מנכ"לית flex: "פלקס ישראל מביאה חדשנות לקווי הייצור שלנו"
15 ספטמבר, 2019
בראיון בלעדי ל-Techtime, הסבירה ריוואטי אדווייטי מהו התפקיד המיוחד של פלקס ישראל, ומהיא אסטרטגיית הצמיחה של קבלנית הייצור השלישית בגודלה בעולם
בתמונה למעלה: מנכ"לית פלקס העולמית, ריוואטי אדווייטי. צילום: Techtime
בשבוע שעבר הגיעה לביקור בישראל מנכ"לית חברת פלקס (flex) העולמית, ריוואטי אדווייטי (Revathi Advaithi), כדי לחנוך את מפעל הענק שהחברה הקימה במודיעין, אשר מיועד לייצר מערכות גדולות ומורכבות כמו מדפסות תלת מימד תעשייתיות וציוד לייצור מוליכים למחצה. בראיון בלעדי ל-Techtime, סיפרה אדווייטי שלפלקס ישראל יש משקל יוצא דופן בחברה העולמית: "כמו שישראל היא מקור של חדשנות עבור התעשייה העולמית, פלקס ישראל היא מקור של חדשנות בייצור עבור חברת פלקס העולמית".
אדווייטי: "הצוות כאן הוא פנטסטי, ומביא את היכולות שלו אל שאר המפעלים שלנו בעולם. קשה מאוד לבנות קו ייצור מורכב. רוב המוצרים הטובים נכשלים בתהליך המעבר אל קו הייצור. היכולת של הצוות הישראלי להעביר תהליכים מורכבים אל רצפת הייצור היא מרשימה מאוד. החזון שלנו עבור ישראל הוא כפול: לצמוח בהיקף הפעילות, ולצמוח בתרומת החדשנות המקומית".
הבאת ייצור מאירופה לישראל
המתקן החדש נחשב למפעל החדשני ביותר של פלקס העולמית. הוא משתרע על שטח של 35,000 מ"ר ומעסיק כיום כ-750 עובדים. הוא מתוכנן להגיע בתוך מספר חודשים לתעסוקה של כ-1,000 עובדים. המפעל הוקם בהשקעה של כמה עשרות מיליוני דולרים וכולל ציוד עיבוד מתכת, מצבעה, ומערכות ייצור והרכבה המאפשרות לייצר ולהרכיב מערכות גדולות שלמות – גם עבור התעשייה הישראלית וגם עבור לקוחות מאירופה.
חברת פלקס מעסיקה כיום קרוב ל-4,000 עובדים בישראל ונחשבת לקבלנית שירותי הייצור האלקטרוני הגדולה בארץ. בתעשייה מעריכים שהיא אחראית לכ-40% מהייצור האלקטרוני בישראל. לביקור של אדווייטי משקל מיוחד, שכן היא מנהלת כיום את קבלנית שירותי הייצור האלקטרוניים השלישית בגודלה בעולם. פלקס העולמית מעסיקה כ-200,000 עובדים בכ-100 מפעלי ייצור בעולם. מכירותיה בשנת הכספים שהסתיימה במרץ 2019 הסתכמו בכ-26.3 מיליארד דולר.
החסרון של ישראל הוא היתרון של פלקס ישראל
במובנים רבים, החסרונות של התעשייה הישראלית הפכו ליתרונות עבור פלקס. מכיוון שאין כאן ייצור המוני, ישראל התמחתה בייצור מגוון בכמויות קטנות (High Mix Low Volume). הדבר יצר מומחיות באתגרים מיוחדים, כמו למשל מעבר מהיר מאוד בין ריצות של מוצרים שונים, הכנה מהירה מאוד של המכונות ושל רשימת החומרים (Setup) לתחילת הייצור, ניהול חכם של מחסנים, ויכולת בדיקת המוצרים, עם דגש מיוחד על בדיקות אופטיות.
הדוגמה היחידה שבחברה מוכנים להודות בה בגלוי, היא תהליך הייצור של קינקט של מיקרוסופט. זה היה המוצר הצרכני הראשון בעולם שכלל מצלמת תלת מימד לזיהוי מחוות (מתוצרת PrimeSense הישראלית). תהליך הייצור שלו פותח בפלקס ישראל והועבר לייצור המוני בסין. היכולות האלה נעשות כיום לאתגר מרכזי בתעשייה, מכיוון שהלקוחות דורשים מוצרים מותאמים (Costum) ומצפים לזמני מעבר קצרים מאוד בין מוצרים או בין גרסאות חדשות של המוצרים.
מה הם האתגרים העומדים מולך כיום כמנהיגה של פלקס העולמית?
אדווייטי: "אנחנו אחת מספקיות שירותי ה-EMS הגדולות בעולם, ואחד מהיצרנים המובילים בתחומים כמו רכב, ציוד תעשיית, ציוד רפואי ומערכות מחשוב וענן, שאנחנו מגדירים כתחומים אנכיים מרכזיים. פלקס ייחודית בכך שהיא לא רק מייצרת, אלא גם משתתפת בתכנון המוצר ובתכנון הייצור. אני חושבת שאנחנו חברת ייצור בעלת מיקוד חזק מאוד בחדשנות".
התרחבות בתחומי התוכנה ושרשרת האספקה
"אחד מהאתגרים המרכזיים כיום הוא לדעת לבחור את התחום שבו נהיה חזקים במיוחד ושבו נשיג צמיחה משמעותית. האתגר השני קשור למצב הבינלאומי. מלחמת הסחר ייצרה דיון מסובך מאוד בשאלת הייצור העולמי. כל החברות בעולם ייאלצו להתמודד עם האתגר הזה בשנים הקרובות: כיצד לנהל ייצור גלובלי ושרשרת אספקה גלובלית".
כיצד את מתכננת להתמודד עם האתגרים האלה?
"אנחנו רוצים להיות ספקים מקצה לקצה בתחומים המרכזיים שלנו: רכב, ציוד תעשייתי וציוד רפואי. הדבר דורש יכולת שילוב של חומרה ותוכנה. היכולת לשלב תוכנה בחומרה שאנחנו מייצרים, תהיה חשובה מאוד בצמיחה העתידית של פלקס. אני גם מאמינה שנמלא תפקיד מרכזי יותר בשרשרת האספקה. למשל להביא את המוצרים שאנחנו מייצרים עד לדלתו של הלקוח. חברה כמו פלקס יכולה למלא תפקיד משמעותי בייעול התיפקוד של הלקוחות ובחדשנות שלהם".
האם מפת הייצור בעולם צפויה להשתנות בעקבות המתיחות הגלובלית?
"אני לא צופה שינויים דרמטיים. עתיד הייצור יהיה במזרח אירופה, באסיה, במקסיקו ובאמריקה הלטינית".
ומה מקומה של ישראל?
"לישראל מאוד חשוב שחברה כמו פלקס פועלת כאן. היום הראינו שיש לנו כאן יכולות ייצור, תכנון אלקטרוניקה והרכבות מסובכות מאוד. כאשר רואים את הציוד המיוצר כאן במפעל, מבינים עד כמה המשימה הזאת מורכבת". לטקס חנוכת המפעל הגיע גם שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן. לדבריו, "הרחבת פעילותה של ענקית האלקטרוניקה פלקס בישראל, לצד פתיחת מפעל ייצור חדש בעיר מודיעין והעסקת מאות עובדים, מעידות שמדינת ישראל מובילה בחדשנות הטכנולוגית ובהון האנושי שלה".
פורסם בקטגוריות: אנשים , חדשות , ייצור וקבלנות משנה , תעשייה ישראלית