: המסלול הראשון הוא מסלול טכנולוגיות כללי, הפונה לסטארטאפים במגוון תחומי טכנולוגיה. טכנולוגיות חדשניות במסלול זה כוללות בין היתר טכנולוגיות מעקב, ניטור רשתות חברתיות, פענוח וידאו ותמונות, אבטחת סייבר, רחפנים, רובוטיקה, ביטחון אישי, איסוף מידע, וגילוי חומרי נפץ, זיהום מים ואיומים נסתרים.

המסלול השני מוקדש לטכנולוגיות ניווט עירוני, ומתמקד בטכנולוגיות חדשניות לניווט בסביבה עירונית,  ללא GPS, נושא שחשיבותו גוברת עבור כוחות מיוחדים, גופי אכיפה ומקצוענים אחרים בתחום לוחמה בטרור שצריכים לפעול בתוך מבנים או בסביבות אחרות בהם GPS אינו זמין.

"ממשלות פונות יותר ויותר לאקו-סיסטם של הסטארטאפים"

הזוכה בתחרות הקודמת, שהתקיימה ב-2016, היה הסטארטאפ הישראלי Duke Robotics, שפיתח פלטפורמת רחפן בשם "החייל העתידי" המסוגלת לשאת מערכות נשק רובוטיות. (קראו את הכתבה שפורסמה ב-TechTime על Duke Robotics). ב-2015 הפרס הראשון הוענק ל-InSoundz, שפיתח הטכנולוגיה היודעת לאתר ולבודד כל צליל שבוחרים, גם בסביבה רועשת והומה במיוחד. סטארט-אפים ישראליים נוספים שזכו בתחרות היו InnerEye, שפיתח שטכנולוגיית ממשק מוח-מכונה המסייעת לאנליסטים לסקור במהירות כמויות עצומות של מידע, Imagry, שפיתח טכנולוגיה פורצת דרך לעיבוד תמונות וקטעי וידאו בבינה מלאכותית, ו-Lirhot, שפיתח טכנולוגיה לאיתור אובייקטים מוסתרים מבוססת על חלקים בספקטרום האור שטרם נחקרו.

אדם טארסי, מנהל התוכנית הבינלאומית במשרד ההגנה האמריקאי אמר כי ישראל נבחרה כמקום התחרות בשל הרוחב, העומק והיצירתיות של האקוסיסטם המקומי "החלק הטוב ביותר ביחסים שלי עם ישראל, הוא היכולת למצוא פתרונות שלא הייתי מוצא במדינה שלי," הוסיף.

גדעון מילר, יו"ר תחרות CTTSC: "התחרות מדגימה כיצד ממשלות פונות יותר ויותר לאקו-סיסטם של הסטארטאפים, שמסוגל לפתח וליישם חדשנות באופן מהיר ומשתלם הרבה יותר מכפי שיכולים לספק קבלני הביטחון הגדולים איתן עבדו הממשלות באופן מסורתי. היא גם משקפת את המגמה של ממשלות לעבור לאימוץ טכנולוגיות מהעולם המסחרי, במקום לפתח פתרונות חדשים מאפס".

המועד האחרון להגשת מועמדות בשני המסלולים הוא 9 במרץ, 2018. הסטארטאפ המנצח יזכה בפרס של 100 אלף דולר במזומן. כל המשתתפים יזכו לחשיפה משמעותית מול לקוחות וגופי מימון רלוונטיים בממשלות ארצות הברית וישראל, וכן מול משקיעים, לקוחות ושותפים בינלאומיים.

למידע נוסף על התחרות והרשמה ניתן להיכנס ללינק הבא: http://cttsc-x.com/

 

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: תעופה וביטחון