סיינאפטיקס רכשה את חברת Emza מגבעתיים

30 אוקטובר, 2022

תצרף את עובדיה אל צוות המפתחים של חברת DSPG לשעבר, שאותה היא רכשה באוגוסט 2021. הטכנולוגיות הישראליות נועדו לספק יכולות עיבוד תמונה חכם ועיבוד קולי למעבדי הקצה של סיינאפטיקס

emza iot visual sensor

כשנה לאחר שרכשה את חברת DSPG מהרצליה תמורת כ-450 מיליון דולר, רוכשת כעת Synaptics מקליפורניה את חברת Emza Visual Sense מגבעתיים, המספקת חיישני תמונה הפועלים בהספק נמוך מאוד. חברת Emza הוקמה בשנת 2003 על-ידי ד”ר זאב סמילנסקי, איתן רמתי ויוסי גבעתי. החברה פיתחה חיישני תמונה זעירים ממשפחת WiseEye הכוללים אלגוריתמים של ראייה ממוחשבת, עבור השוק של "חיישנים פעילים תמיד" (AoS – Always on Sensors).

חברת אמזה נרכשה בחודש אפריל 2018 על-ידי חברת  Himax Technologies הטאיוואנית, שהיא חברת Fabless המייצרת חיישנים, מעבדי תצוגה, כוננים ובקרי תזמון למוצרי צריכה אלקטרוניים, מחשבים, ותצוגות ניווט לכלי-רכב. לאחר העיסקה, אמזה המשיכה לפעול כחברה עצמאית בבעלות היימקס. בעקבות עיסקת הרכישה, פיתחה היימקס פתרונות עיבוד תמונה לאבזרי קצה המבוססים על התוכנה של אמזה ועל חיישן תמונה ורכיב ASIC שהיימקס פיתחה על-פי הנחיות אמזה.

החיישן שלה שייך לקטגוריית tinyML – מוצרי בינה מלאכותית דלי-הספק – ונחשב לאחד מפתרונות ה-tinyML הוויזואלי הראשונים בעולם. בחודש אפריל 2022 החליטה יצרנית המחשבים השלישית בגודל בעולם, Dell Technologies, לשלב את חיישן התמונה החכם של אמזה והיימקס בכל המחשבים הניידים שהיא תייצר ממשפחות Latitude, Inspiron ו-Precision, כדי להעניק להם יכולת זיהוי ויזואלי של המשתמש. מדובר בהזמנה הגדולה ביותר בתולדות החברה, ושבזכותה היא היתה אמורה לעבור השנה לריווחיות.

טכנולוגיות ישראליות בפלטפורמת ה-Edge AI

היימקס הודיעה שלמרות הפרידה מאמזה, שתי החברות ימשיכו לשתף פעולה, ושהמהלך הזה לא יפגע בעיסקת הענק עם חברת דל. אלא שהפעם אמזה מפסיקה להיות חברה עצמאית, ומתמזגת אל תוך הפעילות הנוכחית של סיינאפטיקס בהרצליה, כלומר הפעילות שנותרה מחברת DSPG. ככל הנראה, הטכנולוגיה של אמזה תשולב בפלטפורמת Katana Edge AI של חברת סיינאפטיקס, הכוללת חומרה ותוכנה ליישומי קצה ביישומי עיבוד תמונה ועיבוד קולי. מהלך דומה בוצע לאחר רכישת DSPG: טכנולוגיות עיבוד הקול של DSPG שולבו בתוך פלטפורמת קטאנה של סיינאפטיקס, שהצטיינה בעיקר בתחום עיבוד התמונה.

מנכ"ל סיינאפטיקס, סאליל אווסר, אמר שהאלגוריתם היעיל של אמזה מתאים למעבדים של סיינאפטיקס, הנדרשים לספק חסכון גדול במשאבי עיבוד והספק. למרות שלא נמסרו פרטים על היקף העיסקה, מניית סיינאפטיקס בנסד"ק עלתה בכ-4% והיא נסחרת לפי שווי שוק של כ-3.72 מיליארד דולר. מניית היימקס בנסד"ק הגיבה באופן הפוך, וירדה בכ-3%, לשווי חברה של כ-1 מיליארד דולר.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: בינה מלאכותית , חדשות , מיזוגים ורכישות , תעשייה ישראלית

פורסם בתגיות: Emza , אמזה