פניקס קונטקט תשקיע בחברות קלינטק ישראליות

27 פברואר, 2023

החברה מחפשת טכנולוגיות שיסייעו לה להגיע למצב של "ניטרליות פחמנית" עד 2050. בעבר השקיעה בחברת הסייבר הישראלית SIGA. "שיתוף פעולה עם פניקס יכול למנף חברות ישראליות בשוק הגלובלי"

בתמונה למעלה: קו ייצור אוטומטי בחברת פניקס קונטקט. מקור: פניקס קונטקט

משלחת של חברת Phoenix Contact הגרמנית הגיעה בתחילת החודש לביקור בישראל, וזאת במטרה לבחון אפשרויות השקעה בחברות סטארט-אפ ישראליות בתחום הקלינטק, המפתחות פתרונות תוכנה או חומרה המסייעים לצמצום פליטות גזי חממה והסתגלות לשינויי האקלים. החברה תבצע את ההשקעות דרך זרוע ההשקעות שלה, Phoenix Contact Innovation Ventures, שכבר ביצעה בעבר השקעות בישראל.

פניקס מפתחת ומייצרת פתרונות אוטומציה ובקרה לתעשייה. ב-2021 הציגה החברה מפת דרכים שאפתנית בתחום הקיימות, לפיה עד 2025 תפחית כ-25% מ"טביעת הפחמן" של מערך הייצור והתפעול הגלובלי שלה. לפי יעדי החברה לטווח הארוך יותר, עד 2030 תופחת טביעת הפחמן ב-50%, וב-2050 תגיע החברה למצב של "ניטרליות" בפליטות הפחמן. חברות תעשייה וטכנולוגיה רבות הציבו יעדים דומים בשנים האחרונות.

פניקס קונטקט פועלת מהעיר בלומברג, גרמניה, תציין השנה 100 שנים להיווסדה. החברה מעסיקה כ-20,300 עובדים ב-100 מדינות, וב-2021 הסתכמו הכנסותיה בכ-3 מיליארד אירו. פניקס נחשבת גם לאחת מחברות הייצור הגדולות בגרמניה, וזאת מאחר שהחברה מייצרת בעצמה את מרבית המכונות המשמשות בקווי הייצור שלה, ואת מרבית הרכיבים הכלולים במוצריה, לרבות את הברגים. לחברה מתקני ייצור בארגנטינה, ברזיל, סין, יוון, הודו, פולין, טורקיה, ארצות הברית – וכמובן, גרמניה.

חברה חשמלית לחלוטין

מרכוס בוקר, מנהל תחום השקעות בחדשנות בפניקס
מרכוס בוקר, מנהל תחום השקעות בחדשנות בפניקס

לצד השאיפה להפחית את פליטות הפחמן שלה עצמה, פניקס שואפת, דרך מוצריה, לסייע גם לחברות אחרות להשיג את היעדים הסביבתיים, שהופכים לסטנדרט מחייב בתעשיות רבות. החברה פועלת לפי חזון של "חברה חשמלית לחלוטין" (All Electric Society), שבמסגרתו יוכלו חברות, ארגונים ומדינות לספק את צרכיהם האנרגטיים ממקורות מתחדשים בלבד. פניקס רוצה למלא תפקיד בטרנספורמציה הזו באמצעות פתרונות חומרה ותוכנה שיסייעו לייעל את צריכת האנרגיה.

מרכוס בוקר, מנהל תחום השקעות בחדשנות בפניקס, אמר בשיחה עם Techtime: "החזון שלנו מדבר על עולם נקי יותר. זה הדבר הנכון לעשות ברמה המוסרית, וזה גם מנוע צמיחה עסקי עבורנו. אנחנו פעילים מאוד בשוק הסולארי, ובכלל בתעשיית האנרגיה המתחדשת. המוצרים שלנו מסייעים לחסוך במשאבים בסביבה של תעשייה חכמה. אנחנו מאוד מאמינים בחדשנות הישראלית וחושבים ששיתוף פעולה עם פניקס יכול לסייע למנף חברות ישראליות בשוק הגלובלי.

בשנת 2016 הקימה פניקס בישראל חברת-בת ומחסן לוגיסטי המשרת את הלקוחות בארץ. לפני כן פעלה בשוק המקומי דרך מפיצים. פיניקס גם ביצעה מספר השקעות בישראל, בהן בחברת הסייבר התעשייתי SIGA, שאת פתרונותיה ניתן להטמיע בבקרים המיתכנתים של פניקס.

לאחרונה הכריזה פניקס ישראל כי תשיק במהלך 2023 קו חדש של פתרונות אוטומציה לתעשייה. הקו החדש, שעד כה טרם שווק בישראל על ידי השלוחה המקומית, כולל בקרים מיתכנתים (PLC) ומודולי I/O חכמים, אשר יוצרים ממשק בין המערכות התפעוליות (OT) למערכות המידע (IT) ומאפשרים ליישם פתרונות מתחום התעשייה החכמה כמו בינה מלאכותית, אנליטיקה תפעולית ובקרה מרחוק.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: גיוסי הון , חדשות , קלינטק

פורסם בתגיות: פניקס קונטקט