הזיכרון ההתנגדותי של וויביט ננו עבר את מבדקי ההסמכה

30 אוקטובר, 2022

ייצרה SoC במתכונת של מיקרו-בקר מבוסס RISC-V, כדי להמחיש את ביצועי הזיכרון ואת היכולת לשלבו בתכנוני הלקוח. המודל העסקי יתבסס על מכירת קניין רוחני. קבלניות שירותי ייצור החלו לבדוק את הטכנולוגיה

חברת וויביט ננו (Weebit Nano) מהוד השרון השלימה בהצלחה סדרת מבחני הסמכה לשבב הדגמה של מערכת משובצת הכוללת את הזכרון ההתנגדותי שלה, ונכנסה למשא ומתן עם ספקיות שירותי ייצור שבבים (Foundries) במטרה להטמיע את הטכנולוגיה שלה בקווי הייצור. בעקבות ההודעה בסוף השבוע, זינקה מניית החברה בבורסה באוסטרליה בכ-19% והעניקה לחברה שווי שוק של כ-310 מיליון דולר (אמריקאי) – עוד לפני שהיא מכרה אפילו שבב אחד.

מאז הקמתה ב-2015 עוסקת וויביט ננו בפיתוח זכרון בלתי נדיף (NVM) התנגדותי מסוג ReRAM בשיתוף פעולה עם מכון המחקר הצרפתי CEA-Leti. טכנולוגיית הזכרון הזו מתאפיינת בצריכת הספק נמוכה במיוחד לצד עמידה בטמפרטורות גבוהות ובתנאי סביבה קשים. אחד מיתרונותיה הבולטים נעוץ בעובדה שניתן למזער את תאי הזיכרון ולייצר אותם גם בגיאומטריות קטנות כמו 28 ננומטר ו-22 ננומטר – בניגוד לזכרונות FLASH אשר קשה לייצר אותם בגיאומטריה קטנה מ-40 ננומטר. החברה מתכננת להמחיש את התוצאה באמצעות ייצור סדרה ראשונה של רכיבי 22 ננומטר לפני סוף 2022.

חדר-עינויים לרכיבים

מנכ"ל החברה, קובי חנוך, סיפר ל-Techtime, שמבחני ההסמכה בוצעו לשבב מערכת על-שבב (SoC) במתכונת של מיקרו-בקר, הכולל זכרון 128Kb ReRAM, מעבד RISC-V, ממשקי תקשורת, ומעגלי בקרה פנימיים המאפשרים ליישם קוד תיקון שגיאות (Error Correcting Code). מערכת דומה יוצרה גם בחברת SkyWater האמריקאית בעקבות הסכם לשיתוף פעולה שנחתם לפני כחצי שנה. לאחרונה היא השלימה סבב ייצור ראשון והשבבים נמצאים בשבבי בדיקה אצלה.

חנוך: "הבדיקות נערכות על-גבי סדרות ייצור של LETI, ונעשו על-פי תקנות JEDEC וכל פרוטוקולי ההסמכה התעשייתיים. הרצנו שלושה סבבי ייצור, שמתוכם נבחרו אקראית 600 רכיבים שעברו 'עינויים קשים' ואת כל המבחנים הסטנדרטיים במעבדות LETI, במעבדות שלנו בהוד השרון ובמעבדות של קבלני משנה בישראל".

הבדיקה שהושלמה בשבוע שעבר נועדה לסייע לחברה לקדם את המו"מ שהיא מנהלת עם מספר קבלניות ייצור גדולות. "בנינו שבב במתכונת של מיקרו-בקר אשר מאפשר לנו גם להדגים את ביצועי הזיכרון באמצעות הרצת תוכניות, וגם ממחיש ללקוחות את היכולת להטמיע את הזיכרון בשבבי ה-SoC שלהם, מכיוון שבשלב הזה המודל העסקי שלנו מבוסס מכירת קניין רוחני (IP) למפתחי שבבים".

מדוע בחרתם בייצור בטכנולוגיה ותיקה כמו 130 ננומטר? 

"טכנולוגיית 130 ננומטר היא אחת משתי הטכנולוגיות הנפוצות והפופולריות ביותר בעולם. הרבה מאוד פאבים מייצרים רכיבים ב-130 ננומטר מכיוון שלא כל היצרנים צריכים לרדת לגיאומטריות המתקדמות יותר, ולשלם על כך יותר כסף. התופעה הזאת בולטת במיוחד בתחומים כמו רכיבי אותות מעורבים (דיגיטליים ואנלוגיים), מערכות בקרת הספק, מטעני סוללות, חיישנים ועוד. הרכיב המיוצר בסקייווטר הוא בעל נפח זיכרון של 256Kb, ולכן ההסמכה שביצענו תספק בסיס חזק גם להסמכה של סקייווטר".

“השוק היום בשל ל-ReRAM"

למרות שהיא פועלת בשוק שעדיין לא קיים, הדרישה לזכרונות ReRAM מתחילה להיות נושא חשוב בתעשיית השבבים. חברת המחקר Yole מעריכה ששוק ה-ReRAM במערכות משובצות יצמח מהיקף של כ-18 מיליון דולר בשנת 2021, להיקף של כ-168 מיליון דולר ב-2024 ולהיקף של 957 מיליון דולר בשנת 2027. "השוק היום בשל ל-ReRAM. לפני שנה היינו צריכים להתחנן בפני הפאבים לדבר איתנו. היום כולם מתעניינים בטכנולוגיה, כולל גם הלקוחות אשר מתחילים לברר האם לספקי הייצור שלהם יש יכולת ייצור של זכרונות ReRAM. להערכתנו, אנחנו מגיעים לנקודת המהפך בשוק".

חברת וויביט ננו מעסיקה כיום כ-50 עובדים (מקבלי משכורות וקבלני משנה במשרה מלאה). יו"ר החברה הוא דדי פרלמוטר, לשעבר סגן נשיא בכיר באינטל העולמית. בדו"ח הרבעוני שפורסם בסוף השבוע, החברה מעריכה שבחודשים הקרובים היא תקבל את השבבים הראשונים של סקייווטר ותשלים את ייצור הסדרה הראשונה של זכרונות ReRAM בגיאומטריה של 22 ננומטר. החברה דיווחה שהטכנולוגיה נמצאת בתהליכי הערכה אצל מספר קבלניות שירותי ייצור שבבים. לחברה עדיין אין מכירות, אולם קופתה כוללת כ-48 מיליון דולר אוסטרליים.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , רכיבים ופתרונות אלקטרוניים , תעשייה ישראלית

פורסם בתגיות: Weebit Nano , וויביט ננו